Η Καστοριά είπε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

by | Jan 22, 2019 | Αναλύσεις, Ελλάδα

BREAKING News

Εκατοντάδες πολίτες και οι αρχές του τόπου, προσήλθαν χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο της Καστοριάς για να υπογράψουν για τη μη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πρωτοβουλία για τη μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας εναντίον της Συμφωνίας των Πορεσπών ανήκει στην Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί από το Πεδίο του Άρεως και σταθμούς τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Γιάννης Τόμου.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ ο οποίος φανερά συγκινημένος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η ιστορία η οποία γράφτηκε κάποια φορά με αίμα, δεν μπορεί να ξαναγραφεί με μελάνι όσο και να προσπαθήσουν οι άνθρωποι αυτοί. Να ξέρετε ότι κάποια μέρα, η επαίσχυντος αυτή συμφωνία των Πρεσπών, θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Τη θέση μου και την καρέκλα που μου έδωσε η εκκλησία, τη θυσιάζω. Τις ιδέες μου, τη Μακεδονία μας και το όνομά της, δεν τα θυσιάζω».

«Μπορεί να γίνεται οτιδήποτε με υπογραφές εντολοδόχων. Σημασία έχει τι γράφεται στην καρδιά του καθενός. Η σημερινή συγκέντρωση η οποία έγινε μέσα σε δυο ώρες αποδεικνύει ότι εδώ στην Καστοριά, πάλλεται η ψυχή του ελληνισμού.

Από την Καστοριά μεταφέρουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα αφύπνισης. Ότι Ελλάδα είναι έννοια ταυτόσημη με την έννοια της Μακεδονίας», τόνισε ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού κ. Ξανθόπουλος και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς και του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Αθανασιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή συντελείται ένα ιστορικό και πολιτικό πραξικόπημα. Ιστορικό γιατί χαρίζουνε την ταυτότητά μας. Χαρίζουνε την εθνικότητά μας, χαρίζουνε το όνομα μας. Άρα την ψυχή μας, τον νου μας, την καρδιά μας. Κι εμείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι.

Σήμερα από δω από την Καστοριά ξεκινάει και πάλι ο αγώνας. Ο πραγματικός αγώνας, ξεκινάει σήμερα. Και να ξέρουν όλοι στην Ελλάδα ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών. Και να την ψηφίσουν, θα βρούμε τρόπο να την καταργήσουμε».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να υπογράψουν το ψήφισμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

https://www.youtube.com/watch?v=idUqzcsiwKM

Φωτογραφίες/video: fruit.gr

Συλλογή υπογραφών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Καστοριά από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Καστοριά: Επίσκεψη των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Επίσκεψη Παμμακεδονικών Ενώσεων από τις Πρέσπες στην Καστοριά

450 Άτομα :Υπέγραψαν Για Τη Μη Ψήφιση Της Συμφωνίας Των Πρεσπών:(Φωτογραφίες )

Όχι στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Eλληνικό Κοινοβούλιο υπέγραψαν δεκάδες πολίτες της Καστοριάς

 

 

Breaking News