Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΝέο Σέρβο-βοσνιακό «όχι» να υπηρετήσουν υπό Τουρκική σημαία!

Νέο Σέρβο-βοσνιακό «όχι» να υπηρετήσουν υπό Τουρκική σημαία!

- Advertisement -

republic_of_srpskaΠαρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις προς την πλευρά των Σέρβο – Βοσνίων να συμφωνήσουν σε συνταγματικές ρυθμίσεις στο επίπεδο της συνομοσπονδίας, που οδηγούν σε κατάργηση των Συμφωνιών του Νταίητον και την ουσιαστική διάλυση της σερβικής οντότητας, η Μπάνια Λούκα επιμένει να διατηρεί στην πολιτική της τα εθνικά χαρακτηριστικά των Σέρβων.

Έτσι, κατά την πρόσφατη εκεί επίσκεψη του αμερικανού υφυπεξ, Τζ. Στάϊνμπεργκ και του Ισπανού υπεξ Α. Μορατίνος ασκήθηκαν ιδιαίτερες πιέσεις προκειμένου να αποσταλεί μικρή δύναμη του Βοσνιακού Στρατού στο Αφγανιστάν. Επειδή το Σεράγεβο δεν μπορεί να διάθεσή τους αναγκαίους πόρους για τη διατήρηση μάχιμων μονάδων στο Αφγανιστάν, προσφέρθηκε να τους αναλάβει υπό την εποπτεία της, καταβάλλοντας και τα σχετικά έξοδα, η Τουρκία.
Η πρόταση είχε γίνει στη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και είχε τότε απορριφθεί. Τώρα όμως επανήλθε από την πλευρά του αμερικανού υφυπεξ, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις. Δυστυχώς όμως, τόσο για την «ανασυστώμενη» Οθωμανική Αυτοκρατορία του κ. Νταβούτογλου όσο και για το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, απάντησε πως θα ήταν αδύνατον για Σερβοβόσνιους στρατιωτικούς να πολεμήσουν υπό την τουρκική σημαία.

e-dragoumanos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ