Κόπηκε ο γόρδιος δεσμός με την ηγεσία της ΝΔ

by | Feb 21, 2023 | Archive, Πολιτική

BREAKING News

Η έξοδος Καραμανλή.

Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου,

Με μία λιτή γραπτή ανακοίνωση, χωρίς αιχμές προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Ουσιαστικά, με την απόφασή του αυτή, την οποία σημειωτέον είχε προαναγγείλει ως βέβαιη αποκλειστικά το iEidiseis.gr, ο πρώην πρωθυπουργός έκοψε τον γόρδιο δεσμό στις σχέσεις του με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες είχαν τραυματιστεί βαριά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε στις 11 σήμερα το πρωί, δηλώνει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και την παράταξη της ΝΔ, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως πρόεδρος και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός. Για τους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι σαφές ότι η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ εγγράφει στη συλλογική μνήμη της φιλελεύθερης παράταξης το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, υπήρξε χθες επικοινωνία του πρωθυπουργού, με πρωτοβουλία του κ. Κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό. Κατά τις ίδιες πηγές, έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα, ενώ ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία.

Από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ξέσπασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο κ. Καραμανλής προβληματιζόταν έντονα για την παραμονή του ή μη στην ενεργή πολιτική. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, άρχισε να γίνεται σαφές ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την αποχώρησή του από τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι απείχε από κάθε προεκλογική διαδικασία – σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, επί 14 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ, ενώ συνολικά έχει συμπληρώσει 34 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, από τον Ιούνιο του 1989, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

Breaking News