Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΧιλιάδες Ελληνοκύπριοι, χωρίς ίχνος αισχύνης, ταξιδεύουν στην Τουρκία μέσω Τύμπου στα κατεχόμενα...

Χιλιάδες Ελληνοκύπριοι, χωρίς ίχνος αισχύνης, ταξιδεύουν στην Τουρκία μέσω Τύμπου στα κατεχόμενα…

- Advertisement -

ercanΤου Μιχάλη Χατζηβασίλη, Φιλελεύθερος

Το πρώτο τετράμηνο του 2010 έχουν μεταβεί στην Τουρκία παράνομα, 3.600 άτομα και αυτοί είναι μόνο όσοι πλήρωσαν με πιστωτικές κάρτες.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010 Ελληνοκύπριοι για αεροπορικά εισιτήρια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Σύμφωνα με στοιχεία του χρηματοοικονομικού οργανισμού JCC που παρακολουθεί τις κινήσεις των τοπικών πιστωτικών καρτών, από την 1η του χρόνου μέχρι και τις 30 Απριλίου 2010, έγιναν 1.434 πράξεις με πιστωτικές κάρτες Ελληνοκυπρίων για το συνολικό ποσό των 513.098 ευρώ για αγορά εισιτηρίων με σκοπό τη μετάβαση στην Τουρκία.

Αν συμπεριληφθεί και η Αττάλεια, τότε το συνολικό ποσό που πληρώθηκε τους πρώτους τέσσερις μήνες για ταξίδια Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία ανέρχεται στις 660.679 ευρώ.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση την τιμή του εισιτηρίου για μετάβαση από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου προς την Κωνσταντινούπολη, αυτοί που τελικά χρησιμοποιούν την παράνομη διαδρομή είναι εκατοντάδες.

Από συνομιλία του «Φ» την Τετάρτη με Τουρκοκύπριο τουριστικό πράκτορα στα κατεχόμενα, ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής Τύμπου-Κωνσταντινούπολη στοιχίζει γύρω στα 180 ευρώ. Μπορεί κάποιος να το βρει τις καθημερινές και φθηνότερα, ενώ τις Παρασκευές και Σάββατα που έρχονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα αυτοί που παίζουν στα καζίνο, οι τιμές ανεβαίνουν, όπως και την Κυριακή που επιστρέφουν.

Από έναν πρόχειρο υπολογισμό, φαίνεται ότι τους πρώτους μήνες του χρόνου έχουν μεταβεί στην Τουρκία παράνομα, 3.600 άτομα και αυτοί είναι μόνο όσοι πλήρωσαν με πιστωτικές κάρτες.

Οι πλείστοι μεταβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη λόγω της Αγίας Σοφίας και του Πατριαρχείου, ενώ αυτοί που επιλέγουν την Αττάλεια, είναι για τα ανατολίτικα παζάρια της.

Σημειώνεται ότι τα διαβατήρια ή οι ευρωπαϊκές ταυτότητες των Ελληνοκυπρίων δεν σφραγίζονται κατά την αναχώρηση ή επιστροφή τους και έτσι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους για αναχώρηση από μη αναγνωρισμένο αεροδρόμιο ή λιμάνι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ