Ευαισθησία α λα καρτ

by | Dec 29, 2022 | Χωρίς κατηγορία

BREAKING News

Πρώτη είδηση στα κανάλια το πρόστιμο του Πλεύρη στον Μπισμπίκη… ενώ η Ελλάδα βουλιάζει!!!

Του Θάνου Κάλλη,

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός «σαρώνουν» την αγορά, η βίαιη φτωχοποίηση των Ελλήνων συνεχίζεται ακάθεκτη, τα ξένα funds παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη, η μισή Ελλάδα παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και το predator, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαλυθεί πλήρως και έχουμε 36.000 θανάτους από τον κορονοϊό, η διαφθορά έχει διαβρώσει τα θεμέλια της πολιτείας, το κράτος δικαίου βρίσκεται υπό διωγμό, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», διάφορα σκάνδαλα ταλανίζουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και άλλα πολλά.

Είναι αυτά σοβαρά θέματα; Φυσικά και όχι! Αν ήταν θα προβάλλονταν από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας…

Αντιθέτως, είναι σοβαρό θέμα και πρώτη είδηση, μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης να καπνίζει τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του και να προκαλεί την αστραπιαία παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη.

Έγραψε λοιπόν στο Twitter ο άριστος, ακριβοδίκαιος και σπουδαίος υπουργός Υγείας: «Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη, με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

Αίφνης, όλα τα συστημικά ΜΜΕ και εκπομπές άρχισαν να προβάλλουν την υπόθεση συστηματικά και ασύμμετρα, μονοπωλώντας την επικαιρότητα και την πολιτική ατζέντα.

Έτσι, γίνονται εκτεταμένες αναφορές στον Θάνο Πλεύρη, στο πόσο σωστά έπραξε και επέβαλε το πρόστιμο και ακολουθούν ρεπορτάζ για τον αντικαπνιστικό νόμο και τονίζουν ότι ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη καθώς σε μπαρ, κλαμπ και μπουζούκια βγαίνουν κανονικά τασάκια πάνω στα τραπέζια, ενώ πολλοί θαμώνες κέντρων διασκέδασης επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.

Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία τα ΜΜΕ και για την διάλυση του ΕΣΥ και την ανυπαρξία υποδομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως τόνιζε και η Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε θανάτους από το κορονοϊό.

Τι μπορούμε να πούμε;

Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα ελευθεροτυπία.

Breaking News