Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμος'Έφυγε" ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

‘Έφυγε” ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

- Advertisement -
samarank-juan-antonioΤην τελευταία πνοή του άφησε σήμερα ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, σε ηλικία 89 ετών, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως έκανε γνωστό η κλινική της Βαρκελόνης, στην οποία νοσηλεύθηκε ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Ο κ. Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο Κιρόν της Βαρκελόνης την περασμένη Κυριακή, απεβίωσε στις 13:25, την 21η Απριλίου 2010, συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα η κλινική είχε γνωστοποιήσει ότι ο εκλιπών βρισκόταν σε «κρίσιμη» κατάσταση, η οποία είχε γίνει «μη αναστρέψιμη». Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ νοσηλευόταν σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση, λόγω «οξείας ανεπάρκειας της στεφανιαίας».
Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το διάστημα 1980-2001, ενώ στη συνέχεια ήταν επίτιμος πρόεδρος, ο νυν επικεφαλής της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να εκφράσω τη θλίψη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Προσωπικά είμαι βαθιά λυπημένος από το θάνατο του ανθρώπου, ο οποίος ανέπτυξε σταδιακά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, έναν άνθρωπο, ο οποίος με ενέπνευσε και του οποίου η γνώση για τον αθλητισμό ήταν πραγματικά εξαιρετική. Χάρη στο ξεχωριστό όραμα και ταλέντο του, ο Σάμαρανκ ήταν ο αρχιτέκτονας ενός δυνατού και ενωμένου Ολυμπιακού Κινήματος. Μπορώ μόνο να αποτίσω φόρο τιμής στα τρομερά επιτεύγματα και την κληρονομιά του και να εγκωμιάσω τη γνήσια αφοσίωσή του στο Ολυμπιακό Κίνημα και τις αξίες του. Έχουμε χάσει έναν σπουδαίο άνδρα, έναν μέντορα και ένα φίλο, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον Ολυμπισμό.»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ