Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΕπίδειξη ισχύος η επίθεση φιλίας;

Επίδειξη ισχύος η επίθεση φιλίας;

- Advertisement -

erdogan-papandreou1Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η “επίθεση φιλίας” μετατράπηκε σε επίθεση ισχύος από την Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προβλέψει “διαφορετικό φινάλε” για αυτή του την επίσκεψη στην Αθήνα. Δυστυχώς διαφορετική ήταν μόνο η έναρξή της.

Ξεκίνησε με την πολυπληθέστερη αποστολή τούρκων αξιωματούχων και παραγόντων της οικονομικής ζωής- 10 υπουργοί και 100 επιχειρηματίες- και με την υπογραφή τόσων συμφωνιών συνεργασίας όσες δεν είχαν υπογραφεί από συστάσεως της Τουρκικής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.

Συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση μεικτού υπουργικού συμβουλίου με μέλη των κυβερνήσεων των δύο χωρών και την προσφώνηση του τούρκου πρωθυπουργού “ο φίλος μου ο Γιώργος” προς τον έλληνα ομόλογό του.

Για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η συνήθης σκληρή γραμμή. Ο κ. Ερντογάν πρότεινε ως λύση για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου να πετούν αφοπλισμένα πάνω από το Αιγαίο τόσο τα τουρκικά αεροσκάφη όσο και τα ελληνικά!

- Advertisement -

Δικαιολόγησε το casus belli της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, τάχθηκε υπέρ της διμερούς επίλυσης των προβλημάτων του Αιγαίου, πρότεινε μια νέα Λουκέρνη για το Κυπριακό, και εξίσωσε τον οικουμενικό πατριάρχη με τον μη αναγνωρισμένο μουφτή.΄

Έφτασε μάλιστα στο σημείο καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομική κρίση. Εκτός αν αυτό ήταν το “διαφορετικό” που εννοούσε ο κ. Ερντογάν, μετά την μεικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να μιλά και για λογαριασμό του έλληνα πρωθυπουργού.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ