Αφήστε ήσυχους τους… συμβολαιογράφους

by | Dec 28, 2010 | Απόψεις

BREAKING News

social-contract-papandreouΤης Μαρίκας Λυσιάνθη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr 

Το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, είναι ένα από εκείνα τα οποία προσδοκά να… παρενοχλήσει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της επιβολής απελευθέρωσης, κατ’ εντολή της τρόικας. «Λευτεριά» στους συμβολαιογράφους λοιπόν, όχι τους Έλληνες, αλλά τους Ευρωπαίους, και όσους συμπατριώτες μας δεν έχουν μέχρι σήμερα σχέση με το επάγγελμα, λίαν συντόμως ωστόσο… θα αποκτήσουν.

Προκύπτει η ανάγκη να ειπωθούν κάποια πράγματα, εκ βάθους καρδίας. Επιχειρώντας την απελευθέρωση του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δεν σέβεται την Ιστορία του. Και, προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ότι κάθε άλλο παρά τιμά τη μνήμη του πατέρα του, και των ιδρυτικών στελεχών του Κινήματος που υποσχέθηκε την Αλλαγή, και εξελίχτηκε σε… κράτος εν κράτη.

Ποιος θα ξεχάσει ότι εκείνοι που ίδρυσαν το ΠΑΣΟΚ της «3ης του Σεπτέμβρη» ήταν ουσιαστικά οι πρώτοι… συμβολαιογράφοι της νεώτερης Ελλάδας; Εκεί, στα χέρια του Ανδρέα, συντάχθηκε το πρώτο συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης. Το… συμβόλαιο με το λαό. Ο οποίος λαός, ανυποψίαστος και αθώος, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα υποχρεωνόταν εφ’ όρου ζωής να χρησιμοποιεί το ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο: Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, και ακόμη πιο συγκεκριμένα, τον Οίκο των Παπανδρέου. Από πατέρα σε γιο, όπως είχε συμβεί με τον Γέρο της Δημοκρατίας και τον Ανδρέα.

Γι’ αυτό, επαναλαμβάνουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να ξανασκεφτεί το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων, τουλάχιστον στο σκέλος των συμβολαιογράφων. Και να μην ξεχνά ότι… το συμβόλαιο με το ΠΑΣΟΚ, που υποχρεώθηκε να υπογράψει η Ελλάδα, ήταν εκείνο που μας οδήγησε στην τρόικα και το μνημόνιο. Με τον λογαριασμό, βαρύ και ασήκωτο, να τον πληρώνει μονάχα το ένα συμβαλλόμενο μέρος: Εμείς. Οι αφελείς…

 

Breaking News