Γραπτή επανόρθωση του “Φιλελεύθερου” για τον Ανδρέα Βγενόπουλο

by | May 12, 2014 | Αναλύσεις

BREAKING News

Γραπτή επανόρθωση για το πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου δημοσιεύει σήμερα η μεγαλύτερη κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Σημειώνει ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί καμία σοβαρή κατηγορία κατά του Έλληνα επιχειρηματία κι ότι «διαχωρίζει τη δημοσιογραφική της θέση» από άρθρα που δημοσιεύτηκαν εναντίον του σε αυτήν. 

Σε γραπτή επανόρθωση προχώρησε σήμερα η μεγαλύτερη κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» απέναντι στο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου, σημειώνοντας στο δημοσίευμά της ότι «μέχρι σήμερα από τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών, δεν έχει στοιχειοθετηθεί κάποια σοβαρή κατηγορία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου». Κι ακόμη, ότι στο πλαίσιο αυτό διαχωρίζει τη δημοσιογραφική της θέση από άρθρα του Φιλελεύθερου που «ενδεχομένως δημιούργησαν δυσανάλογες εντυπώσεις εναντίον του».

Η δήλωση επανόρθωσης προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες μετά από πρωτοβουλία της εφημερίδας, που ζήτησε από τον Έλληνα επιχειρηματία να αποσύρει τις μηνύσεις του εναντίον της, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Είχε προηγηθεί η πρωτόδικη καταδίκη του εκδότη της επίσης κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» σε δεκάμηνη φυλάκιση, ως αποτέλεσμα μίας εκ των μηνύσεων που έχει καταθέσει εναντίον της ο κ. Βγενόπουλος.

Το κείμενο επανόρθωσης που δημοσίευσε σήμερα ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει τα εξής:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, άρθρα που φιλοξενήθηκαν στον 'Φ' (όπως και σε όλα τα ενημερωτικά έντυπα της Κύπρου) περιείχαν διάφορα σχόλια, κρίσεις και χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, πάντα στο πλαίσιο της επικαιρότητας που διαμορφωνόταν. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα από τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών δεν έχει στοιχειοθετηθεί κάποια σοβαρή κατηγορία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, διαχωρίζουμε τη δημοσιογραφική μας θέση από άρθρα που φιλοξενήθηκαν στον 'Φ' και περιείχαν σχόλια που ενδεχομένως να δημιούργησαν δυσανάλογες εντυπώσεις για τον κ. Βγενόπουλο».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη γνωστή υπόθεση της Λαϊκής, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν βροχή δημοσιευμάτων εναντίον του κ. Βγενόπουλου σε κυπριακές εφημερίδες, καλλιεργώντας κλίμα διωγμού εναντίον του, πολλές φορές με το σιγοντάρισμα σχετικών πολιτικών δηλώσεων.

Εντούτοις και παρότι έχουν περάσει 15 μήνες από τα τελευταία γεγονότα (κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών και είσοδος σε μνημόνιο) και… χρόνια από τη μετάβαση της Λαϊκής σε καθεστώς κρατικού ελέγχου, δεν έχει προκύψει, όπως παραδέχεται και ο Φιλελεύθερος, καμία σοβαρή κατηγορία εναντίον του, ενώ τα εναντίον του δημοσιεύματα κρίνονται πλέον από την ίδια την κυπριακή δικαιοσύνη συκοφαντικά.

Breaking News