Τι γνωρίζει ο κ. Συρίγος;

by | Jan 8, 2024 | Archive, Απόψεις

BREAKING News

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης,

Εμένα, σύντροφοι και συντρόφισσες, ουδόλως με εξέπληξε η δήλωση του κ. Συρίγου, σύμφωνα με την οποία η «Συνθήκη της Λωζάννης είναι παρωχημένη».

Και τούτο διότι με είχε προετοιμάσει προ 3-4 μηνών, όταν σε ημερίδα ανέπτυξε την καινοφανή θεωρία ότι κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Λένιν δεν βοήθησε με ποταμό ρουβλιών την Τουρκία έναντι της Ελλάδος, αλλά έναντι του αγγλικού ιμπεριαλισμού! Υπέβαλα σχετική ερώτηση, αλλά ο συντονιστής της ημερίδας, δημοκρατικότατα, με απέκλεισε.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε και στον κ. Συρίγο ότι ο Λένιν βοήθησε τον Κεμάλ εκδικούμενος τους Ελληνες για την άφρονα (ακόμα μία του Ελ. Βενιζέλου) εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στη Μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) εναντίον των μπολσεβίκων το 1919.

Συνεπώς, με τον κ. Συρίγο δεν μπορεί να συνέβη αυτό που είπε ο κ. Μαρινάκης για να μπαλώσει τα ξεσκισμένα, ότι δηλαδή πρόκειται για «προβληματική διατύπωση», δεδομένου ότι ο κ. Συρίγος ως πανεπιστημιακός θεωρείται βέβαιο ότι μπορεί να βάλει 3-4 λέξεις σε μια λογική σειρά και έχει συναίσθηση του τι λέει, πώς το λέει και -κυρίως- πότε το λέει. Αρα «κάτι ξέρει, κάτι ξέρει».

[«Οι Γερμανοί ξανάρχονται», με τον κυρ Θόδωρο (Βασ. Λογοθετίδης) να το σιγοτραγούδα, όταν ψυλλιάζεται ότι ο συνεργάτης των Γερμανών (Λουκιανός Ροζάν) ξέρει πολλά για την αυλή τους].

Breaking News