Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΟι Ρώσοι αρνούνται τους S-300 για το Ιράν

Οι Ρώσοι αρνούνται τους S-300 για το Ιράν

- Advertisement -

Την είδηση για την ρωσική προμήθεια των S-300 στο Ιράν που είδε το φως της δημοσιότητας  έρχεται να διαψεύσει χτεσινή επίσημη ανακοίνωση των ρωσικών αρχών, αρμόδιων για την Στρατιωτική Συνεργασία.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο RIA Novosti, η Ρωσία δεν πουλάει αντι-αεροπορικά συστήματα S-300 στο Ιράν, σύμφωνα με την χτεσινή ανακοίνωση των ρωσικών αρχών για την στρατιωτική συνεργασία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι αναφορές για τηνπαράδοση των συστημάτων S-300 είναι αναληθείς». Ωστόσο το επίσημο ειδησεογραφικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μια μέρα πριν (Κυριακή) είχε αναφέρει ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να προμηθεύει τη χώρα με τους S-300.
 

Νωρίτερα χθες, η μόνη ρωσική κρατική εταιρεία-προμηθευτής όπλων επεσήμανε ότι η Μόσχα έχει πουλήσει μόνο αμυντικό εξοπλισμό στο Ιράν, σε αυστηρή εναρμόνιση με το διεθνές καθεστώς για την μη διάδοση των όπλων. Στην ανακοίνωσή της η Rosoboronexport, όπως αναφέρει το Ria Novosti, μόνο αμυντικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και εδάφους-αέρος προμηθεύτηκαν στο Ιράν, και παλαιότερα Tor-M1.  

- Advertisement -

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέρριψε όλα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών Yigal Palmor, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, είπε σε δήλωσή του  ότι «Το Ισραήλ έχει την διαβεβαίωση από ανώτερους αξιωματούχους του κρεμλίνου ότι οι αναφορές τέτοιου είδους (σ.σ. περί προμήθειας του Ιράν με οπλικά συστήματα) είναι αβάσιμες».

 

Την περασμένη Τετάρτη ο υπαρχηγός της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την στρατιωτική συνεργασία Alexander Fomin ανέφερε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν έχει σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και τα αναφέρει το Ria Novosti  «Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν έχει έναν θετικό αντίκτυπο για την σταθετότητα στην περιοχή»  

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ