Αστοχίες Μητσοτάκη

by | Jul 21, 2023 | Archive, Απόψεις, Πολιτική

BREAKING News

Ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα!

Κύριο Άρθρο της Δημοκρατίας,

Οι φιέστες για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, στις οποίες συμμετέχει ο Ερντογάν, στα Κατεχόμενα, φανερώνουν την αληθινή εικόνα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά της αλήθειας βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, που άλλα έλεγε και άλλα νόμιζε για τα Ελληνοτουρκικά, και ετοίμαζε μάλιστα και μεγάλο σετ ελληνικών υποχωρήσεων ως εξευμενιστικό… κέρασμα στον τουρκικό επεκτατισμό.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός στα μείζονα ζητήματα, ενώ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ακυρώνεται από την ίδια την πραγματικότητα, η οποία συνηθίζει να τον διαψεύδει ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τις… βαρύγδουπες δηλώσεις του.

Ενα από τα πιο ηχηρά παραδείγματα των πρωθυπουργικών αστοχιών δόθηκε στις 7 Ιουλίου, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει: «Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες βέβαια τις δασικές πυρκαγιές». Αντί κοσμογονίας, οι πολίτες είδαν πυρκαγιές και δάση και σπίτια που έγιναν στάχτη.

Μια από τα ίδια στα Ελληνοτουρκικά. Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βίλνιους της Λιθουανίας με το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και λίγο αφότου είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είπε: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε επάνω στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών».

Τελικά, αντί θετικών εξελίξεων, είχαμε τις φιέστες της ντροπής για την εισβολή του «Αττίλα» το 1974 και την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – μια ξεκάθαρα αρνητική εξέλιξη, αφού το τουρκικό ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται από τις χώρες του ΟΗΕ (πλην Τουρκίας) και δεν γίνονταν απευθείας πτήσεις από αεροδρόμια ξένων χωρών προς αυτό, παρά μόνο μέσω των τουρκικών αεροδρομίων.

Με αυτό το κράτος θέλει να συνομιλήσει ο κ. Μητσοτάκης και να του… δωρίσει τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Breaking News