“Δεν συμμορφώνεσαι; Υπάρχουν συνέπειες!

by | Sep 28, 2022 | Media, Απόψεις

BREAKING News

Άρχισε η φίμωση της Ελευθερίας του Λόγου στην Ελλάδα με το επικείμενο κλείσιμο του καναλιού στο youtube του Διευθυντή της Πρωινής, δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.

Γράφει η Δέσποινα Συριοπούλου,

Αυτά συμβαίνουν σε μια Δημοκρατία α λα καρτ! Καθένας λέει “ελεύθερα” την άποψή του, όσο ακολουθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, όπως αυτοί υπαγορεύονται από το σύστημα. Δεν τους ακολουθείς; Αρχίζεις και απαξιώνεσαι με διάφορες ταμπέλες. “Ψεκασμένος”, “περιθωριακός”, “φασίστας”, “αναξιόπιστος”, και πολλά πολλά άλλα, ανάλογα με την ουσία της υπόθεσης που ασχολείσαι. Και όταν πια οι ταμπέλες πέφτουν, γιατί απλώς  δεν περνάει το τσιτάτο που σε έχει στοχοποιήσει, μπαίνουν σε εφαρμογή άλλες μέθοδοι παρέμβασης, πιο ξεκάθαρές.

Δεν άρεσε το κείμενο του Politico, το δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε “ανακριβέστατο” από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ή των New York Times και του δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ για τη “σήψη στην Ελλάδα”, με τον κ. Οικονόμου να απαντά ότι “Η άποψη ενός guest αρθρογράφου δεν απηχεί την άποψη μιας εφημερίδας“. Αυτά, βέβαια, είναι μεγάλα μαγαζιά και απαντούν! Δυνατά! Εύκολα δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους. Στα μικρά ή τα μεγάλα εγχώρια μαγαζιά όμως, ή τις μεμωνομένες προσωπικές φωνές, η προσπάθεια φίμωσης ή αλλαγής κατεύθυνσης (μέσω συμμετοχής σε λίστες επιχορηγήσεων κλπ) θεωρητικά είναι πιο εύκολο. Και εκεί που δεν είναι εύκολο, εκεί που οι Αρχές και η δεοντολογία τηρείται μέχρι κεραίας, έρχεται να επικρατήσει η Δημοκρατία α λα καρτ, η ελευθερία του λόγου επίσης α λα καρτ!

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και επικεφαλής της Πρωινής έχει πολλές φορές “ενοχλήσει” όχι μόνο με τα άρθρα και αναλύσεις του, αλλά και τα τελευταία δύο χρόνια με τις εκπομπές του στο youtube. Εκπομπές με ρεπορτάζ, αποκαλύψεις, συνεντεύξεις, που τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά. Με διάφορους τρόπους -προφανώς με την παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και όχι συστημικά από το κανάλι- ο Αλ. Στεφανόπουλος αντιμετώπιζε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του προσωπικού του λογαριασμού (και καναλιού), μέχρι και τελευταίως την προειδοποίηση για κλείσιμο του την 27η Δεκεμβρίου.

Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν άμεση με επίσημη ανακοίνωση στον προσωπικό του ιστότοπο.

Άρχισε η φίμωση της Ελευθερίας του Λόγου στην Ελλάδα

Σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, όπως εδώ και δυο χρόνια από τον Νοέμβριο του 2020, αν και το προσωπικό μου κανάλι συγκαταλέγεται στα πρώτα που άνοιξαν στην πλατφόρμα του You Tube το 2008, εν τούτοις από τον Νοέμβριο του 2020 -καθώς ως τότε ήταν μόνο γνωστό σε συναδέλφους δημοαιογράφους για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ως ανταποκριτής στις ΗΠΑ επί σειρά ετών για να λαμβάνουν πληροφορίες και ρεπορτάζ -κάτι σαν online “κλειστό κύκλωμα” γιατί από εκεί ελάμβαναν βίντεο κτλ- το προσωπικό κανάλι με την επωνυμία “Alex Stefanopoulos” δραστηριοποιήθηκε με καθημερινή ενημέρωση. Πληροφόριση. Ρεπορτάζ. Πολιτική ανάλυση. Εθνική και κοινωνική αφύπνιση. Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 10αδες…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

 

Breaking News