Μαζεύουν (;) τα ασυμμάζευτα στο Μαξίμου

by | Sep 7, 2023 | Archive, Πολιτική

BREAKING News

Η τραγωδία στο λιμάνι έφερε νέες φουρτούνες στην κυβέρνηση.

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα καλείται για μία ακόμη φορά το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποκρουστική αρχική αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη απέναντι στη βαρβαρότητα που επέδειξαν ο καπετάνιος και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι πλέον κατηγορούμενοι για δολοφονία του 36χρονου Κρητικού με ενδεχόμενο δόλο.

Και για μία ακόμα φορά (όπως έπραξε και έναντι της αδιανόητης αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ να προστατέψει τους πολίτες από τη δολοφονική δράση των Κροατών χούλιγκανς – επιλέγει την, κατά την άποψή της, πιο «ανώδυνη» πολιτικά λύση. Αυτής της παροχής κάλυψης στον αρμόδιο υπουργό που εξίσωσε το θύμα με τους θύτες, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα. Προφανώς, θεωρώντας ότι θα ήταν πιο βαρύ να καρατομήσει και δεύτερο υπουργό, μετά τον Νότη Μηταράκη (για πολύ πιο ελαφρύ «παράπτωμα», σημειωτέον) μέσα σε λίγο διάστημα.

Το κλίμα, ωστόσο, στο παρασκήνιο είναι βαρύ για τον κ. Βαρβιτσιώτη, είτε εκδηλωθεί τις επόμενες μέρες είτε όχι.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επέμεναν μονότονα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μετά και την ανασκευή των αρχικών του δηλώσεων, στις οποίες εξαναγκάστηκε.

Το πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας αποδεικνύεται περίτρανα από τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησε ώρες αργότερα σε δήλωσή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη

«Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…

Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης.

Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας.

Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για «απάνθρωπη, εγκληματική πράξη», έκανε λόγο από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Breaking News