Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΤρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας

Τρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο της Τσετσενίας

- Advertisement -
terror-tsetseniaΤρομοκρατική επίθεση με τέσσερις νεκρούς (ανάμεσά τους τρία μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου), σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο της Τσετσενίας, νωρίτερα σήμερα το πρωί, από αντάρτες-καμικάζι, στο κέντρο της πρωτεύουσας Γκρόζνι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ρωσικής Δημοκρατίας, που ανακοίνωσε τη λήξη της επιχείρησης. “Η επιχείρηση εξόντωσης των μαχητών και απελευθέρωσης των βουλευτών και των υπαλλήλων διήρκεσε 15 έως 20 λεπτά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιντερφάξ. Μέχρι στιγμής 13 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης, όμως σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι, βρίσκονται καθ’ οδόν και άλλοι τραυματίες. Την ώρα που προσέρχονταν οι βουλευτές με τα οχήματά τους, εισήλθε στο χώρο της Βουλής και ένα ΙΧ με τρομοκράτες. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις ή τέσσερις εισέβαλαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, με τους οποίους αντάλλαξαν πυρά οι φρουροί της Βουλής, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων από την περιοχή. Για αρκετά λεπτά ακούγονταν από το κτίριο πυρά αυτομάτων όπλων, που τώρα έχουν σταματήσει, σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες.

Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί της φρουράς και ένας τραυματίστηκε, κατ’ άλλες πληροφορίες οι νεκροί φρουροί είναι τέσσερις. Νεκροί είναι και όλοι οι ένοπλοι, που εισέβαλαν στο κτίριο, το οποίο κάποτε ανήκε στο υπουργείο Γεωργίας της Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε προς στιγμήν πρόσθετη σύγχυση και λανθασμένες εκτιμήσεις ότι πρόκειται για διπλή τρομοκρατική επίθεση.
Αρχικώς είχαν μεταδοθεί συγκεχυμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς εντός του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Ντουκουβάχα Αμπντουραχμάνοφ, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τις αρχές, είναι σώος και αβλαβής, καθώς και για αρπαγή ομήρων, χωρίς προς το παρόν να είναι σαφής η εικόνα που επικράτησε εντός του Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές είναι σώοι και ασφαλείς. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση “εξόντωσης των τρομοκρατών”. Αμέσως μετά συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχείρησης και έδωσε οδηγίες για την παροχή βοήθειας στα θύματα και τις οικογένειές τους. Το κτήριο της Βουλής έχει εκκενωθεί και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ