Με λαμπρότητα απ’ άκρη σ’ άκρη της γης εορτάστηκε το Άγιο Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα

by | May 10, 2013 | Θρησκείες

BREAKING News

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 

Πανήγυρις για την Αγία Ματρώνα την Αόμματο στον Περισσό

9 Μαι '13, 17:07

Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή του Θωμά πανηγυρίζει το αφιερωμένο στην Αγία Ματρώνα την Ρωσίδα και Αόμματο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Περισσό του δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι πανήγυρη μετατέθηκε λόγω της Μεγάλης Εβδομάδος.

Περισσότερα »

 

Στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

9 Μαι '13, 16:54

Στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου της Εκκλησίας της Κύπρου βρίσκεται από την Τετάρτη του Πάσχα (8/5) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Βασιλείου. Ο κ. Ιγνάτιος εκλήθη να συμμετάσχει στις λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τοπική Εκκλησία στη μνήμη του πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αγίου Επιφανίου.

Περισσότερα »

Λαμπρή Πανήγυρη στην Αγιορείτικη Μονή Ξενοφώνος

9 Μαι '13, 16:50

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εόρτασε η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος τη μνήμη του εφόρου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Περισσότερα »

 

Σημαντική βοήθεια από την Μονή Βατοπαιδίου για το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

9 Μαι '13, 15:58

Σημαντική υλική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 1700 κιλά κοτόπουλων, απέστειλε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατά τις ημέρες της ποικίλης κρίσεως και δοκιμασίας του λαού μας.

Περισσότερα »

 

Συνάντηση Μητροπολίτη Ξάνθης με τα στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων (ΦΩΤΟ)

9 Μαι '13, 15:37

Το μεσημέρι της 8ης Μαΐου ε. έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων παρέθεσε γεύμα εργασίας στα στελέχη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Περισσότερα από εξήντα στελέχη (αρχηγοί, επιτελείο, ομαδάρχες, ομαδάρχισσες, προσωπικό υποστήριξης) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπνευσμένες προτροπές του και να καταστρώσουν τα σχέδιά τους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους εν όψει της νέας κατασκη΍ ωτικής περιόδου.

Περισσότερα »

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

9 Μαι '13, 15:31

Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη ετελέσθησαν κι εφέτος σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρείας οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, επισκεφθείς τις Ενοριακές Κοινότητες της Μ.Πόλεως.

Περισσότερα »

 

Εμπρησμός στην κατοικία του απαχθέντος Συρορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Χαλεπίου

9 Μαι '13, 12:02

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες φέρεται να επιβεβαιώνει και η Συρορθόδοξη Επισκοπή στο Χαλέπι, η κατοικία του απαχθέντος Αρχιεπισκόπου Ιωάννη υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που προκλήθηκε πιθανότατα από εμπρηστική ενέργεια.

Περισσότερα »

 

Αγιασμένα… αυτοκίνητα!

9 Μαι '13, 11:42

Ο ιερέας πατέρας Ραφαήλ Βουγιούκας ευλογεί με αγιασμό τα αμάξια και τους οδηγούς την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 , εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών . Κάθε χρόνο πλήθος πιστών πηγαίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο ,όπου το ένα κλίτος του ναού είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο .

Περισσότερα »

H εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Ανύφι Ναυπλίας

9 Μαι '13, 11:25

Πανηγυρικά τιμάται ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις ,στην Αργολίδα. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ανύφι, περίπου 6κμ από την πόλη του Ναυπλίου, υπάρχει ένα εκκλησάκι άγνωστο πότε χτίσθηκε ,αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον νέο. Περίπου την δεκαετία του 1900 με 1910 κάτοικοι από την Θεσσαλία κατέβηκαν στην Αργολίδα και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ανυφίου εκεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (κοιμητηριακός ναός) έφτιαξαν μια εικόνα του Αγίου Νικολάου του νέου και από τότε άρχισαν μαζί με τους κατοίκους να τιμάν ε τον Άγιο , όμως μια χρονιά δεν το έκαναν και δεν τον τίμησαν , η τιμωρία τους ,κάηκαν από τον Λίβα όλα τα σπαρτά μόνο του χωριού και πουθενά αλλού .Αυτό ήταν η αρχή για να κάνουν τον Άγιο προστάτη του τόπου τους και να τον τιμάνε όλως ιδιαιτέρως , μάλιστα με την φροντίδα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου έφεραν και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου από τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις.

Περισσότερα »

O Άη- Γιώργης στη συνείδηση του λαού μας

9 Μαι '13, 11:11

Τα κείμενα προέρχονται από το δίτομο έργο της «Η μαγεία των χρωμάτων στην Ελληνική παράδοση, Τόμος Α, «Χρώματα Λαϊκής Λατρείας», 4ο Κεφάλαιο, , σελίδες 193,194, 213, 235 και «Δημοτικά τραγούδια χρωματοστεφανωμένα», Τόμος Β, 8ο Κεφάλαιο, σελίδες 440-442. Επιμέλεια Μαρία Βρουλίτη, Φιλόλογος, Στιχουργός, Αθήνα 2010.

Περισσότερα »

 

 

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

8 Μαι '13, 16:05

Mε τις προβλεπόμενες από την Αγιορείτικη Τάξη και Παράδοση τιμές υπεδέχθη η Ιερά Επιστασία με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμήρογλου τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ.Ράικοφ και την συνοδεία του στο κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας, στις Καρυές.

Περισσότερα »

Επίσκεψη Μητροπολίτη Δαμασκηνού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

8 Μαι '13, 15:28

Τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επισκέφθηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 8 Μαΐου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς για να ευχηθεί στο μεν προσωπικό καλή δύναμη στο υπεύθυνο λειτούργημα του στους δε ασθενείς ταχεία ανάρρωση. Με την ευκαιρία αυτή διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά.

Περισσότερα »

Επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τα μέλη της Ιεραρχίας

8 Μαι '13, 15:24

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την ακόλουθη επιστολή.

Περισσότερα »

 

Νέα Αμερικανίδα Μοναχή στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς

8 Μαι '13, 13:52

«Αναστάσιμο χαρμόσυνο γεγονός», χαρακτήρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την ρασοφορία νέας Μοναχής, Αμερικανικής καταγωγής, που τέλεσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς (07/05). Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η αγάπη τολμά… όπως οι μυροφόρες από μεγάλη αγάπη διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να φτάσουν ως το μνημείο του Κυρίου τους. Μια αγάπη θερμή, αληθινή, αυθεντική. Όπως λοιπόν, οι μυροφόρες ακολουθούσαν αθόρυβα τον Κύριο, έτσι και από τότε, χιλιάδες ψυχές ακολουθούν τον Ηγαπημένο».

Περισσότερα »

Η Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή

8 Μαι '13, 13:48

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτάζει από την Εκκλησία μας η Κυρία Θεότοκος. Εορτάζει η Παναγία μας, με την ονομασία Ζωοδόχος Πηγή. Μια εορτή όπου μας δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας, την Παναγία, για το μεγάλο δώρο πού μας έκανε, να γεννήσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, δια του οποίου ελευθερώθηκε ο άνθρωπος από τα δεσμά του θανάτου και της αμαρτίας.

Περισσότερα »

Νέος Πνευματικός στην Ι.Μ.Νικαίας

8 Μαι '13, 13:13

Σε χαρούμενη αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας και Κορυδαλλού κ.κ. Αλεξίου. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προεχείρισε σε Πνευματικό τον π. Μαρίνο Πιτσικάλη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Περάματος.

Περισσότερα »

Εκδήλωση στη μνήμη του Θεολόγου – Ιεροψάλτη Παναγιώτη Κουτσούκη (ΦΩΤΟ)

8 Μαι '13, 13:09

Το Παράρτημα Νομού Αιτωλοακαρνανίας μαζί με το Σύλλογο Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» πραγματοποίησε Εκδήλωση στη μνήμη του Θεολόγου – Ιεροψάλτη Παναγιώτη Κουτσούκη, την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου 2013, 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ.

Περισσότερα »

Η μοναχή Χρυσοστόμη εξελέγη νέα ηγουμένη στην Ι.Μονή Αγ. Γεωργίου Ηλίων

8 Μαι '13, 13:02

Χάριτι Θεού και ψήφοις των 8 αδελφών της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Ηλίων Βορείου Ευβοίας, σήμερα Τετάρτη της Διακαινησίμου 8 Μαΐου, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, την οποία ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, εξελέγη νέα Ηγουμένη η Μοναχή Χρυσοστόμη, εις διαδοχήν της προ 14 ημερών κοιμηθείσης Ηγουμένης Πελαγία.

Περισσότερα »

Γιατρειά υγιαντική και αγιαστική

8 Μαι '13, 13:00

Αδελφοί μου, «εμείς καταδικάσαμε το Θεό σε θάνατο, κι Αυτός μας καταδίκασε να αναστηθούμε» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)! Είναι το “κλειδί” ερμηνείας της γενναιότητας, της αρετής, της δικαιοσύνης όλων των αγίων και δικαίων… Αυτοί, οι…“καταδικασμένοι”σε αθανασία αιωνίου ζωής από το σταυρωμένο Θεό, όλοι τους αντιστάθηκαν στην διαιώνια κοσμική μανία τής θεο-άρνησης ή της ανθρωπο-προδοσίας του Θεανθρώπου Χριστού. Αυτοί, οι…“καταδικασμένοι” σε ανάσταση ζωής, όλοι τους αντιστάθηκαν στήν κοσμική ανακύκλωση των φτυσιμάτων και των μαστιγώσεων, της σταυρικής έσχατης καταδίκης και των εμπαιγμών.

Περισσότερα »

Πρόγραμμα θείων λειτουργιών για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

8 Μαι '13, 12:57

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί τούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να συμμετάσχουν στις Θείες Λειτουργίες που θα τελεσθούν κατά τόπους πριν την έναρξη των εξετάσεων, για να λάβουν τη δύναμη και την εξ Ύψους ενίσχυση στον αγώνα τους αυτό.

Περισσότερα »

 

 

H εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Αθανασίου στο Πολύδροσο (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 15:00

Με λαμπρότητα και μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, εορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.Στον Ναό εκτίθεται τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγ. Αθανασίου και προσήλθε πλήθος πιστών για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη του Αγίου.

Περισσότερα »

Έκθεση Βυζαντινής φορητής αγιογραφίας στο Άργος

7 Μαι '13, 13:52

Tα εγκαίνια της «Έκθεσης Βυζαντινής Φορητής Αγιογραφίας » της Μιρέλλας Διαμαντή πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Μαΐου το πρωί μετά το τέλος της εορταστικής Θείας Λειτουργίας του Αγίου Πέτρου , στο χώρο του παλαιού δημαρχείου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 7 έως 18 Μαΐου 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης τα έκανε ο δήμαρχος του Άργους Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΑΜ κ. Γκαβούνου και του βουλευτή Αργολίδος Ιωάννη Ανδριανό.

Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο του Άργους Άγιο Πέτρο (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 13:47

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Φρουρού και προστάτου της πόλης του Άργους, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους, του Σημειοφόρου και Θαυματουργού. Με την εντυπωσιακή παρουσία χιλιάδων πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον «Μέγα εις την ταπείνωσιν, μέγα εις την αρετήν και την αγιότητα, μέγα εις την γραφίδα και τον λόγον, μέγα ως επίσκοπο της επαρχίας μας και αστέρα ολόκληρης της Ορθοδοξίας» και παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, την παραμονή Δευτέρα 6 Μαίου 2013 τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους , ενώ το φιλόχριστο πλήθος παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την πομπή.

Περισσότερα »

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στο Κάταρ (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 13:23

Κατά την τέλεση των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, στις οποίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος και συλλειτουργούντων μετ’αυτού των κληρικών, οι οποίοι διακονούν στο Εμιράτο, συνέρρευσε πλήθος Ορθοδόξων Χριστιανών στην νοτιοανατολικότερη αυτή εσχατιά της κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Περισσότερα »

Η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 13:08

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών και μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της του Κυρίου Αναστάσεως, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, η λαμπρή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Του Λειψάνων.

Περισσότερα »

 

Οι Αρχές της Αλβανίας ευχήθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της χώρας (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 12:58

Την ημέρα του Πάσχα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και η κα. Μπερίσα επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.Αναστάσιο, για να εκφράσουν τις ευχές τους προς τον ίδιο και όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Αλβανίας για τη μεγάλη εορτή των Χριστιανών.

Περισσότερα »

 

Το Άγιο φώς στη Σάμο (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 12:24

Το Άγιο Φώς έφτασε στην Σάμο με ελικόπτερο του στρατού μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος το παρέλαβε από τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου και με την απόδοση τιμών Αρχηγού κράτους, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους λαού μεταφέρθηκε στις ενορίες του Νησιού μας, ενώ σκάφος του λιμενικού το μετέφερε στους Φούρνους και στην Ικαρία.

Περισσότερα »

Πάσχα στην Ουγκάντα (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 11:59

Σε κλίμα κατάνυξης οι Ορθόδοξοι της Ουγκάντα εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου την πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα. Στην Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως και στην πανηγυρική θεία λειτουργία που ακολούθησε προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας Ιωνάς και συμμετείχαν πλήθη πιστών που με πολύ ευλάβεια εόρτασαν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Περισσότερα »

Το πρώτο τεύχος της "Ελευθέρας Πληροφόρησης" μετά την κοίμηση του Νικόδημου Γκατζιρούλη

7 Μαι '13, 11:18

Αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Νικόδημου Γκατζιρούλη είναι το νέο τεύχος του περιοδικού "Ελευθέρα Πληροφόρηση", το πρώτο που εκδόθηκε μετά την κοίμησή του. Η φλογερή και καυστική -κατά καιρούς- πένα του Νικόδημου Γκατζιρούλη σταμάτησε να χαράζει τις λέξεις στο χαρτί, ωστόσο, τα πνευματικά τέκνα του εκλιπόντος συνεχίζουν το εκδοτικό έργο του.

Περισσότερα »

Η λιτάνευση της Παναγίας Άξιον Εστί στον Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

7 Μαι '13, 11:16

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και κατά τα έθιμα και τις παραδόσεις του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στις Καρυές, η λιτάνευση της ιερής και ιστορικής εικόνας της Θεοτόκου Άξιον Εστί. Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, τελέστηκε θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Αριανζού Βαρθολομαίου και στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν ο Προτεπιστάτης Γέροντάς Μάξιμος Ιβηρίτης και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, Αντιπρόσωποι Μονών, Καρεώτες Πατέρες, γέροντες από διάφορες μο΍ ές και κελία καθώς και πλήθος προσκυνητών.

Περισσότερα »

 

 

Η Ανάσταση και ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

6 Μαι '13, 12:44

«Στον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» συμπυκνώνεται και η πρόσκληση στον καθένα μας για μια βιωματική έξοδο: Από την ψυχική ραθυμία στην πνευματική εγρήγορση. Από την υποκρισία και την ανομία, στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Από την απομόνωση του ατομισμού μας στην ενεργό αλληλεγγύη. Από την αποκαρδίωση και το φόβο, στην ελπίδα και την ειρηνική χαρά. Από την ολιγοπιστία, στη συνειδητή πίστη. Από αυτό πού είμαστε σέ αυτό πού ο Αναστάς Κύριος θέλει να γίνουμε: άνθρωποι πού θα χαιρόμεθα την αγάπη Του και θ΍ την ακτινοβολούμε» τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, στο Πασχαλινό Μηνυμά του πρός το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Περισσότερα »

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

6 Μαι '13, 12:14

Στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε ο εσπερινός της Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό , ο οποίος είναι αφιερωμένος στον μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Στον Αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.

Περισσότερα »

 

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν.Αγίου Γεώργιου Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

6 Μαι '13, 08:36

Μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, εορτάζει η ενορία του Αγίου Γεώργιου Ακαδημίας Πλάτωνος, τον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, τον Προστάτη και Έφορο της, τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Περισσότερα »

 

Πλήθη πιστών στο Φανάρι για την Ανάσταση (ΦΩΤΟ)

5 Μαι '13, 22:22

Με εκκλησιαστική τάξη, ιεροπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Καθέδρα του Οικουμενικού Θρόνου, στο Φανάρι, η Ανάσταση του Κυρίου. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου Στέφανος, προεξήρχε στην Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως και στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε αμέσως μετά.

Περισσότερα »

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Ανάσταση στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

5 Μαι '13, 21:45

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιάρχων Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως καθώς και στον εσπερινό της Αγάπης προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ριγανάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου, και συμμετείχαν εφημέριοι του Ναού ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πλήθος πιστών.

Περισσότερα »

Με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου στην ταπεινή Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

5 Μαι '13, 20:46

Συγκίνηση, μια γλυκιά νοσταλγία για το «χθες» αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον ήταν ορισμένα από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ των πιστών που εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου στην πονεμένη Ίμβρο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που εόρτασε ύστερα από πολλά χρόνια το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του – και για πρώτη φορά μετά την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο – στην ομιλία του, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, επισήμανε τις διαφαινόμενες ελπιδοφόρες προοπτικές για την Ίμβρο ΍ αι τους ομογενείς κατοίκους της. Λίγο πριν είχε ψάλλει το «Χριστός Ανέστη», μαζί με τον κλήρο και τον πιστό λαό, στέλνοντας από την ταπεινή Ίμβρο το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου

Περισσότερα »

Ανάσταση και Αγάπη στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ)

5 Μαι '13, 19:52

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάστηκε με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.

Περισσότερα »

 

 

Ανάσταση στην ενορία Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟ)

5 Μαι '13, 19:16

Με την δέουσα λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα πανηγυρική εορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Κυρίου μας στην Αλεξανδρούπολη. Ο κόσμος κατέκλυσε όλες τις ενορίες της πόλης και τα μεσάνυχτα οι καμπάνες, τα πυροτεχνήματα και το χαρμόσυνο "Χριστός Ανέστη" που έβγαινε από τα χείλη του κόσμου έστελναν το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου, της Ανάστασης του Υιού του για τον Άνθρωπο, γεγονός ανεπανάληπτο και συγκλονιστικό που ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες ημέρες που περνούμε, δίνει χαρά και ελπίδα σε όλους.

Περισσότερα »

Η Ανάσταση του Χριστού

5 Μαι '13, 18:42

Η Ανάσταση του Χριστού δεν υπάγεται στη νομοτέλεια αυτού του κόσμου και συνεπώς δεν είναι απλώς ένα γεγονός τεράστιας ιστορικής σημασίας, αλλά βρίσκεται πάνω από την ιστορία• την νοηματοδοτεί και την προσανατολίζει προς νέους ορίζοντες, προς ένα καινούργιο κόσμο που είναι τελείως διαφορετικός από τον γνωστό μας κόσμο της φθοράς, του πόνου και του θανάτου. Γι’ αυτό και δεν περιγράφεται από τους ευαγγελιστές μας αυτό το ίδιο το γεγονός της Αναστάσεως, ούτε απεικονίζεται από την Όρθόδοξη εικονογραφία.

Περισσότερα »

Κενό Μνημείο, καινό μήνυμα

5 Μαι '13, 15:09

Σαν θεία εαρινή πνοή αναδύεται λυτρωτικά μέσα από το κενό Μνημείο του Ιησού το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης. Έρχεται να θυμίσει στον σημερινό άνθρωπο την πραγματική έννοια της θυσίας του Θεανθρώπου, Εκείνου που βάδισε ήρεμος, αναμάρτητος και ανυπέρβλητος στο εκούσιο Πάθος Του. Εκείνου που δέχθηκε τον χλευασμό του όχλου και την λόγχη του στρατιώτη, όλα αποδείξεις της ανθρώπινης αχαριστίας. Όλα για χάρη της απολύτρωσης του Γένους των ανθρώπων.

Περισσότερα »

 

 

Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Εσθονίας Στεφάνου

4 Μαι '13, 19:02

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Ταλίνης και πάσης Εσθονίας Στεφάνου για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα…

Περισσότερα »

 

 

Η περιφορά του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟ)

4 Μαι '13, 18:53

Σε κλίμα κατάνυξης, όπως ταιριάζει στις ημέρες αυτές, τελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή, στον Ιερό Ναό Αγ.Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες, ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης καθώς και η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών αλλά και κατά διάρκεια της ημέρας καθώς προσέρχονταν να προσκυνήσουν το άχραντο Σώμα του Κυρίου.

Περισσότερα »

«..θα έλθει η Ανάσταση, όπως έρχεται μετά από κάθε Σταύρωση..»

4 Μαι '13, 18:22

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών, περιβεβλημένος με τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Περισσότερα »

 

«Ανάστα ο Θεός»! Η πρώτη Ανάσταση στην Εκκλησία του Χριστού στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

4 Μαι '13, 17:52

Το πρωί του Μ.Σαββάτου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, όπως κάθε χρόνο λειτούργησε στον βυζαντινό ναό του Χριστού στο κέντρο της Βέροιας, ο οποίος έχει τις περίφημες τοιχογραφίες του μεγάλου αγιογράφου Καλλιέργη.

Περισσότερα »

Η περιφορά του Επιταφίου στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας (ΦΩΤΟ)

4 Μαι '13, 17:41

Με ανοιξιάτικα αγριολούλουδα της περιοχής τους στόλισαν οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας τον ταπεινό Επιτάφιό μέσα στον οποίο εναπόθεσαν το Σώμα του Κυρίου, του πρώτου των ταπεινών Ιησού Χριστού. Και με πολύ συγκίνηση έκαναν την περιφορά του στους δρόμους του χωριού προς ευλογία και αγιασμό όλων των κατοίκων, και εκείνων των ολίγων που εξακολουθούν να παραμένουν στον ακριτικό τόπο αλλά και όλων όσοι τέτοιες ημέρες επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες, διατηρώντας ζωντανούς τους δεσμ ούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Περισσότερα »

Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Σερρών

4 Μαι '13, 17:28

Σήμερον χαρά πανταχού της οικουμένης. Σήμερον και των αγγέλων ο δήμος και πασών των άνω δυνάμεων ο χορός δια την των ανθρώπων σωτηρίαν αγάλλονται. Ανέστη ο Κύριος και την οικουμένην εαυτώ συνανέστησε. Και αυτός μεν ανέστη, τα δεσμά του θανάτου διαρρήξας, ημάς δε ανέστησε, τας σειράς των ημετέρων αμαρτιών διαλύσας. Εορτάσωμεν την εορτήν ταύτην την μεγίστην και λαμπράν φαιδρώς ομού και θεοσεβώς». (Ιερός Χρυσόστομος, ΕΠΕ 36. 76, 82, 158).

Περισσότερα »

Η περιφορά των Επιταφίων στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

4 Μαι '13, 17:20

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η περιφορά των Επιταφίων των Ενοριών της Καλαμπάκας, στη σκιά των Ιερών Βράχων των Μετεώρων. Οι Επιτάφιοι κατέληξαν στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλήθους κόσμου και των αρχών της περιοχής.

Περισσότερα »

Η περιφορά των Επιταφίων των Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου και Αγίας Τριάδος Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

4 Μαι '13, 17:16

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, την περιφορά παρακολουθούν κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος . Κατά την διάρκεια της περιφοράς στα γραφικά στενά της Πρόνοιας και κάτω από το κάστρο του Παλαμηδιού ο επιτάφιος της Αγίας Τριάδος συναντιέται με τον επιτάφιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Περισσότερα »

Αποκαθήλωση στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών

4 Μαι '13, 17:08

Την Μεγάλη Παρασκευή (3/5/13) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού (Αποκαθήλωση) στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών (1858) κατά την τοπική παράδοση.

Περισσότερα »

 

 

 

Κατανυκτική Αποκαθήλωση στον Ι.Ν.Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιοχωρίου (ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 18:54

Η λύπη του θανάτου, η χαρά της Αναστάσεως, η προσδοκία και η ελπίδα της σωτηρίας, συναισθήματα διάχυτά μεταξύ των πιστών, στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, όλες αυτές τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τις Ιερές Ακολουθίες των Αγίων Παθών, την Μεγάλη Πέμπτη και της Αποκαθηλώσεως, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.

Περισσότερα »

Ο Λαγκαδά Ιωάννης προσευχήθηκε για την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 18:28

Μέσα σε κλίμα συγκινήσης και κατάνυξης εψάλησαν η Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Περισσότερα »

 

π.Γεώργιος Μεταλληνός: "Οι πολιτικοί διαπράττουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος του έθνους"

3 Μαι '13, 18:00

«Από τον χώρο της πολιτικής διαπράττονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος του έθνους κι εμείς δεν αντιδρούμε καθόλου. Όταν θα καταλάβουμε πού πηγαίνουμε, δεν αποκλείεται να έχουμε βίαια γεγονότα κι επαναστάσεις»

Περισσότερα »

 

Αποκαθήλωση στην Ευαγγελίστρια Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 17:46

Στην ακολουθία της Αποκαθήλωσης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος μαζί με τους Ιερείς του Ιερού μας Ναού, και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ενταφίασαν το σώμα του Κυρίου μας.

Περισσότερα »

 

Legal status of minorities to be negotiated in Ankara

3 Μαι '13, 17:41

The legal status of Catholic foundations and other minority institutions in Turkey will be negotiated at a conference in Ankara on May 13.

Περισσότερα »

 

 

Η Αποκαθήλωση στον Άγιο Γεώργιο Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 17:29

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκαν οι ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

Περισσότερα »

 

 

Η συγκλονιστική Αποκαθήλωση στα Τρίκαλα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 17:28

Κλίμα κατάνυξης σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή στους Ναούς της πόλεως των Τρικάλων. Στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στον Ι.Ν. Παναγίας Επισκέψεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος…

Περισσότερα »

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ανίκητος μοιάζει ο Θάνατος. Και όμως τελικώς θα πικρανθεί»

3 Μαι '13, 17:22

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και το Άγιον Πάσχα

Περισσότερα »

 

 

"Δος μοι τούτον τον ξένον"

3 Μαι '13, 17:17

Η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, όχι μόνον δοξολογεί τον Σωτήρα μας Χριστό για τα όσα υπέστη για την δική μας σωτηρία, αλλά συνοδοιπορεί μαζί Του στα Άγια Πάθη. Ο πιστός συναναβαίνει στην Ιερουσαλήμ, συμπάσχει, συσταυρούται και συναποθνήσκει μαζί με τον Υιό του Θεού, για να συναναστηθεί μαζί Του εν δόξη. Όλα τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα, εκείνες τις ημέρες, τα βιώνει όχι σαν μία ιστορική αναδρομή, αλλά σαν μία πραγματικότητα, που συγκινεί κάθε ευσεβή ψυχή.

Περισσότερα »

Η Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Πεντέλης (VIDEO+ΦΩΤΟ)

3 Μαι '13, 17:12

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές προσήλθε και φέτος από νωρίς στην Μονή για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο, να ακούσει το "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου", και να παρακολουθήσει την Τελετή Αποκαθηλώσεως, όπως παραδοσιακά τελείται τα τελευταία χρόνια σε υπερυψωμένο λόφο εντός του περιβόλου του Μοναστηριού.

Περισσότερα »

 

 

Η ακολουθία των Αγίων Παθών στην Ίμβρο

2 Μαι '13, 18:16

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση από το Amen.gr μέσω της ΕΤ3 την Πατριαρχική χοροστασία στην ακολουθία των Αγίων Παθών από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ίμβρου

Περισσότερα »

 

 

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος

2 Μαι '13, 17:45

Με ένα δώρο για τον λαό της επαρχίας του, τίμησε τον Προφήτη Ιερεμία ο φερώνυμός του, μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας.Την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2013, στο Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στη Μεγαλόπολη, ο εορτάζον τα ονομαστήρια του Ιεράρχης, τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και χειροτόνησε διάκονο τον ευλαβέστατο Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου.

Περισσότερα »

Στήριξη από τη Μονή Βατοπαιδίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι.»

2 Μαι '13, 16:49

Ενάμιση τόνο τροφίμων προμήθευσε εν όψει των εορτών του Πάσχα, η Μονή Βατοπαιδίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο "Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα". To Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και προμηθεύει με τρόφιμα και ρούχα περισσότερα από 1.500 άτομα κάθε μήνα.

Περισσότερα »

 

Το Σπίτι του Ηθοποιού υιοθετεί και στηρίζει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

2 Μαι '13, 16:33

Η Αποστολή με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ανέλαβε την διαρκή στήριξη και αρωγή του Ιδρύματος « Το Σπίτι του Ηθοποιού» προσφέροντας καθημερινά τη σίτιση όλων των φιλοξενούμενων ηθοποιών και των φοιτητών δραματικών σχολών καθώς και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Περισσότερα »

 

Πασχαλινό μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

2 Μαι '13, 16:05

Ακολουθεί το μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα:

Περισσότερα »

 

 

Πέθανε ο Χριστός επάνω στο σταυρό; Η μαρτυρία των ευαγγελίων

2 Μαι '13, 15:38

Στο διαδίκτυο, ο προσεκτικός αναγνώστης, μπορεί να εντοπίσει διάφορα κείμενα, τα οποία ασχολούνται με το γεγονός της σταυρώσεως, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι ο Χριστός δεν πέθανε επάνω στο σταυρό, αλλά ότι ναρκώθηκε και μετά από λίγες ώρες ανένηψε με τη βοήθεια των φίλων και μαθητών του.

Περισσότερα »

 

Η μισθοδοσία του Κλήρου, η εκκλησιαστική περιουσία και… η επόμενη μέρα!

2 Μαι '13, 14:50

Πολλά ακούγονται και γράφονται για την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προβληματισμός έντονος επικρατεί και παρά τις διαβεβαιώσεις πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, κάποιοι επιμένουν να λένε πως είναι ώρα οι παπάδες να σταματήσουν να πληρώνονται από το κράτος. Διερωτώμαι λοιπόν, αν όλη αυτή η παραφιλολογία , έχει να κάνει μόνο με το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών ή με μια γενικότερη επίθεση προς τον κλήρο από πλευράς κάποιων που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν «όξος μετ΍ χολής μεμιγμένον» εις βάρος των Παπάδων της Ελλάδας.

Περισσότερα »

Tο ύστατο χαίρε στον μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο

2 Μαι '13, 14:05

Το «ύστατο χαίρε» σε μια σημαίνουσα εκκλησιαστική φυσιογνωμία του τόπου, στον πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη αποτίει σήμερα η Κρήτη. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Καστέλι όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.

Περισσότερα »

 

«Δέματα αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

2 Μαι '13, 13:56

Περισσότερα από πεντακόσια (500) «δέματα αγάπης» με βασικά είδη διατροφής διανέμει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ενόψει του Αγίου Πάσχα σε οικογένειες συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως είναι οι άνεργοι, οι πτωχοί, οι νεόπτωχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι.

Περισσότερα »

Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

2 Μαι '13, 13:50

Δέματα αγάπης μοίρασε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός σε άπορες οικογένειες της πόλης.

Περισσότερα »

 

 

 

 

Οι διαιτητές της Κύπρου στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας

1 Μαι '13, 19:01

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου προσέφερε 400κιλά αρνί στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου. Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για την γενναιόδωρη αυτή προσφορά τους. Η ποσότητα αυτή των κρεατικών θα μοιραστεί σε άπορες οικογένειες της επαρχίας Αμμοχώστου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως «Φωλιά Αγάπης».

Περισσότερα »

Τρόφιμα σε απόρους από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Περιστερίου

1 Μαι '13, 18:57

Όπως κάθε χρόνο τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα , ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου- η Ευαγγελίστρια για τους Περιστεριώτες-έτσι και φέτος μοιράζει δέματα με τρόφιμα για τους απόρους και τις οικογένειες τους ,της ενορίας και όχι μόνο από προσφορές των ενοριτών και των κατοίκων της πόλης.

Περισσότερα »

«Το παράδειγμα και το έργο του να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στους επιγενόμενους»

1 Μαι '13, 18:04

Περισσότερα »

 

 

 

 

 

Έκκληση του Πάπα για δημιουργία θέσεων εργασίας

1 Μαι '13, 16:00

Έκκληση προς τους πολιτικούς ηγέτες να κάνουν ό,τι μπορούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Περισσότερα »

 

 

Επιστολή Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης στον υπουργό Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών

1 Μαι '13, 15:43

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθ.Κωνστ.Αρβανιτόπουλο απέστειλε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης στην οποία εκφράζουν την αγωνία τους για μια ενδεχόμενη περιθωριοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Γενικό Λύκειο.

Περισσότερα »

 

Η Ι.Μ.Λαρίσης στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αδελφών

1 Μαι '13, 15:16

Η Φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως καί τό Συμβούλιο της Λογίας Φιλαδελφίας καί Αλληλεγγύης δέν άφησαν τούτο τό Πάσχα κανέναν πού νά μήν τόν σκεφθούν.

Περισσότερα »

 

 

Ιερώνυμος: «Αυτό είναι το θαύμα που θα μας βοηθήσει»

1 Μαι '13, 15:16

Μήνυμα ελπίδας για έξοδο από την κρίση, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει αυτή την περίοδο η Ελλάδα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τον Ι.Ναό Αγίου Στυλιανού στον Γκύζη κατά τη διάρκεια του εσπερινού της Μ.Τρίτης.

Περισσότερα »

 

Νέας Σμύρνης Συμεών: Το Μυστήριο του Σταυ­ρού α­πο­κα­λύ­πτει και την α­νυ­πο­λό­γι­στη α­ξί­α του αν­θρώ­που

1 Μαι '13, 15:13

Ακολουθεί ομιλία του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών που θα αναγνωσθεί στους Ναούς της επαρχίας του την Μεγάλη Παρασκευή:

Περισσότερα »

 

 

Γερμανίας Αυγουστίνος: «Αφήστε τη μελαγχολία και χαρείτε!»

1 Μαι '13, 14:40

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου για την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιον Πάσχα…

Περισσότερα »

 

 

Το Ιερό Ευχέλαιο στο Ναύπλιο

1 Μαι '13, 14:34

Το Ιερό Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας. Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου γίνεται κυρίως σε περιπτώσεις ασθενειών γι αυτό και Ο Ιερέας εύχεται: «Πάτερ Άγιε, ιατρέ των ψυχών και των σωμάτων… ίασαι τον δούλον Σου… έκ της περιεχούσης αυτόν σωματικής και ψυχικής ασθενείας…».

Περισσότερα »

 

 

 

Στην Αθήνα τον Ιούνιο ο Πατριάρχης Μόσχας

30 Απρ '13, 19:00

Την Αθήνα θα επισκεφθεί για πρώτη φορά, ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια, προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την 1η Ιουνίου και θα παραμείνει για περίπου 48 ώρες. Το απόγευμα της Δευτέρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια θα εισέλθει στο Αγιον Ορος.

Περισσότερα »

Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος εκκλησιαστικών νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έως την 15ην Μαΐου 2013

30 Απρ '13, 18:53

Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος εκκλησιαστικών νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έως την 15ην Μαΐου 2013.

Περισσότερα »

 

 

Ο πολιτικός κόσμος για την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου Ειρηναίου

30 Απρ '13, 18:12

Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία των Χανίων, την Κρήτη, αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας προκάλεσε η κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου σε βαθιά γεράματα.

Περισσότερα »

 

Ιερό Ευχέλαιο από τον Λήμνου Ιερόθεο στο Γεν.Νοσοκομείο της νήσου (ΦΩΤΟ)

30 Απρ '13, 18:06

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος μαζί με επτά ακόμη κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στο Γεν. Νοσοκομείο Λήμνου για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό.

Περισσότερα »

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Ηνωμένες Πολιτείες

30 Απρ '13, 17:58

ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναμένεται να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα τη Βοστώνη από τις 15 μέχρι τις 23 Μαΐου, καθότι θα τον τιμήσει η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού με επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα θεολογίας. Η τελετή της απονομής του διδακτορικού θα γίνει το Σάββατο 17 Μαΐου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της αποφοίτησης.

Περισσότερα »

Ο ιδρυτής και π. Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης για την Κοίμηση του Μητροπολίτη Ειρηναίου

30 Απρ '13, 16:54

Συλλυπητήρια του ιδρυτή και π. Πρόεδρου της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Νικολάου Κοκολάκη, για την Κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου…

Περισσότερα »

 

Επιστρέφει στο Βατικανό ο Βενέδικτος

30 Απρ '13, 16:46

Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος Ιστ' πρόκειται να επιστρέψει στο Βατικανό την 2α Μαΐου με μια πτήση με ελικόπτερο, για να εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας).

Περισσότερα »

 

Τρισάγιο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

30 Απρ '13, 16:10

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχη της αγάπης και της μεγάλης προσφοράς πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Μεγάλης Τρίτης σε ηλικία 102 ετών, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τη θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου.

Περισσότερα »

Το Μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για το Άγιο Πάσχα

30 Απρ '13, 15:25

Ακολουθεί το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου για την Ανάσταση του Κυρίου και τον Άγιο Πάσχα…

Περισσότερα »

 

 

Την Μ.Πέμπτη η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίμου

30 Απρ '13, 15:14

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις έκτακτον σύσκεψιν επί τη εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, εν Ηρακλείω σήμερον, 30ην Απριλίου 2013 και ώραν 12.00 μεσημβρινήν…

Περισσότερα »

 

 

 

Θυρανοίξια Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου

29 Απρ '13, 18:53

Το Πολύκαστρο είναι η πρώτη συνοριακή πόλη στη βασική οδική είσοδο από την Ευρώπη προς τη χώρα μας, μια εξαιρετικά αναπτυγμένη κωμόπολη και ολοένα αναπτυσσόμενη χωροτακτικά, δημογραφικά, κτιριακά, επενδυτικά. Αποτελεί την έδρα του πρόσφατου καλλικρατικού δήμου Παιονίας.

Περισσότερα »

 

«Χίλιοι δρόμοι οδηγούν πάντα τους ανθρώπους στη Ρώμη»…

29 Απρ '13, 18:30

Υπάρχουν κάποιες πόλεις, οι οποίες πάντοτε αποτελούσαν πηγή συνειρμών, μύθων, δοξασιών κλπ. Όπως «προδίδει» και ο τίτλος του παρόντος πονήματος, ο γράφων αποδίδει αυτή την ιδιότητα «παραγωγής συνειρμών και μύθων» στη Ρώμη. «Χίλιοι δρόμοι οδηγούν πάντα τους ανθρώπους στη Ρώμη» ή όπως είναι περισσότερο γνωστή αυτή η φράση, η οποία αποδίδεται στον Alain de Lille (ή Alanus ab Insulis, c. 1116/1117–1202/1203), «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη»…

Περισσότερα »

Εβδομάδα των Παθών και μαρτυρίου για το Πατριαρχείο Αντιοχείας

29 Απρ '13, 18:28

Μια ημερολογιακή εβδομάδα έχει συμπληρωθεί από την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας Παύλος απήχθη κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Έκτοτε τα ίχνη του, όπως και αυτά του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Ιωάννη αγνοούνται. Μέχρι σήμερα τα κίνητρα της απαγωγής των δυο επιφανών επισκόπων της Συρίας, αλλά και της δολοφονίας του οδηγού του Συροϊακωβίτη επισκόπου δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Περισσότερα »

Η Μεγάλη Δευτέρα…

29 Απρ '13, 17:43

Την ημέρα αυτή εορτάζουμε τη μνήμη του Πάγκαλου Ιωσήφ και το γεγονός της "ξηρανθείσης συκής" από τον Κύριο η οποία αποτελεί το σύμβολο κάθε ανθρώπου που δεν έχει καρπούς αρετής, και του λαού που δεν φάνηκε άξιος της κλήσης του και σκοπό έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων.

Περισσότερα »

 

Η Κυριακή των Βαϊων στην Αλεξάνδρεια

29 Απρ '13, 17:24

Την Κυριακή των Βαῒων, 28η Απριλίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό καί Καθεδρικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.

Περισσότερα »

Μητροπολίτης Αιτωλίας: «Οφείλουμε να ευγνωμονούμε τους συνανθρώπους μας»

29 Απρ '13, 15:15

Εγκάρδια και συγκινητική είναι η συμπαράσταση των χριστιανών στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τόσο στα συσσίτια, όσο και στα κοινωνικά παντοπωλεία, που έχουν ως σκοπό να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων.

Περισσότερα »

 

Πατριαρχική Απόδειξις για το Άγιο Πάσχα

29 Απρ '13, 15:12

Aκολουθεί η εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιον Πάσχα…

Περισσότερα »

 

 

Πειραιώς Σεραφείμ – «Χρυσή Αυγή», αντιπαράθεσης συνέχεια

29 Απρ '13, 14:47

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα στο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και τη «Χρυσή Αυγή». Σήμερα ο δυναμικός ιεράρχης σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε έστρεψε εκ νέου τα βέλη του προς την ηγεσία του κοινοβουλευτικού κόμματος και τον Νίκο Μιχαλολιάκο προσωπικά.

Περισσότερα »

Πορεία προς το Πάσχα

29 Απρ '13, 13:53

Το εσπέρας της 26ης Απριλίου στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, στην Κίσαμο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε παρουσίαση βιβλίου, με τίτλο «Τα Γράμματα της Παναγίας» του κ. Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, διδασκάλου (έκδοσις της Ι. Μητροπόλεως).

Περισσότερα »

 

Η Aραβική άνοιξη, χειμώνας της Ορθοδοξίας;

29 Απρ '13, 09:33

Καθώς γράφω ακούω τις αντιφατικές πληροφορίες για την τύχη του Ελληνορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου Παύλου, διότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η απελευθέρωσή του. Θυμούμαι ότι κατά την πρώτη μου επίσκεψη στη Συρία το 1981 ο ξεναγός του Εθνικού Μουσείου της Δαμασκού μού έδειξε την ειδική αίθουσα Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αίθουσα με τα βυζαντινά νομίσματα. Μού είπε δε το εξής: «Από όλους τους λαούς που πέρασαν από την περιοχή οι Έλληνες, Μακεδόνες πρώτα και μετά Βυζαντινοί, είναι οι μόνοι οι οποίοι άφησαν πολιτισμό. ΍ α έρχεστε στη Συρία. Εσείς οι Έλληνες έχετε πολλά δικά σας να δείτε». Και όταν τον ρώτησα για την κατοχή των Οθωμανών Τούρκων που είναι και μουσουλμάνοι, μού έδειξε μία πλατεία με το μνημείο των Μαρτύρων και μού εξήγησε: «Αυτό το μνημείο τιμά τους πατριώτες Σύρους που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων και σφαγιάσθηκαν τον 19ο αιώνα».

Περισσότερα »

 

 

Έκκλησή Aντιοχείας Ιωάννη προς τη Διεθνή Κοινότητα "να καταβάλει το μέγιστο των προσπαθειών της για την απελευθέρωση των απαχθέντων"

27 Απρ '13, 19:04

Εγκύκλιο προς το ποίμνιο του, με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης με την οποία απευθύνει έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ιεραρχών, ένας εκ των οποίων, ο Χαλεπίου Παύλος, είναι ο κατά σάρκα αδελφός του. "Το να μας δολοφονούν ή να μας απαγάγουν ή να καταστρέψουν τα ιδρύματά μας, αυτό καθόλου δεν μειώνει την απόφασή μας να είμαστε προσκολλημένοι στον πατριωτισμό μας, στην κοινή συ΍ βίωσή μας, στην παραμονή μας στα εδάφη μας και στην αναζήτηση της αλήθειας και του δικαίου στην πατρίδα μας", τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης της δοκιμαζόμενης Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Περισσότερα »

Το Σάββατο του Λαζάρου στο Ναύπλιο

27 Απρ '13, 17:30

Το πρωί του Σαββάτου 27 Απριλιου 2013, παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης του Ναυπλίου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων για να καλαντίσουν τον Λάζαρο στον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτριο Κωστούρο. Πλήθος παιδιών συμμετείχαν στην εκδήλωση και πήραν καλάθια με αυγά που θα βάψουν τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου έδωσαν στις ομάδες των σχολείων που δημιουργήθηκαν ξύλινους σταυρούς με λουλούδια κι όλα μαζί γύρισαν την πόλη λέγωντας τα κάλαντα.

Περισσότερα »

The court process postponed again! The health state of Archbishop Jovan deteriorated!

27 Απρ '13, 17:23

On April 26 the current year, the politically motivated court hearing against Archbishop Jovan of Ohrid, the rest of the Bishops, monastics and faithful people of the Orthodox Ohrid Archbishopric, was once again postponed! The last court hearing of this process was held on December 11, last year, and since then, five months in a row, the court hearings are being postponed, with the purpose of imposing pressure upon Archbishop Jovan of Ohrid and the Orthodox Ohrid Archbishopric!

Περισσότερα »

Η δίκη του Ιησού και η αναψηλάφησή της

27 Απρ '13, 17:17

Περίπου από το 33 μ.Χ. και μετά γίνεται λόγος για μια δίκη και καταδίκη σε σταυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού. Αλλοι μιλούν για (κατα)δίκη βάσει του Μωσαϊκού νόμου και άλλοι βάσει του Ρωμαϊκού δικαίου. Και οι δύο όμως πλευρές δεν ικανοποιούν, γιατί ο Ιησούς Χριστός ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος και επομένως ήταν αναμάρτητος. Δεν ήταν παράνομος ούτε ως προς το ένα ούτε ως προς το άλλο δίκαιο.

Περισσότερα »

Η Ανάσταση του Λαζάρου που έφερε την ενθουσιώδη υποδοχή στην Ιερουσαλήμ

27 Απρ '13, 17:12

Η έγερση του Λαζάρου ήταν ένα γεγονός που οπωσδήποτε δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Η ανάσταση ενός νεκρού τέσσερις ολόκληρες μέρες μετά τον θάνατό του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Ιερουσαλήμ και στα περίχωρά της και πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν στον Ιησού και θέλησαν να τον δουν από κοντά. Γι’ αυτό και μόλις πληροφορήθηκαν ότι εισέρχεται στην πόλη έσπευσαν να τον υποδεχτούν με ενθουσιασμό μέγιστο.

Περισσότερα »

Ο φίλος του Ιησού που αναστήθηκε εκ νεκρών

27 Απρ '13, 17:08

Το Σάββατο της ΣΤ΄ εβδομάδος των Νηστειών η αγία μας Εκκλησία όρισε να εορτάζουμε τη θαυμαστή ανάσταση του Λαζάρου. Καθόλου τυχαία. Το θαυμαστό αυτό γεγονός συμπίπτει χρονικά με την είσοδο του Κυρίου μας στην Ιερουσαλήμ και επίσης το γεγονός της εκ νεκρών αναστάσεως του Λαζάρου είναι το προμήνυμα και της δικής Του πανένδοξης Ανάστασης!

Περισσότερα »

Η εκπλήρωση των προφητειών

27 Απρ '13, 17:03

Το γεγονός, που σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, συνιστά το τέλος μιας μακράς ιστορίας, έξι περίπου αιώνων. Ήταν τέλη του 587 π.Χ. όταν τα στρατεύματα του Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά της κοσμοκράτειρας τότε Βαβυλώνας, καταλάμβαναν για δεύτερη φορά την πρωτεύουσα του αδύναμου, μικρού και υποτελούς ήδη βασιλείου του Ιούδα, την Ιερουσαλήμ. Σφαγές, λεηλασίες και εξορία ήταν, όπως συμβαίνει πάντα ύ ε τέτοιες περιπτώσεις, τα επακόλουθα της άλωσης.

Περισσότερα »

Περί της "εποπτείας" του Κράτους επί των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου

27 Απρ '13, 15:23

Η Ιερά Σύνοδο με την υπ' 1781/835 Εγκύκλιο της, μας ενημερώνει για τα θέματα της επιτροπής Εκκλησίας – Πολιτείας διά την μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Περισσότερα »

 

 

Επαφές Υφυπουργού Εξωτερικών στη Βηρυτό για τους απαχθέντες Ιεράρχες

27 Απρ '13, 15:16

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας μετέβη στη Βηρυττό, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο των προσπαθειών και διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου.

Περισσότερα »

 

Οι Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας στα Τρίκαλα

27 Απρ '13, 15:12

Με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, "Συνάντηση Χορωδιών" του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, των Τρίκκης Μελωδών, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και της Δημοτικής Χορωδίας. Παρουσία αρκετών πιστών απέδωσαν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, προετοιμάζοντάς μας για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας.

Περισσότερα »

 

 

Έναρξη εργασιών στην ημερίδα «Ανοιχτό Σχολείο του 21ου αιώνα»

26 Απρ '13, 15:37

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας 2ης επιστημονικής και πολιτιστικής ημερίδας με θέμα «Ανοιχτό σχολείο – το Γυμνάσιο του 21ου αιώνα» κύρηξε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Περισσότερα »

 

 

Ο π. Andrew Louth στη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι.Μ. Δημητριάδος

26 Απρ '13, 15:00

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών διοργανώνει εκδηλώσεις (διαλέξεις και σεμινάριο) τον Μάιο στο Βόλο και στην Αθήνα, με αφορμή την παρουσία στην Ελλάδα ενός επιφανούς μελετητή της πατερικής θεολογίας και γραμματείας, του π. Andrew Louth.

Περισσότερα »

 

«Παιδιά πλησιάστε τον Χριστό και ακολουθείστε τον δρόμο Του!»

26 Απρ '13, 14:31

Με μεγάλη ευλάβεια, κατάνυξη και προσοχή στα τελούμενα παρηκολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Πλατυκάμπου την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, την Παρασκευή του Λαζάρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος βρέθηκε κοντά στα παιδιά αυτά και ιερούργησε στην κατ΄ εξοχήν αυτή θεία Λειτουργία της ιεράς αυτής περιόδου.

Περισσότερα »

Κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

26 Απρ '13, 14:13

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν παιδιά από σχολείο Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στην Πυροσβεστική Ναυπλίου και το Δημαρχείο Ναυπλιέων. Ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την όλη ετοιμασία είχε η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ο εφημέριος της Πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά είπε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Κυπραίου. Τα παιδιά μέσα από την δημιουργία μαθαίνουν για την θρησκευτική παράδοση ,τα έθιμα αλλά κυρίως το λόγο του Κυρίου, τόνισε ο Ιερέας πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης.

Περισσότερα »

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την απαγωγή στη Συρία

26 Απρ '13, 13:56

Νέα σύσκεψη συγκλήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα προκειμένου η ελληνική πλευρά να καθορίσει τη στάση, τα βήματα και τις ενέργειές της στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δυο επισκόπων που απήχθησαν τη Δευτέρα στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Προσευχή στο ΠΣΕ για την απελευθέρωση των δυο Μητροπολιτών

25 Απρ '13, 20:20

Προσευχή στο παρεκκλήσι του στη Γενεύη τέλεσε την Πέμπτη το πρωί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την απελευθέρωση των δυο απαχθέντων Μητροπολιτών από τη Συρία.

Περισσότερα »

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον υποστηρικτή της νεολαίας της Σιάτιστας (ΦΩΤΟ)

25 Απρ '13, 19:19

Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστάτησε την Κυριακή Ε των Νηστειών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης του Γένους απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Μαϊστορος στον Επιχειρηματία Κωνσταντίνο Παπανικολάου. Ο νέος Άρχοντας κατάγεται από τη Σιάτιστα της Μακεδονίας και συνέβαλε με σημαντική οικονομική ενίσχυση στην ανακατασκευή των δύο ιστορικών εκπαιδευτηρίων της δυτικομακεδονικής πόλης, του Τσιστοπούλειου Παρθεναγωγείου και του 2ου Δ ημοτικού σχολείου.

Περισσότερα »

Αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τη συμμετοχή ιδιωτών η Εθνική Τράπεζα

 

25 Απρ '13, 18:28

Προβληματισμό στα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, αλλά και σε μερίδα ιεραρχών που έχουν εκδηλώσει ανοιχτά ενδιαφέρον για άμεση και αυξημένη συμμετοχή της Εκκλησίας στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του τραπεζικού ιδρύματος να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω το στόχο για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Περισσότερα »

Έκκληση στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρέμβει για τους δύο απαχθέντες Ιεράρχες

25 Απρ '13, 17:08

Έκκληση στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα απηύθυναν οι Σύριοι Χριστιανοί που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να παρέμβει για τους αθώους χριστιανούς πολίτες και τον ιερό κλήρο που απειλούνται στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Και η Γαλλία ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

25 Απρ '13, 16:48

Την άμεση απελευθέρωση των δυο Μητροπολιτών, που απήχθησαν την περασμένη Δευτέρα από αγνώστους σε περιοχή έξω από το Χαλέπι, ζητάει το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Περισσότερα »

 

 

Μήνυμα συμπαράστασης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τους απαχθέντες Ιεράρχες

25 Απρ '13, 16:34

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζει την βαθυτάτην λύπην αυτού δια την απαγωγήν του Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου, αδελφού του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, ως και του Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Γρηγορίου, Αρχιερέως της Συριακής Εκκλησίας.

Περισσότερα »

 

Ανακοινωθέν της Ι.Μ.Πειραιώς για τον Νεοπαγανισμό

25 Απρ '13, 16:26

Ένα από τα σοβαρά πνευματικά προβλήματα, πούαντιμετωπίζει σήμερα ηελληνική κοινωνία είναι και το φαινόμενο του Νεοπαγανισμού. Πρόκειται αναμφίβολα για παγκόσμιο φαινόμενο των νεωτέρων χρόνων, τούοποίου εμφανής στόχος είναι η αναβίωση των αρχαίων ξεχασμένων εδώ και αιώνες παγανιστικών θρησκευμάτων. Πραγματικός όμως στόχος του είναι η δημιουργία ενός ιδιότυπου θρησκευτικού εθνικισμού στους διάφορους λαούς, προκειμένου να χτυπηθή ο Χριστιανισμός, τον οποίο κατηγορούν οιηγήτορες του Νεοπαγανισμού ως διε΍ νιστικό εβραιοκινούμενο σύστημα.

Περισσότερα »

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

25 Απρ '13, 16:16

Την Παρασκευήν, 6ην /19ην Απριλίου 2013, εψάλη η ακολουθία του Ακαθίστου, ήτοι αι τέσσαρες Στάσεις του ύμνου της Θεοτόκου εξ αρχής έως τέλους μετά του Κανόνος «Ανοίξω το στόμα μου…» εις το πλαίσιον της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου.

Περισσότερα »

 

 

Θεία Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Αγ.Μαρίνα Ηλιουπόλεως

25 Απρ '13, 16:08

Την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 18:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία κατά την λειτουργική παράδοση του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Περισσότερα »

 

"Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13: Το δεύτερο ’21 – Η Συμβολή της Εκκλησίας"

25 Απρ '13, 15:54

Σας ενημερώνουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος-Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος και η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 Ημερίδα με θέμα:

Περισσότερα »

 

Νέα έκκληση των Ορθόδοξων Πατριαρχών της Συρίας για τους απαχθέντες

25 Απρ '13, 14:54

Νέα από κοινού έκκληση προς τους απαγωγείς να απελευθερώσουν του δυο απαχθέντες Ορθόδοξους Επισκόπους απευθύνουν ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι’ και ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Ζακκά.

Περισσότερα »

 

Φιλανθρωπική αρωγή από τη Μονή Βατοπαιδίου στη Μητρόπολη Μαντινείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

25 Απρ '13, 13:46

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε ποσότητα χιλίων κατεψυγμένων κοτόπουλων δια την κάλυψη των αναγκών του φιλανθρωπικού προγράμματος «το καλάθι του πτωχού αδελφού» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τις Δικαστικές Φυλακές, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Μητροπόλεως Μαντινείας κ΄ Κυνουρίας καθώς και της της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος στην οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τυγχάνει Τοποτηρητής.

Περισσότερα »

 

 

"Ποιμαντικές ευκαιρίες Μεγάλης Εβδομάδας"

24 Απρ '13, 18:52

Οι «Ποιμαντικές ευκαιρίες της Μεγάλης Εβδομάδας», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Αρχιμ.Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε δύο Ιερατικές συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στις 18 και 23 Απριλίου. «Την χρονική περίοδο αυτή που θα έρθει δεν μπορούμε να πούμε στα κηρύγματα ότι δεν έχουμε πει όλο τον χρόνο, επειδή τότε θα έρθουν οι πολλοί στον Ναό. Καλύτερα να τους πείσουμε με τα έργα μας, που θα βλέπουν έστω στην κατ’ έτος επίσκεψή τους στην ενορία μας. Ταυτόχρο να, δεν μπορούμε να δεν πρέπει και να εισπράξουμε – σε προσωπικό ή ενοριακό επίπεδο – ότι δεν εισπράττουμε την υπόλοιπη χρονική περίοδο. Έχουμε τις οικονομικές ανάγκες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις καλύψουμε τώρα επειδή ήρθαν οι πολλοί ίσως και ξένοι», είπε, μεταξύ άλλων, στην ενδιαφέρουσα εισήγησή του ο π.Χρυσόστομος Χρυσόπουλος.

Περισσότερα »

Ο Υπουργός Εξωτερικών για την απαγωγή

24 Απρ '13, 18:44

Την αγωνία του για την τύχη των δύο Μητροπολιτών εξέφρασε για άλλη μια φορά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Περισσότερα »

 

 

Επιμορφωτική ημερίδα θεολόγων καθηγητών στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

24 Απρ '13, 17:53

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας θρησκευτικά μέσω τέχνης». Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητριάδος, συμμετείχε μεγάλος αριθμός θεολόγων καθηγητών από τη Βέροια και τις γύρω περιοχές.

Περισσότερα »

Έκκληση από τον Μητροπολίτη Τορόντο για την απελευθέρωση των δυο ορθόδοξων επισκόπων

24 Απρ '13, 17:49

Την έντονη ανησυχία των ορθόδοξων επισκόπων, κληρικών και πιστών του Καναδά για την τύχη των δυο Μητροπολιτών από τη Συρία που απήχθησαν τη Δευτέρα εκφράζει ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος. Σε επιστολές προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τον υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικής Ελευθερίας της χώρας ο ιεράρχης του οικουμενικού θρόνου απευθύνει έκκληση στις αρχές της χώρας να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια είναι εφικτή για την αίσια έκβαση της υπόθεσης απαγωγής που συγκλονίζει το χριστιανικό κόσμο.

Περισσότερα »

Για τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ

24 Απρ '13, 17:42

Η Εκκλησία μας εόρτασε στις 22 Απριλίου τη μνήμη του Αποστόλου Ναθαναήλ. Μεταξύ άλλων την ονομαστική του εορτή είχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εφέτος δεν εόρτασε επισήμως την εορτή του λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει τη χώρα μας.

Περισσότερα »

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Νιγηρίας

24 Απρ '13, 13:50

Τη Κυριακή Ε’των Νηστειών ένας νέος κληρικός προστέθηκε στη δύναμη της Μητροπόλεως Νιγηρίας. Πρόκειται γιά το νέο διάκονο π. Ανδρέα τον οποίο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, στο Λάγκος.

Περισσότερα »

 

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 23:40

To Υπουργείο Εξωτερικών, εξ αφορμής πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί απελευθερώσεως των δύο Ιεραρχών, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Περισσότερα »

 

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:28

Ως ανακριβείς χαρακτηρίζονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για απελευθέρωση των δύο Σύριων Μητροπολιτών και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης δυτικών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής, σε ανακοίνωση της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής. Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την υπόθεση απαγωγής καθώς αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Χαλεπίου Ιωάννης απελευθερώθηκαν.

Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση των Πατριαρχών Αντιοχείας, Ιωάννη και Ιγνατίου Ζακά, για την απαγωγή των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:00

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και το Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας με αφορμή την απαγωγή των δύο Ιεραρχών τους, ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Παύλου και Συρορθοδόξου Μητροπολίτη Ιωάννου…

Περισσότερα »

 

«Ο ρόλος και παρουσία του μοναχισμού στον σύγχρονο κόσμο»

23 Απρ '13, 20:36

Στην άνθιση του Μοναχισμού με την συμβολή της Αγιορείτικης Κοινότητας, «η οποία αποτελεί σημείον έλξης πολλών νέων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο και η οποία αποτελεί μία ζωντανή και ελπιδοφόρο παρουσία για τον σύγχρονο άνθρωπο», αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ομιλία που πραγματοποίησε, ως επίσημος ομιλητής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους», το απόγευμα της Δευτέρας, στην μεγάλη αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών.

Περισσότερα »

 

 

O Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 19:03

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία τον ενημέρωσε για την απελευθέρωση του ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Γρηγορίου.

Περισσότερα »

 

Ελεύθεροι οι δυο Μητροπολίτες

23 Απρ '13, 18:29

Οι πληροφορίες που φθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των δυο Επισκόπων από τη Συρία. Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση της απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Περισσότερα »

Παρεμβάσεις Οικουμενικού Πατριάρχη και Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας για την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών

23 Απρ '13, 17:35

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο των επαφών του, με στόχο την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ιεραρχών της Συρίας – ένας εκ των οποίων είναι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας – είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτριο Αβραμόπουλο ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ο κ.Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από ελληνικής ύ λευράς αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Περισσότερα »

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει την απαγωγή

23 Απρ '13, 17:21

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δια του γενικού του γραμματέα Olav Fykse Tveit, καταδίκασε την απαγωγή των δυο Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου

Περισσότερα »

 

Επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

23 Απρ '13, 17:20

Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Μακαριότατο Ιωάννη, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Yohanna Ibrahim, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους. Ακόμα, γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.

Περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαγωγή του Χαλεπίου Παύλου

23 Απρ '13, 16:38

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα »

 

 

Το sms του απαχθέντος Μητροπολίτη (VIDEO)

23 Απρ '13, 16:20

Λίγη ώρα μετά την απαγωγή του, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος κατάφερε να στείλει μήνυμα μέσω του κινητού του σε στενούς συνεργάτες του, καθώς οι απαγωγείς δεν είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα από τους Μητροπολίτες. Την αποκάλυψη για το μήνυμα έκανε ο π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου. «Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα Συροτουρκικά σύνορα», ήταν το περιεχόμενο του sms, σύμφωνα με τον συνεργάτη του επισκόπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Περισσότερα »

Επικοινωνία Βενιζέλου με Αβραμόπουλο – Ιερώνυμο

23 Απρ '13, 14:30

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο σχετικά με το ζήτημα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καλαβρύτων Γεώργιο Πάτση (ΦΩΤΟ)

23 Απρ '13, 14:06

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέστηκε στις 23/4/2013 από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αμβρόσιο επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Γεωργίου, παρουσία πολλών Ιερέων, οι οποίοι χειροτονήθηκαν από τον αοίδιμο Μητροπολίτη.

Περισσότερα »

 

Τρόφιμα φάρμακα και υγιειονομικό υλικό από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε πέντε νησιά της άγονης γραμμής των Κυκλάδων

23 Απρ '13, 13:54

Στο πλευρό των κατοίκων της Αμοργού, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Δονούσας και της Φολέγανδρου βρέθηκε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να τους ενισχύσει με τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Περισσότερα »

Breaking News