Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΧ. Παμπούκης: Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο...

Χ. Παμπούκης: Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο κατανόησης

- Advertisement -

pampoukis-xarisΎστερα από τον μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα πολλά δημοσιεύματα για την ακύρωση της συμφωνίας με το Κατάρ για το λιμάνι του Αστακού, προέβη σε “καθησυχαστική” δήλωση, η οποία μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι η ιδιωτική επένδυση του Κατάρ για τον Αστακό, δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη στην Νέα Υόρκη.

Η ακριβής δήλωση του κ. Παμπούκη έχει ως εξής:

Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 στην Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Η Επιτροπή, που θα εξετάσει πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της Νέας Υόρκης, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στις εργασίες της επιτροπής που συμπροεδρεύουν από Ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης και από την πλευρά του Κατάρ, ο Αχμάντ Αλ Σαγέντ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Qatar Investment Authority, θα συμμετάσχουν επίσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Συνεπώς, οποιοδήποτε άλλο σενάριο έχει δει το φως της δημοσιότητας ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ