Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΨήφισμα του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια

Ψήφισμα του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια

- Advertisement -

cyprus-denxehno.pngΟΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

24 ώρες μετά την γνωστοποίηση των νέων Τουρκικών προτάσεων , οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας από τον ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο, το Σωματείο μας έγινε δέκτης σωρείας τηλεφωνημάτων από πρόσφυγες και μη πρόσφυγες οι οποίοι μας διαβίβασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για το Τουρκικό θράσος. Συνοψίζοντας το Λαϊκό αίσθημα / αίτημα, σας μεταφέρουμε τα ακόλουθα, ως ένα Λαϊκό Ψήφισμα,  για να το λάβετε σοβαρά υπόψη στη σημερινή σας Συνεδρία:

 

  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις αποτελούν ανοικτό κάλεσμα πλήρους υποταγής μας στα Τουρκικά στρατηγικά και άλλα ξένα συμφέροντα και γιαυτό είναι απαράδεκτες και απορρίπτονται ασυζητητί.
  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις είναι το επακόλουθο της λανθασμένης πολιτικής και στρατηγικής που ακολουθείται στο Κυπριακό και του λανθασμένου στόχου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η οποία επιδιώκεται για λύση του Κυπριακού.
  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις είναι επακόλουθο των δικών μας συνεχών υποχωρήσεων οι οποίες διευκόλυναν τους Τούρκους να αναπτύσσουν συνεχώς τις προσχεδιασμένες κινήσεις και διεκδικήσεις τους.
  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις επιβεβαιώνουν τις Τουρκικές προθέσεις και επιδιώξεις στην Κύπρο, που είναι η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με επέκτασή τους πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις πρέπει να κλείσουν το κεφάλαιο των απευθείας συνομιλιών και να ανοίξει ο δρόμος προς την αναγκαία επανατοποθέτηση του Κυπριακού.
  • Οι νέες Τουρκικές προτάσεις δικαιολογούν την απόσυρση όλων των υποχωρήσεων που έγιναν από τη δική μας πλευρά και την λήψη απόφασης για μεθόδευση καθαρού αντικατοχικού αγώνα.
  • Οι Τουρκικές επιδιώξεις αντιμετωπίζονται μόνο με αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση του τόπου. Να τροχιοδρομηθεί μια παλλαϊκή ,ξεκάθαρη αντικατοχική πολιτική , με ολομέτωπη διπλωματική επίθεση κατά της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης, ως εγκληματία πολέμου, ο οποίος  πρέπει, χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς να φύγει από την Κύπρο, να αποκαταστήσει την ελευθερία της  Κύπρου και να πληρώσει για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος μας.
  • Ο Λαός ζητεί το αυτονόητο, που διεκδίκησε και πέτυχε για το Λαό του ο Νέλσων Μαντέλλα:

Ø  Απελευθέρωση της χώρας μας

- Advertisement -

Ø  Μια δημοκρατία στην οποία να ισχύει το Δημοκρατικό Δικαίωμα, ένας άνθρωπος μια ψήφος, μια Κυβέρνηση και όλοι οι πολίτες ίσοι έναντι του νόμου, χωρίς φυλετικές διακρίσεις.

  • Ο Λαός είναι έτοιμος γιαυτόν τον αγώνα και αναμένει από την Πολιτική Ηγεσία του τόπου, με σύμπνοια και αποφασιστικότητα να προχωρήσει σήμερα στην ιστορική απόφαση που απαιτούν οι περιστάσεις: Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως προβλήματος στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και βάναυσης καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τερματίζοντας κάθε προσπάθεια αναζήτησης  λύσης  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με «καλό περιεχόμενο». Ένα είναι το περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό που προβάλλουν και διεκδικούν οι Τούρκοι. «Διχοτόμηση» του Λαού σε Ελληνες και Τούρκους και διχοτόμηση του τόπου σε Ελληνική και Τουρκική ζώνη. Δημιουργία δηλαδή δύο ξεχωριστών Κρατών.
  • Τυχόν συζήτηση και περαιτέρω φιλοσόφηση των Τουρκικών προτάσεων αναζητώντας και πάλιν «θετικά και αρνητικά σημεία» θα ισοδυναμεί με αποδοχή τους. Θα αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή για τον Κυπριακό Λαό και θα συνιστά πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος της θέλησης του Λαού η οποία εξακολουθεί να είναι  αυτή που εκφράστηκε με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2004, θα οδηγεί στο τελικό ξεπούλημα του τόπου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και θα αγγίζει τα όρια Εθνικής προδοσίας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ