Πολυτεχνείο 2018 : Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – 19 συλλήψεις

by | Nov 18, 2018 | Ειδήσεις, Ελλάδα, Επικαιρότητα

BREAKING News

Με «ορμητήριο» το κτήριο του Πολυτεχνείου κουκουλοφόροι για πέντε ώρες έκαιγαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όπως έγινε γνωστό, μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στην Πάτρα, ελεύθεροι αφέθησαν οι πέντε προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Πατρών, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα, από τις 7  το απόγευμα οπότε και έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ από αγνώστους στην οδό Στουρνάρη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια των κουκουλοφόρων, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν οι κάτοικοι των Αθηνών στην περιοχή πλησίον του Πολυτεχνείου και στους παρακείμενους δρόμους ήταν το αποτέλεσμα των επεισοδίων που ακολούθησαν το φετινό εορτασμό της επετείου του.

Χθες στη Θεσσαλονίκη, ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης

Στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.  Επίσης, οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

ΠΗΓΗ

Breaking News