Βασίλης Σταθάκος : Αναλαμβάνω τις δαπάνες για την ανέγερση 3ου ορόφου στο “Σταθάκειο Κέντρο» της Ελληνικής Ομοσπονδίας

by | Oct 20, 2018 | Ειδήσεις, Ελλάδα, Ελληνισμός Διασποράς, Επικαιρότητα, Ην. Πολιτείες, Κόσμος

BREAKING News

Λόγω της έλλειψης απαρτίας δεν διεξήχθει η ειδική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου.

Στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια προσήλθαν 50 αντιπρόσωποι 38 συλλόγων και κοινοτήτων – μελών από τα 44 σωματεία που έπρεπε να είναι παρόντα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου καλωσόρισε τους αντιπροσώπους, ιδιαίτερα δε τους πρώην πρόεδρους Βασίλειο Σταθάκο, Απόστολο Τομόπουλο, Δημήτρη Καλαμαρά και Ηλία Τσεκερίδη που βρίσκονταν ανάμεσά τους, καθώς και τον τέως πρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα, ο οποίος υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου και ευχαρίστησε όλους για την τιμή στο πρόσωπό του, ενώ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καλοκαιρινής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν φύγει από κοντά μας.

“Θα προσπαθήσω”, είπε ο κ. Μεϊμάρογλου, “με αυτό το διοικητικό συμβούλιο να χτίσω στη βάση την οποία έχουν θέσει οι προηγούμενοι πρόεδροι. Δε θα παρεκκλίνουμε καθόλου από την πορεία την οποία έχουν χαράξει οι πρώην πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια. Θα συνεχίσουμε, και όπου έχουμε αδυναμίες θα κοιτάξουμε να τις βελτιώσουμε, ενώ όπου είμαστε δυνατοί θα προσέξουμε τα σημεία αυτά να τα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο”.

Μιλώντας στη Greek News ανέφερε ως ένα από τα αδύνατα σημεία, την απουσία της νεολαίας από την Ομοσπονδία. “Πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρονίζει. Ολοι έχουν προσπαθήσει, αλλά όπως βλέπετε η νεολαία δεν έρχεται. Είναι πολύ δύσκολο να έρθει”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με έναν τόνο ελαφρώς πιο αισιόδοξο ότι “θα κάνουμε και εμείς μια προσπάθεια. Προσπαθούμε και ελπίζω να πάμε καλύτερα”.

Ο κ. Μεϊμάρογλου προανήγγειλε επίσης τη διοργάνωση αρκετών πολιτιστικών εκδηλώσεων με πρώτη στο ημερολόγιο της νέας διοίκησης τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου ανήμερα της εθνικής μας επετείου, ενώ γίνονται προετοιμασίες και για τον εορτασμό των 80χρονων της Ομοσπονδίας το Δεκέμβριο. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τέλος, κάλεσε τους συλλόγους να συμβάλουν σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το Λύρειο Ιδρυμα στο Νέο Βουτζά το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού και στο οποίο φιλοξενούνταν ορφανά παιδιά, καθώς και ηλικιωμένοι.

Στους παρόντες αντιπροσώπους μοιράστηκε από τον ταμία Αθανάσιο Αρώνη το σχέδιο προϋπολογισμού για τη χρονιά 2018-2019.

 

Ο κ. Σταθάκος

 

Αμέσως μετά το χαιρετισμό του ο νέος πρόεδρος έδωσε το λόγο στον επίτιμο πρόεδρο και ευεργέτη της Ομοσπονδίας, Βασίλη Σταθάκο, ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο “Σταθάκειο Κέντρο” μετά από αρκετά χρόνια, συνεχάρη τη νέα διοίκηση για την εκλογή της, ενώ βλέποντας την έλλειψη απαρτίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. “Χωρίς συμμετοχή της Ομογένειας σε έναν οργανισμό, μέλλον δεν υπάρχει. Τι πρέπει να κάνουμε για να συμμετάσχει ο κόσμος εδώ;”

“Χωρίς την ευρεία συμμετοχή της Ομογένειας ο οργανισμός αυτός δεν θα πάει πουθενά. Λυπάμαι που το λέω. Αλλά το λέω με βάση γνώσεως. Σαν άνθρωπος που έχω προσπαθήσει μαζί με όλους για το καλύτερο”, τόνισε ο κ. Σταθάκος και προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τις δαπάνες για την προσθήκη ενός επιπλέον ορόφου στο κτήριο που φέρει το όνομά του, καθώς και τη συγκρότηση του κτηρίου σε μοντέρνα βάση με ανελκυστήρα και ό,τι χρειάζεται, όπως είπε, με τον όρο “να γυρίσει το Καταστατικό στην προτέρα του κατάσταση και η δημοκρατία να λειτουργήσει στην Ομοσπονδία σαν το μεγάλο παράδειγμα”.

“Μπορεί να συνθλίβεται η δημοκρατία στα κράτη μας και εδώ και εκεί, αλλά η Ομοσπονδία εδώ πρέπει να είναι το φανάρι της δημοκρατίας. Ετσι εμείς γεννηθήκαμε, έτσι μεγαλώσαμε, και έτσι πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “είναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Πού είναι η Ομογένεια; που είναι η μεγάλη Ομογένεια, πού βρίσκεται; γιατί δεν δίδει το παρών; γιατί δεν της δίδουμε το δικαίωμα να συμμετάσχει, να κάνει ένα Καταστατικό, χωρίς εγωισμούς, με μία πρόκληση: Οτι κάποτε στη στέγη-ομπρέλα της μπορεί να υπάρχει οιοσδήποτε ομογενής και όλα τα μέλη των συλλόγων και οργανισμών. Αν δεν ανοίξουμε διάπλατα τη συμμετοχή και υποστούμε τη σύνθλιψη που επέρχεται κάθε μέρα, θα βρεθούμε όχι μόνο γενική συνέλευση να μην κάνουμε, αλλά να μην πατάει και άνθρωπος”.

“Καλές είναι οι εκδηλώσεις, καλά είναι τα φαντάσματα, αλλά η ουσία δεν υπάρχει. Πού είναι η Ομογένεια; Γιατί δεν έρχεται; γιατί δεν συμμετάσχει; Επομένως αν θέλετε να ξεκινήσουμε κάτι πολύ δυνατό, πολύ αναγεννημένο, πρέπει να δούμε με ρεαλισμό ορισμένα θέματα και κυρίως αυτό του Καταστατικού. Τι είδους νοοτροπία είναι αυτή να φτιάχνουμε συλλόγους, να φέρνουμε τους αντιπροσώπους να μας ψηφίζουν, να καθόμαστε στην καρέκλα και αυτό να επαναλαμβάνεται. Κάνετε το μεγάλο βήμα και εγώ θα είμαι μαζί σας”, κατέληξε ο κ. Σταθάκος μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά την οποία θα αποφασιστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

ΠΗΓΗ : Ανοιχτές Πηγές Διαδικτύου

Breaking News