Διαμαρτυρίες κατά του lockdown σε όλη (σχεδόν…) την Ευρώπη

by | Nov 25, 2020 | Κόσμος

BREAKING News

Από το Emperor’s Clothes

Τα ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα κλειδώματος, η οικονομική καταστροφή και οι σαρωτικές δυνάμεις της αστυνομίας εξαφανίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού και διαβρώνουν την υπομονή του κοινού.

Καθώς το φερόμενο «δεύτερο κύμα» της «πανδημίας» του Coronavirus αναφέρεται ότι διαπερνά όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές κυβερνήσεις αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό την ολοκληρωτική τους πλευρά και παραχώρησαν νέες «δυνάμεις έκτακτης ανάγκης» μαζί με νέα μέτρα κλειδώματος.

Αυτή τη φορά το κοινό ήταν λιγότερο συνεργάσιμο. Επαναστασία ενάντια στους φαινομενικά αυθαίρετους περιορισμούς που δεν υποστηρίζονται ούτε από την επιστήμη ούτε από την κοινή λογική. Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την ήπειρο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο τις τελευταίες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την κυβέρνηση της Μέρκελ για την έγκριση νέου νόμου περί κλειδώματος. Η αστυνομία έστρεψε κανόνια νερού στα πλήθη και συνελήφθησαν σχεδόν 200 άτομα.

Το mainstream ανέφερε «εκατοντάδες» διαδηλωτές, αλλά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, μοιάζει με δεκάδες χιλιάδες:

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αφού ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez κήρυξε έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα τέλη Οκτωβρίου, υπήρξαν μέρες διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Βαρκελώνη, που είναι ήδη ένα θερμό αίσθημα κατά της κυβέρνησης λόγω της βάναυσης καταστολής του δημοψηφίσματος της Καταλανικής Ανεξαρτησίας , είδε βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

ΓΑΛΛΙΑ

Ο ολοκαίνουργιος «περιεκτικός νόμος για την ασφάλεια» του Emmanuel Macron, γνωστός από τους διαδηλωτές ως «νόμος περί φιγούρας» , θα στρατιωτικοποιήσει περαιτέρω τη γαλλική αστυνομία ενώ καθιστά έγκλημα τη σύλληψη ή τη διανομή της εικόνας του αστυνομικού. Αντιμετωπίζει ένθερμη αντίσταση σε μορφή οργισμένων πορείων μέσω πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα .

Η κυβέρνηση του Μακρόν έχει μια ιστορία επιθέσεων σε πολιτικές ελευθερίες και σε απάντηση στις «μεταρρυθμίσεις» του, η χώρα έχει δει διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας από τους Gilets Jaunes για πάνω από ένα χρόνο.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι διαμαρτυρίες κατά της κλειδαριάς στην Ιταλία έφτασαν σε πυρετό στα τέλη Οκτωβρίου και ήταν πιθανώς οι πιο εκτεταμένες στην ήπειρο. Πραγματοποιήθηκαν πορείες σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα , συμπεριλαμβανομένων της Ρώμης, της Νάπολης, της Γένοβας και της Μπολόνια.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης βγήκαν στο δρόμο τους για να υποτιμήσουν και να λεηλατήσουν τις διαμαρτυρίες. Το CNN και το Reuters ανέφεραν μόνο «εκατοντάδες» διαδηλωτές. Αυτή η φωτογραφία έχει «εκατοντάδες» άτομα σε αυτήν;

Η Politico προχώρησε στην πραγματικότητα για να κατηγορήσει τις διαμαρτυρίες για τη Μαφία .

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Η Μπρατισλάβα φιλοξένησε μια τεράστια πορεία διαδηλωτών στις 17 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την εθνική εορτή γνωστή ως Ημέρα του Αγώνα για την Ελευθερία. Αυτές οι πορείες ήταν παράνομες δυνάμει του νόμου περί έκτακτης ανάγκης της Σλοβακίας, θεωρητικά σχεδιασμένοι για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού.

ΔΑΝΙΑ

Το δανικό κοινοβούλιο δέχτηκε διαμαρτυρίες 9 ημερών ακριβώς έξω από τις πόρτες του, σε αντίθεση με τον προτεινόμενο «νόμο περί εμβολιασμού», ο οποίος θα επέτρεπε στην αστυνομία να «εξαναγκάσει φυσικά τον εμβολιασμό μέσω της κράτησης» .

Μετά από εννέα ημέρες διαμαρτυριών, αναφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι Δανοί δεν είχαν παραιτηθεί από το νόμο. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτού ή αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Στην πραγματικότητα, τα μέσα ενημέρωσης μόλις κάλυψαν τον προτεινόμενο νόμο, και κυριολεκτικά δεν ανέφεραν τις διαμαρτυρίες στην Κοπεγχάγη. Μια αναζήτηση για το “Covid احتجاج Denmark” στο google, δεν εμφανίζει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο λόγος για την κάλυψη της διαμαρτυρίας της Δανίας λιγότερο από τις άλλες είναι ότι προφανώς δούλεψαν. και το τελευταίο πράγμα που το ίδρυμα θέλει να βλέπουν οι άνθρωποι είναι ότι η πολιτική ανυπακοή μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Είναι καλό να βλέπει κανείς την αίσθηση υπομονής του κοινού με μια αφήγηση Covid που δεν έχει ποτέ νόημα και μια «πανδημική αντίδραση» που είναι πιθανό να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ό, τι θα μπορούσε να αποτρέψει ποτέ.

Αν και η πολιτική αναταραχή είναι αναμφισβήτητα ένα καλό και ισχυρό πράγμα, είναι επίσης καιρός να είμαστε επιφυλακτικοί. Εάν το ίδρυμα αισθάνεται ότι χάνει τον έλεγχο της κατάστασης ή της αφήγησης, είναι πιθανό να διπλασιάσει ή να δοκιμάσει κάτι απελπισμένο.

 

 

 

 

 

Breaking News