Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ προς Ομογένεια: ΣΑς ΠΡΟΣ-ΚΑΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ προς Ομογένεια: ΣΑς ΠΡΟΣ-ΚΑΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!

- Advertisement -

g_giakoumatos.png

Φίλες και φίλοι

Πριν μερικούς μήνες, βρέθηκα στην Νέα Υόρκη για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Βρέθηκα κοντά σας για να παρελάσω. Να συμμετέχω στις εορταστικές σας εκδηλώσεις. Βρέθηκα κοντά σας για να σας γνωρίσω. Να σφίξω το χέρι καθενός από εσάς. Να μιλήσω μαζί σας. Να σας ακούσω. Να γνωρίσω το κομμάτι αυτό του Ελληνισμού που ζει εκτός των συνόρων της πατρίδας μας. Να γνωρίσω μια δεύτερη Ελλάδα. Να γνωρίσω εκείνο το κομμάτι του ελληνισμού που μεγαλουργεί. Που στέκεται αντάξιο της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και μας κάνει εμάς στην γεννέτειρα διπλά υπερήφανους. Πολλοί από εσάς φύγατε σε δύσκολες εποχές. Ήρθατε σε έναν ξένο τόπο. Παλαίψατε με όλες σας τις δυνάμεις και τα καταφέρατε. Σταθήκατε και αντισταθήκατε στις δυσκολίες και βγήκατε νικητές, αποτελώντας πλέον μια τεράστια δύναμη της Ελλάδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κρατήσατε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα. Κρατήσατε ζωντανή την ελληνική γλώσσα. Φτιάξατε σχολεία. Φτιάξατε εκκλησίες. Κρατάτε ζωντανή την φλόγα του ελληνισμού. Και όλα αυτά μέσα από τον προσωπικό σας μόχθο. Μέσα από μια συνεχή προσπάθεια να μην αφήσετε να χαθεί από μέσα σας η Ελλάδα. Η πατρίδας. Η πατρίδας μας. Η δύναμη του ενός έγινε δύναμη των πολλών. Αντιστάθηκε στις όποιες σειρήνες …. Μην ξεχνάτε ότι η ιστορία του καθενός από εσάς αποτελεί ένα ολόκληρο βιβλίο και όλων μαζί ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού. Μια παρακαταθήκη για την Ελλάδα που οφείλει να τιμήσει.

Φίλες κια φίλοι,

- Advertisement -

Γνώρισα πολλούς από εσάς. Σας άκουσα. Άκουσα τα προβλήματά σας. Άκουσα τις ανησυχίες σας. Τις σκέψεις σας. Αλλά και την κριτική σας.  Και πιστέψτε με τα λόγια σας με έκαναν να νιώσω διπλά υπεύθυνος ως μέλος του εθνικού μας κοινοβούλιου. Μα πάνω από όλα, με συγκίνησε η αγάπη σας για την πατρίδα. Συγκινήθηκα όταν είδα την 5η λεωφόρο ντυμένη στα γαλανόλευκα, γεμάτη από Έλληνες κάθε ηλικίας να γιορτάζουν την εθνική μας ανεξαρτησία. Όταν ένιωσα τον παλμό και την δυναμική των Ελλήνων της Αμερικής. γιατί εκείνη την ώρα χτυπούσε η καρδιά της Ελλάδας σε έναν άλλο τόπο. Μακρινό.

….

Δεν είμαι από εκείνους που πέταξε στον Ατλαντικό όσα του είπατε. Και δεν πρόκειται να γίνω. Θέλω να δουλέψω για σας. Πλέον σας ξέρω. Αφουγκράστηκα τον παλμό σας. Και σκοπεύω να το κάνω, χωρίς χρωματικές αποχρώσεις. Οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητως κομματικών πεποιθήσεων, για μας είναι πάνω από όλα Έλληνες. Διπλά έλληνες! Πατριώτες που κρατούν θερμομπύλες! Κρατούν αξίες, ήθη και άθιμα. Παραδόσεις και Ορθοδοξία. Και γι αυτούς οφείλουμε να εργαστούμε. Οφείλουμε επιτέλους να σταθούμε με περισσότερη σοβαρότητα σε θέμα που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην ατζέντα, αλλά δεν έχει προχωρήσει. Το θέμα της ψήφου σας. η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε, αλλά τορπιλίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τορπιλίτηκε από το ΠΑΣΟΚ που δημαγωγεί. Που εκμεταλεύεται την εθνική ανάγκη και επιταγή που είναι το δικαίωμα παροχής του εκλέγειν και εκλέγεσθαι το οποίο κατοχυρώθηκε με συνταγματική ρύθμιση.  Ήταν λάθος που δεν πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών και σε αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να επιμείνουμε και να το ψηφίσουμε με το όποιο κόστος. Τα άλλα κόμματα έφεραν εμπόδια και δεν διευκόλυναν την διαδικασία. Η κυβέρνηση Καραμανλή το πάλαιψε μέχρι τέλους αλλά αντιστρατεύτηκαν σθεναρά όλοι αυτοί που φοβούνται να σας δώσουν  το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα σας. Ίσως και να έπρεπε να κάνει περισσότερα το κυβερνών κόμμα. Στην επόμενη Βουλή δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα το παλαίψω με όλες μου τις δυνάμεις. Αλλά οι αντιστάσεις από τα άλλα κόμματα ήταν ισχυρές, ικανές να εμποδίσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου. Έπρεπε να σας δώσουμε φωνή. Να καταχυρώσουμε το συνταγματικό αυτό διακαίωμα που οφείλει η πολιτεία να σας αποδώσει. Και η νέα κυβέρνηση οφείλει να το κάνει.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η Ελλάδα ψηφίζει. Επιλέγει τον ηγέτη που θα αναλάβει την ευθύνη να βγάλει την χώρα από την μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση με μέτρα που θα διασφαλίζουν το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο άξιος και υπεύθυνος ηγέτης που δημοκρατικά πριν ληφθούν κρίσημα για την πορεία της οικονομίας και της χώρας μας, έδωσε τον τελικό λόγο στον Λαό. Σε εσάς. στον υπεύθυνο πολίτη να πάρει εκείνος απόφαση ευθύνης για το ποιος θα τον οδηγήσει στα επόμενα χρόνια. Ζητήσαμε ανανέωση της λαϊκής εντολής. Ο λαός είναι ο υπέρατος κριτής. Αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του, και αυτή την μεγάλη σταθερή διαχρονικά δημοκρατική αξία ο Κώστας Καραμανλής την κάνει πράξη σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.  

Ήμουν από εκείνους που πίστευαν ότι πρέπει να συνχίσουμε αταλαντευτοι το έργο μας μέχρι το πέρας της θητείας για την οποία μας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός. Όμως  την συνολικά σφαιρική εικόνα σε αυτή την χώρα την έχει μόνον ένας. Ο Πρωθυπουργός.  Εκείνος γνωρίζει όσα δεν μπορεί να γνωρίζει ουδείς σε αυτόν τον τόπο. Έκρινε ότι πρέπει πριν προχωρήσει σε μέτρα και νέες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να πάρει νωπή λαϊκή εντολή! Να ζητήσει την  ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια τέτοια επιλογή; Συστρατευτήκαμε όλοι δίπλα του και δίνουμε την μάχη. Άνισα. Όλοι είναι εναντίον της κυβέρνησης. ΜΜΕ και πολιτικό κατεστημένο πολεμούν λυσαλέα τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση μας. Κάναμε έργο ουσίας. Έγιναν λάθη. Υπήρξαν παραλείψεις. Καθυστερήσεις. Δημιουργήθηκαν πικρίες από συμπεριφορές που πίκραναν όλους μας και κυρίως τον έλληνα πολίτη που μας εμπιστεύτηκε δυο φορές. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να παραμερισούμε πικρίες από ανθρώπινες συνπεριφορές για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Να προσχωρήσει η χώρα.  Έχουμε ευθύνη όλοι αν το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην εξουσία. Όλοι οφείλουμε να δώσουμε την μάχη. Πόρτα πόρτα. Όλοι μαζί ενωμένοι. Με θάρρος και τόλμη. Με αισιοδοξία, παρησία και σθένος πολιτικό. Έχουμε επιχειρήματα. Έχουμε έργο. Ας το δείξουμε. Ας το προβάλλουμε.     

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου δίνουμε άλλη μια μάχη για την Ελλάδα. Η Πατρίδα σας χρειάζεται κοντά και σε αυτή την δύκολη μάχη. Σας χρειάζεται η μεγάλη παράταξη να στηρίξετε τον Κώστα Καραμανλή και να επιλέξετε τους άξιους βουλευτές που θα σας εκπροσωπήσουν και σε αυτή την Βουλή.

- Advertisement -

Σας προσκαλώ να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Να πράξετε το εθνικό σας χρέος και το ιερό καθήκον. Ελάτε να ψηφίσετε. Ελάτε να δώσουμε την μάχη. Σας περιμένω. Όλους. Να μην λείψει κανείς από αυτή την μάχη. Αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδιθεί. Αυτή η νίκη μπορεί να είναι και δική σου!

Σας περιμένω όλους. Από αυτή την μάχη να μη λείψει κανείς!

Γεράσιμος Γιακουμάτος .

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ