Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαReuters: Θα μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Reuters: Θα μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

- Advertisement -

economyΤο κόστος δανεισμού της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί μετά την ανακοίνωση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι μπορεί να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων της, και από την Κίνα ότι σχεδιάζει αγορά ελληνικών ομολόγων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το επιτόκιο των διετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκε κατά 199 μονάδες βάσης (σχεδόν 2 εκατοστιαίες μονάδες) σε σχέση με τα μέσα Σεπτεμβρίου και διαμορφώνεται στο 7,64%, αναφέρει το δημοσίευμα.

- Advertisement -

Σημαντική είναι η μείωση και στο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου, το οποίο μειώθηκε στο 9,28%, αλλά παραμένει υψηλότερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης – τα αμέσως υψηλότερα είναι 6,55% της Ιρλανδίας και 6,24% της Πορτογαλίας.  

«Βλέπω αξία στα ελληνικά ομόλογα από εμπορική σκοπιά», αναφέρει στο Bloomberg ο κ. Christoph Kind, επικεφαλής επενδύσεων της Frankfurt Trust, η οποία διαχειρίζεται περίπου 20 δισ. δολάρια, προσθέτοντας ότι «είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για τα ελληνικά ομόλογα».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε προχθές σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η Ελλάδα κάνει ότι χρειάζεται για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και ότι το Ταμείο θα παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα, εφόσον κάνει το ίδιο και η ΕΕ που δίνει τα δύο τρίτα του συνολικού πακέτου των 110 δις. ευρώ.

- Advertisement -

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Τζιαμπάο δήλωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Κυβέρνησή του βλέπει θετικά την αγορά ελληνικών ομολόγων και ότι εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία. Τα ελληνικά ομόλογα προσέφεραν τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2010, μετά από τέσσερα τρίμηνα μειωμένων αποδόσεων.

Σύμφωνα με τους δείκτες που καταρτίζει το Bloomberg, η απόδοση τους αυξήθηκε κατά 4,8% στο τρίτο τρίμηνο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ