Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΑμερικανικό δικαστήριο για την σφαγή των Αρμενίων

Αμερικανικό δικαστήριο για την σφαγή των Αρμενίων

- Advertisement -
genocideΟμοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι τα δημόσια σχολεία στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης μπορούν να μην περιλαμβάνουν στην διδακτέα ύλη τους έντυπο ή άλλο υλικό που αρνείται ότι εκδηλώθηκε γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Εφετείο δικαιώνει κατώτερο δικαστήριο το οποίο είχε προηγουμένως αποφασίσει ότι η Πολιτεία της Μασαχουσέτης δεν έσφαλε, όταν το 1999 απέκλεισε την διδασκαλία στα σχολεία ύλης που ήγειρε αμφιβολίες για το κατά πόσον η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πράγματι γενοκτονία.

Η αρχική προσφυγή είχε γίνει από την Ομοσπονδία Τουρκο-Αμερικανικών Οργανώσεων, οι συνήγοροι της οποίας υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο αποκλεισμός της διδασκαλίας του περί μη γενοκτονίας υλικού σε πολιτειακά σχολεία ισοδυναμεί με λογοκρισία. Κατά τους ίδιους συνηγόρους με το να μη διδάσκεται στα σχολεία η σύγχρονη Τουρκική εκδοχή σχετικά με τους θανάτους Αρμενίων στην περίοδο από 1915 μέχρι 1923 αποστερούνται οι μαθητές της δυνατότητας να έχουν μια εξισορροπημένη κατανόηση των γεγονότων εκείνων.
voanews.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ