Μέση Ανατολή: Η αντίδραση της Βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας

by | Oct 26, 2023 | Διεθνή

BREAKING News

Σοκαρισμένη φαίνεται η Βασίλισσα Ράνια από την αντίδραση των δυτικών χωρών. 

Δημοσίευση στο naftemporiki.gr

Τη «σιωπή του κόσμου» κατήγγειλε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Οι λαοί της Μέσης Ανατολής (…) είναι σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου απέναντι στην καταστροφή που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος αμέσως και ανεπιφύλακτα στήριξε το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα και καταδίκασε την επίθεση» της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, σημείωσε.

«Αυτό που βλέπουμε εδώ και μερικές εβδομάδες είναι η σιωπή του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία και ο κόσμος δεν ζητά ούτε καν κατάπαυση του πυρός», είπε η βασίλισσα Ράνια, χαρακτηρίζοντας «συνένοχη» τη Δύση για την κατάσταση στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι, την ημέρα που εκδηλώθηκε η επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας για να «εξολοθρεύσει» τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους περίπου 220 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι εκεί.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και 2.700 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στον πολιορκημένο θύλακα, τα νοσοκομεία κλείνουν λόγω έλλειψης καυσίμων και οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Πολλοί οργανισμοί προειδοποιούν ότι η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική.

Breaking News