O μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου και το Brexit

by | May 11, 2016 | Κόσμος

BREAKING News

Η επιτυχία του Σαντίκ Καν και το Brexit

Γράφει ο Γιώργος Καρζής


Μπορεί η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας να μην ήρθε ή να μην …συνέπεσε με την ανάσταση της ορθοδοξίας, όπως είχε προβλέψει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο ένα μήνυμα που μπορεί να χαρακτηριστεί χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο έφτασε αυτές τις ημέρες και μάλιστα από μία χώρα που φημίζεται για τον συντηρητισμό της.

Ο Σαντίκ Καν, γιος Πακιστανού μετανάστη, επικράτησε με ποσοστό ρεκόρ του συντηρητικού ανταγωνιστή του Ζακ Γκόλντσμιθ και αναδείχτηκε νέος Δήμαρχος του Λονδίνου!

Ο υποψήφιος με το κόμμα των Εργατικών, Σαντίκ Καν, παρά το ότι βρέθηκε στο στόχαστρο  σφοδρής αρνητικής προπαγάνδας από τον αντίπαλό του αλλά και τον κίτρινο Τύπο, που συστηματικά τον λοιδόρησαν για την καταγωγή, το θρήσκευμα και τις υποτιθέμενες διασυνδέσεις του με ισλαμιστές, εξασφάλισε το 56.8%!

Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε στρέψει τα πυρά εναντίον του στην προσπάθειά του να ενισχύσει τον συντηρητικό υποψήφιο. Όλοι τους απέτυχαν!

Δεν γνωρίζω εάν η νίκη  του Καν, που κρίνεται ως προσωπική, είναι και ένας προάγγελος ενόψει του δημοψηφίσματος για το περιβόητο Brexit… Εκείνο που διαφαίνεται όμως είναι ότι στην Αγγλία κάτι αλλάζει… Και αν αναπτυχθεί μία δυναμική σε προοδευτική κατεύθυνση στην Αγγλία, που είναι ηγέτιδα δύναμη, μπορεί να συμπαρασύρει κι άλλες χώρες της Ευρώπης, που δυστυχώς βλέπουμε να ρέπουν προς την ακροδεξιά.

Τον γιο Πακιστανού μετανάστη, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Μπλερ και Μπράουν επέλεξαν πάνω από 1.3 εκατ. ψηφοφόροι της πιο πολυπολιτισμικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, όπου ένας στους 10 κατοίκους είναι μουσουλμάνος, το 35% του πληθυσμού της γεννήθηκε στο εξωτερικό και μιλιούνται περίπου 300 γλώσσες.

“Είμαι Δυτικός και όποιος πολεμάει την Δύση, πολεμάει εμένα» είχε δηλώσει προσφάτως. Η γυναίκα του δε φορά μαντίλα, ο ίδιος είναι απ” τους πιο αριστερούς του Εργατικού Κόμματος. Επίσης ψήφισε υπέρ των γκέι γάμων (και δέχτηκε απειλές από σκληροπυρηνικούς Ισλαμιστές) ενώ έχει εκδοθεί και fatwa εναντίον του από Ιμάμη ο οποίος τον αποκήρυξε λέγοντας πως δεν μπορεί πια να θεωρείται Μουσουλμάνος…

Γιατί η εκλογή Καν δημιουργεί σπέρματα ελπίδας; Επειδή η εκστρατεία του είχε σε συντριπτικό βαθμό ταξικό και όχι κομματικό χαρακτήρα. Μένει βέβαια να αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει την ικανότητα να δώσει λύσεις στα σοβαρά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λονδίνο, μεταξύ αυτών και τη φούσκα των ακινήτων, που έχει αποκλείσει τους νέους από την αγορά κατοικίας.

Πηγή

Breaking News