Γιάννης Μαλανδράκης: Ελπίζουμε την τελευταία στιγμή οι απόντες Προκαθήμενοι να έρθουν

by | Jun 21, 2016 | Θρησκείες

BREAKING News

O Δήμαρχος Πλατανιά μιλάει για την σημασία της Πανορθόδοξης Συνόδου, την προετοιμασία της, αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προσφέρει στους επισκέπτες μια “αύρα Κρήτης”


Αποστολή στην Κρήτη- Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.

Για τη σημασία της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη, αλλά και την χαρά που αισθάνονται που την υποδέχονται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά κάνει λόγο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος δεν παραλείπει να σημειώσει την απουσία των τεσσάρων προκαθημένων, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα και την ευχή μέχρι το τέλος της Συνόδου να έρθουν τελικά οι απόντες, και να τους υποδεχθούν, όπως τους αρμόζει.

Ο κ. Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος μιας περιοχής που περιλαμβάνει 51 χωριά και κοινότητες, μια “μικρή Ελλάδα” όπως τον αποκαλεί ο ίδιος, μιλάει και για τον κόσμο, ο οποίος νιώθει πολύ κοντά στο ιστορικό γεγονός της Πανορθόδοξης Συνόδου, αν και λίγο αποθαρρυμένος από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που όπως είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν. Ο Δήμαρχος μάλιστα στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί ο κάθε πιστός να παρευρεθεί στις λειτουργίες, να πλησιάσει και να γίνει κοινωνός του ιστορικού αυτού γεγονότος.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Δήμου να καλωσορίσει τους επισκέπτες που έχουν έρθει για την Πανορθόδοξη, είτε πρόκειται για τις αντιπροσωπείες, είτε για δημοσιογράφους, προκειμένου να τους δώσει αυτή την, όπως την ονομάζει “αύρα Κρήτης”, κάνοντας ουσιαστικά μια έκκληση για “χαλάρωση”, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Δήμο να τους ξεναγήσει, να τους δώσει τη δυνατότητα για ξενάγηση, να γνωρίσουν νέες γεύσεις. Χωρίς να αποκαλύψει τι είναι αυτό, ο Δήμαρχος αναφέρεται και στην έκπληξη που έχει ετοιμάσει για τους προκαθημένους, ένα δώρο για τον αποχαιρετισμό, που αν και θα είναι κοινό για όλους, ταυτόχρονα θα είναι και ξεχωριστό.

Τέλος ο κ. Μαλανδράκης αναφέρεται στην άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των φορέων που ενεπλάκησαν για την προετοιμασία αυτού του γεγονότος, υπογράμμίζοντας ότι όσοι εργάστηκαν, υπερέβαλλαν εαυτόν, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους προκαθημένους. Και όλα έγιναν, γιατί “οι άνθρωποι που εργάστηκαν, πίστεψαν σε αυτό το γεγονός, γιατί είναι κάτι που θα χαρακτηρίζει τον τόπο μας για τους επόμενους αιώνες”.

Ως μήνυμά του προς τους προκαθημένους, ο κ. Μαλανδράκης εύχεται τα αποτελέσματα αυτής της Συνόδου να βγάλουν την Ορθοδοξία πιο ενωμένη, ευελπιστώντας σε μια έκπληξη από τους Προκαθημένους που δεν βρίσκονται στην κρήτη την τελευταία στιγμή να αλλάξουν γνώμη και να έρθουν στο νησί, ενώ ευχαριστεί τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού που μάς κάνουν υπερήφανους, πιστεύοντας ότι έτσι αισθάνονται και αυτοί για τους Έλληνες εντός των συνόρων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στου Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη.

Breaking News