Επικοινωνία Μητσοτάκη-Blinken

by | Oct 25, 2022 | Πολιτική

BREAKING News

Για τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κατά την επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο υπουργός (Μπλίνκεν) και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως βασικός σύμμαχος και εταίρος του ΝΑΤΟ».

Προηγήθηκε η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τη Δευτέρα (24/10).

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Twitter στα αγγλικά, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνομιλία με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών και ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των στο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτηση του:

«Εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με @SecBlinken. Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του το State Department έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Secretary of State Antony J. Blinken spoke today with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis.  The Secretary and Prime Minister Mitsotakis discussed efforts to support Ukraine’s security amid Russia’s unjustified and unprovoked war, and the importance of promoting stability in the Eastern Mediterranean.  The Secretary expressed appreciation for Greece’s efforts as a key NATO Ally and partner. 

Breaking News