Οικουμενικός Πατριάρχης: Όλοι μαζί να κρατούμε τα Όσια και τα Ιερά του Γένους μας

by | Feb 5, 2020 | Θρησκείες

BREAKING News

Στην επιμονή της Ρωμηοσύνης να συνεχίσει να κρατά τα Όσια και τα Ιερά του Γένους στην Πόλη, την οποία ουδέποτε πρόκειται να εγκαταλείψει, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου, Πύλης Βελιγραδίου, στην Πόλη, σήμερα, Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των Κηπουρών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα στη μνήμη του Αγίου και ο Μ. Ιεροκήρυξ Πανάρετος ανέγνωσε τον εξορκισμό του Αγίου Τρύφωνος που διαβάζεται, ανήμερα της σημερινής εορτής, σε κήπους και καλλιέργειες. Ακολούθως ο Παναγιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Αγιάσματος του Ι. Ναού, όπου συντηρήθηκαν ιερές εικόνες και κειμήλια που διασώθηκαν από τις μεγάλες καταστροφές των τραγικών γεγονότων του Σεπτεμβρίου του έτους 1955.

 

“Να συνεχίζετε να συντηρείτε και να επαναφέρετε όσα κατέστρεψε ο πανδαμάτωρ χρόνος εις το αρχαίον κάλος, Εικόνες, Αγιάσματα, Ναούς, εικονοστάσια, Επιταφίους, όλα όσα μας εκληροδότησαν οι πατέρες μας, τα οποία υπέστησαν μεγάλο πλήγμα κατά τη νύχτα των Σεπτεμβριανών, αλλά και εν συνεχεία, επί δεκαετίες, είτε από αδυναμίαν οικονομικήν, είτε από ολιγωρίαν και αδιαφορίαν, όλα αυτά κατεστράφησαν και έχουν ανάγκην επισκευής, έχουν ανάγκην στοργής. Όταν υπάρχει ενδιαφέρον, αγάπη και στοργή βρίσκονται και οι οικονομικοί πόροι και όλα διορθώνονται”, είπε ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα, συγχαίροντας τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων, για το επιτελούμενο ανακαινιστικό έργο στον Ιερό Ναό αλλά και σε όλη την εκκλησιαστική Περιφέρεια που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Εφοροεπιτροπής Αθανάσιο Μιράνκο και όλους τους Κοινοτικούς παράγοντες, προς την κ.Ελένη Σκουμπρή, που επιμελήθηκε της συντηρήσεως των εικόνων  του Αγιάσματος, και προς όλους τους πιστούς που συνέδραμαν σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο.

 “Όλοι μαζί να συνεχίζουμε την πορείαν της Ρωμηοσύνης, και με τους νέους εξ Ελλάδος ελθόντας και εγκατασταθέντας εδώ, οι οποίοι και αυτοί συν τω χρόνω εντάσσονται στην κοινωνία μας, και όλοι μαζί να κρατούμε τα Όσια και τα Ιερά του Γένους μας στην Πόλη των πατέρων μας, την οποία ουδέποτε πρόκειται να εγκαταλείψουμε. Ούτε πρόκειται το Πατριαρχείον να μετακινηθεί απ’ εδώ, ούτε πρόκειται να θριαμβεύσουν ποτέ οι πολέμιοί του, στους οποίους αναφερθήκατε, Άγιε Σηλυβρίας. Η αλήθεια και το δίκαιο εις το τέλος κατισχύουν. Η αλήθεια και το δίκαιον είναι με το μέρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Breaking News