Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΈντονη κριτική τούρκων διπλωματών & δυσφορία στρατιωτικών για τις θέσεις Ερντογαν-Νταβούτογλου

Έντονη κριτική τούρκων διπλωματών & δυσφορία στρατιωτικών για τις θέσεις Ερντογαν-Νταβούτογλου

- Advertisement -

erdogan-davutoglu-cartoonΓράφει ο Αθ. Δρούγος

Δυσαρέσκεια και έντονη κριτική ασκείται στο δίδυμο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ για την στροφή της εξωτερικής πολιτικής της ΑΓΚΥΡΑΣ μακριά από τη ΔΥΣΗ και την προσέγγιση με τα αντιδημοκρατικά και ιδιόρρυθμα καθεστώτα της ΣΥΡΙΑΣ, του ΙΡΑΝ, του ΣΟΥΔΑΝ και οργανώσεις εξτρεμιστικής ιδεολογίας τύπου ΧΑΜΑΣ και ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ. Οι πλείστοι διπλωμάτες αλλά και μεγάλος αριθμός στρατιωτικών θεωρεί ως άκρως επικίνδυνη την στροφή της Άγκυρας, ενώ αφήνουν αιχμές για τον ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ σε όλες τις διεθνείς συμμετοχές όπου βρίσκονται. Λόγω του λεπτεπίλεπτου του θέματος δεν επιθυμώ να αναφέρω τις 3 διεθνείς διασκέψεις που ακουστήκαν σκληρά σχόλια για την στάση τους απέναντι σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΙΣΡΑΗΛ, ενώ ανώτατοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι «δεν μας εμπιστεύονται στο εξωτερικό και μας περιθωριοποιούν σε διεθνείς διασκέψεις!». Διοικητής Στρατιάς φέρεται να είπε ότι αυτές οι αντιλήψεις είναι βαθιά αντικεμαλικές και δεν συνδράμουν στην εικόνα της χώρας.. Προσθέτει ότι μέσα στον Αραβικό κόσμο οι πλείστες χώρες δεν βλέπουν θετικά τις κινήσεις μας στη ΓΑΖΑ και την υποστήριξη στη ΧΑΜΑΣ. Προσθέτω το γεγονός ότι στο ΝΑΤΟ δεν προσθέσανε στις επισκέψεις των βουλευτών του ΚΑΤΑΡ την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας και προτίμησαν τις αντίστοιχες ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ για τις επαφές. Επίσης πολλοί στρατιωτικοί στα διάφορα ΚΕΝΤΡΑ που έχουν στη διάθεση τους (και για τις οικογένειες τους) αφήνουν αιχμές για τα όσα γίνονται, ενώ σε πολυεθνικό στρατηγείο στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ λέχθηκαν διάφορα….

Απαντώντας στις θέσεις ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ περί ΙΣΡΑΗΛ και κυβέρνησης ο Υπουργός Τουρισμού του ΙΣΡΑΗΛ (σύμφωνα με την ΧΑΑΡΕΤΖ) STAS MISEZHNIKOV είπε ότι «εχθρός του Ισραήλ είναι ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ και η ομάδα του και όχι ο Τουρκικός λαός», ενώ επεσήμανε ότι «για χιλιάδες Εβραίους τουρίστες αναζητούνται άλλες λύσεις για διακοπές , συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού τουρισμού αφού η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής προορισμός ». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν δεν φύγει ο ΕΡΝΟΓΚΑΝ δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον»

Το ΙΡΑΝ αποφάσισε να επανεκτιμήσει (!) τις σχέσεις του με ΜΟΣΧΑ και ΠΕΚΙΝΟ στο φως των νέων εξελίξεων , ενώ εκτός τόπου και χρόνου και εν συνείδηση παραπλανητής ο υπουργός Άμυνας ΒΑΧΙΝΤΙ χαρακτήρισε τους πυραύλους που διαθέτει η χώρα του ως «αμυντικούς και ειρηνικούς!». Για την κατάσταση στη ΓΑΖΑ μίλησαν σήμερα στο ΚΑΙΡΟ ο Πρόεδρος ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ με τον ειδικό διαμεσολαβητή των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό ΤΖΩΡΤΖ ΜΙΤΣΕΛ.

- Advertisement -

Τέλος η Διοίκηση των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ στη ΝΑΚΟΥΡΑ του Νοτίου Λιβάνου (UNIFIL) χαρακτήρισε ως ενάντια στο διεθνές δίκαιο την αποστολή Λιβανέζικου πλοίου στη ΓΑΖΑ.(προφανώς αφορά το ΜΙΡΙΑΜ που είναι να πάει από Λιβανέζικο λιμάνι προς τη ΓΑΖΑ).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ