Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΌλες οι δραματικές στιγμές που επακολούθησαν μετά την απαγωγή των Επισκόπων Παύλου...

Όλες οι δραματικές στιγμές που επακολούθησαν μετά την απαγωγή των Επισκόπων Παύλου και Ιωάννη στην Συρία

- Advertisement -

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΥΟ  ΣΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ 

Εμπρησμός στην κατοικία του απαχθέντος Συρορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Χαλεπίου

9 Μαι '13, 12:02

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες φέρεται να επιβεβαιώνει και η Συρορθόδοξη Επισκοπή στο Χαλέπι, η κατοικία του απαχθέντος Αρχιεπισκόπου Ιωάννη υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά που προκλήθηκε πιθανότατα από εμπρηστική ενέργεια.

Περισσότερα »

 

Εβδομάδα των Παθών και μαρτυρίου για το Πατριαρχείο Αντιοχείας

29 Απρ '13, 18:28

- Advertisement -

Μια ημερολογιακή εβδομάδα έχει συμπληρωθεί από την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας Παύλος απήχθη κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Έκτοτε τα ίχνη του, όπως και αυτά του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Ιωάννη αγνοούνται. Μέχρι σήμερα τα κίνητρα της απαγωγής των δυο επιφανών επισκόπων της Συρίας, αλλά και της δολοφονίας του οδηγού του Συροϊακωβίτη επισκόπου δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Περισσότερα »

Έκκλησή Aντιοχείας Ιωάννη προς τη Διεθνή Κοινότητα "να καταβάλει το μέγιστο των προσπαθειών της για την απελευθέρωση των απαχθέντων"

27 Απρ '13, 19:04

Εγκύκλιο προς το ποίμνιο του, με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης με την οποία απευθύνει έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ιεραρχών, ένας εκ των οποίων, ο Χαλεπίου Παύλος, είναι ο κατά σάρκα αδελφός του. "Το να μας δολοφονούν ή να μας απαγάγουν ή να καταστρέψουν τα ιδρύματά μας, αυτό καθόλου δεν μειώνει την απόφασή μας να είμαστε προσκολλημένοι στον πατριωτισμό μας, στην κοινή συ΍ βίωσή μας, στην παραμονή μας στα εδάφη μας και στην αναζήτηση της αλήθειας και του δικαίου στην πατρίδα μας", τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης της δοκιμαζόμενης Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Περισσότερα »

Επαφές Υφυπουργού Εξωτερικών στη Βηρυτό για τους απαχθέντες Ιεράρχες

27 Απρ '13, 15:16

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας μετέβη στη Βηρυττό, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο των προσπαθειών και διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου.

Περισσότερα »

 

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την απαγωγή στη Συρία

26 Απρ '13, 13:56

Νέα σύσκεψη συγκλήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα προκειμένου η ελληνική πλευρά να καθορίσει τη στάση, τα βήματα και τις ενέργειές της στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δυο επισκόπων που απήχθησαν τη Δευτέρα στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Προσευχή στο ΠΣΕ για την απελευθέρωση των δυο Μητροπολιτών

25 Απρ '13, 20:20

Προσευχή στο παρεκκλήσι του στη Γενεύη τέλεσε την Πέμπτη το πρωί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την απελευθέρωση των δυο απαχθέντων Μητροπολιτών από τη Συρία.

Περισσότερα »

 

Έκκληση στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρέμβει για τους δύο απαχθέντες Ιεράρχες

25 Απρ '13, 17:08

Έκκληση στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα απηύθυναν οι Σύριοι Χριστιανοί που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να παρέμβει για τους αθώους χριστιανούς πολίτες και τον ιερό κλήρο που απειλούνται στη Συρία.

Περισσότερα »

 

Και η Γαλλία ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

25 Απρ '13, 16:48

Την άμεση απελευθέρωση των δυο Μητροπολιτών, που απήχθησαν την περασμένη Δευτέρα από αγνώστους σε περιοχή έξω από το Χαλέπι, ζητάει το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Περισσότερα »

 

 

Μήνυμα συμπαράστασης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τους απαχθέντες Ιεράρχες

25 Απρ '13, 16:34

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εκφράζει την βαθυτάτην λύπην αυτού δια την απαγωγήν του Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου, αδελφού του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, ως και του Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Γρηγορίου, Αρχιερέως της Συριακής Εκκλησίας.

Περισσότερα »

 

Νέα έκκληση των Ορθόδοξων Πατριαρχών της Συρίας για τους απαχθέντες

25 Απρ '13, 14:54

Νέα από κοινού έκκληση προς τους απαγωγείς να απελευθερώσουν του δυο απαχθέντες Ορθόδοξους Επισκόπους απευθύνουν ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι’ και ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Ιγνάτιος Ζακκά.

Περισσότερα »

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών για την απαγωγή

24 Απρ '13, 18:44

Την αγωνία του για την τύχη των δύο Μητροπολιτών εξέφρασε για άλλη μια φορά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Περισσότερα »

 

 

Έκκληση από τον Μητροπολίτη Τορόντο για την απελευθέρωση των δυο ορθόδοξων επισκόπων

24 Απρ '13, 17:49

Την έντονη ανησυχία των ορθόδοξων επισκόπων, κληρικών και πιστών του Καναδά για την τύχη των δυο Μητροπολιτών από τη Συρία που απήχθησαν τη Δευτέρα εκφράζει ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος. Σε επιστολές προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τον υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικής Ελευθερίας της χώρας ο ιεράρχης του οικουμενικού θρόνου απευθύνει έκκληση στις αρχές της χώρας να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια είναι εφικτή για την αίσια έκβαση της υπόθεσης απαγωγής που συγκλονίζει το χριστιανικό κόσμο.

Περισσότερα »

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 23:40

To Υπουργείο Εξωτερικών, εξ αφορμής πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί απελευθερώσεως των δύο Ιεραρχών, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Περισσότερα »

 

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν επιβεβαιώνει την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:28

Ως ανακριβείς χαρακτηρίζονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για απελευθέρωση των δύο Σύριων Μητροπολιτών και μεταδόθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης δυτικών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής, σε ανακοίνωση της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής. Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει την υπόθεση απαγωγής καθώς αργά το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Χαλεπίου Ιωάννης απελευθερώθηκαν.

Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση των Πατριαρχών Αντιοχείας, Ιωάννη και Ιγνατίου Ζακά, για την απαγωγή των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 21:00

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και το Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας με αφορμή την απαγωγή των δύο Ιεραρχών τους, ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Παύλου και Συρορθοδόξου Μητροπολίτη Ιωάννου…

Περισσότερα »

 

O Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την απελευθέρωση των δύο Ιεραρχών

23 Απρ '13, 19:03

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία τον ενημέρωσε για την απελευθέρωση του ελληνορθοδόξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Γρηγορίου.

Περισσότερα »

 

Ελεύθεροι οι δυο Μητροπολίτες

23 Απρ '13, 18:29

Οι πληροφορίες που φθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνονται και από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα κάνουν λόγο για αίσιο τέλος στην υπόθεση απαγωγής των δυο Επισκόπων από τη Συρία. Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση της απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Περισσότερα »

Παρεμβάσεις Οικουμενικού Πατριάρχη και Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας για την απελευθέρωση των απαχθέντων Ιεραρχών

23 Απρ '13, 17:35

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο των επαφών του, με στόχο την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ιεραρχών της Συρίας – ένας εκ των οποίων είναι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας – είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτριο Αβραμόπουλο ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ο κ.Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από ελληνικής ύ λευράς αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ομολόγων του.

Περισσότερα »

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει την απαγωγή

23 Απρ '13, 17:21

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δια του γενικού του γραμματέα Olav Fykse Tveit, καταδίκασε την απαγωγή των δυο Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου

Περισσότερα »

 

Επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

23 Απρ '13, 17:20

Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Μακαριότατο Ιωάννη, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Yohanna Ibrahim, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους. Ακόμα, γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.

Περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαγωγή του Χαλεπίου Παύλου

23 Απρ '13, 16:38

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα »

 

 

Το sms του απαχθέντος Μητροπολίτη (VIDEO)

23 Απρ '13, 16:20

Λίγη ώρα μετά την απαγωγή του, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος κατάφερε να στείλει μήνυμα μέσω του κινητού του σε στενούς συνεργάτες του, καθώς οι απαγωγείς δεν είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα από τους Μητροπολίτες. Την αποκάλυψη για το μήνυμα έκανε ο π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου. «Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα Συροτουρκικά σύνορα», ήταν το περιεχόμενο του sms, σύμφωνα με τον συνεργάτη του επισκόπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Περισσότερα »

Επικοινωνία Βενιζέλου με Αβραμόπουλο – Ιερώνυμο

23 Απρ '13, 14:30

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο σχετικά με το ζήτημα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου στη Συρία.

Περισσότερα »

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ