Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήEditorialΣυνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το σκάνδαλο Παϊσιου η εξαρχία συνεχίζει...

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το σκάνδαλο Παϊσιου η εξαρχία συνεχίζει το έργο της…

- Advertisement -

ΕΡΕΥΝΑ: Ο ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Από  τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Paisios_Mitropolitis_NYΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!

Με μια σειρά μέτρων ασφαλείας,  και κάτω από την δέσμευση και  τις εγγυήσεις των μελών της ομάδας και των νομικών μας   αργά χτες  (10 11 2010)  το βράδυ προερχόμενος από άλλη πολιτεία,  έφτασε στην Νέα Υόρκη ο Ανδρέας Γεωργίου, ο άνθρωπος που αποκάλυψε ότι σύμφωνα με επώνυμη δημόσια καταγγελία του ιδιού του φερόμενου ως παθόντα από το 1973 μέχρι και  σχεδόν τα τέλη του  1977, τον κακοποιούσε σεξουαλικά ο τότε Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Λουλουγουράς, προκειμένου τα προσεχή 24ωρα  να προσέλθει να καταθέσει στην  Πατριαρχική Εξαρχία αλλά και στις Αμερικανικές Αρχές(Αστυνομία και FBI).  Ο   48χρονος Ανδρέας Γεωργίου  θα βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές μέρος, όπως και η  26χρονη νεαρή Σάρα Φιτζπάτρικ(η οποία ακόμα σκέφτεται αν θα συνεχίσει την μοναχική οδό της αφιέρωσης ή θα αποσχηματισθεί και θα αλλάξει σελίδα στην ζωή της) εν αναμονή κλήσης και πρόσκλησής του από την Πατριαρχική Εξαρχία, ενώπιον της οποίας και ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς και Αρχιερείς του Πατριαρχείου οι οποίοι, έχοντας διαβάσει την συγκλονιστική ενυπόγραφη επιστολή-καταπέλτη με φρικτές καταγγελίες εναντίον του Παϊσίου (την οποία έχουμε στην διάθεση μας και με ευθύνη μας έφτασε στο Πατριαρχείο μαζί με  πλήθος άλλων στοιχείων), έχουν ζητήσει να εμφανισθεί ενώπιόν τους  για να ακούσουν αυτόν τον άνθρωπο με τα ίδια τους τα αυτιά! Να ακούσουν όσα φρικτά καταγγέλλει και αποκαλύπτει  o 48χρονος Ανδρέας  Γεωργίου. Καταγγελίες που αν αληθεύουν τότε μόνο ο Θεός μπορεί στα αλήθεια να κρίνει τα έργα, το βίο, τη δράση και την πολιτεία του ανθρώπου…  

- Advertisement -

Η  οικογένεια του Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την ομάδα συνεργατών και νομικών  μας, και κάτω από τις οδηγίες, έμπειρων πρώην και νυν  πρακτόρων του FBI που ανέσυραν τον φάκελο της υπόθεσης τότε (θα αποκαλυφθεί εντός των προσεχών ημερών καθώς και η έκβαση της καταγγελίας… και εκεί να δείτε εκπλήξεις και ανατροπές) που την είχε καταγγείλει ο Ανδρέας Γεωργίου προ ετών και ήδη έχουν αρχίσει και συγκρίνουν μαρτυρίες, πληροφορίες και καταθέσεις μαρτύρων και καταγγελλόντων.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ομάδα των detectives του community affairs του αστυνομικού τμήματος 114 στην Αστόρια της Νέας Υόρκη, πλαισιωμένη με έμπειρο πράκτορα του FBI ειδικό σε θέματα παιδεραστίας και παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εξετάζει κάτω από απόλυτη μυστικότητα και διακριτικότητα όλες τις πληροφορίες καθώς και τις καταθέσεις που συγκλίνουν μεταξύ τους στο γεγονός «ότι εντός της ιεράς μονής κάτι δεν πήγαινε καλά εδώ και πολλά χρόνια, αφού έχουμε βρει και άλλες επώνυμες καταγγελίες από την 10ετια του 1970 και του 1980 κατά του Bishop Παϊσίου, οι οποίες όμως τότε δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν το οποιοδήποτε αδίκημα, γιατί δεν προέρχονταν απευθείας από τα ίδια τα θύματα. Τώρα αλλάζουν όλα και οι καταγγελίες αυτές αναγκαστικά ανασύρονται από το αρχείο μας» όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε έγκυρη και αξιόπιστη πηγή μας. Την υπόθεση με το σκάνδαλο Παϊσίου παρακολουθεί στενά και η γενική εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Σε επαφή και επικοινωνία με στέλεχός της βρίσκεται άτομο εξ όσων έχουν κάνει και γραπτές καταγγελίες και τα προσεχή 24ωρα θα προσέλθει να καταθέσει στην Πατριαρχική Εξαρχία. Ανώτερο στέλεχος της Γενικής εισαγγελίας ανέφερε ότι « είμαστε πολύ κοντά στο να καθαρίσουμε την θολή εικόνα που έχουμε για τα γεγονότα.

Ενημερωνόμαστε για κάθε εξέλιξη και την στιγμή που θα κριθεί νομικά επιβεβλημένο εκ μέρους της πολιτείας, θα γίνει αυτό που προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Θέλω να σας διαβεβαιώσω – συνέχισε το ίδιο άτομο απευθυνόμενο προς τον μάρτυρα κλειδί και  ένα εκ των πολλών καταγγελλόντων – ότι από την πλευρά μας δεν πρόκειται  να αφήσουμε αυτή την υπόθεση χωρίς σε βάθος έρευνα και ότι θα κάνουμε ό,τι κριθεί αναγκαίο ακόμα και για την ασφάλεια των ανθρώπων που θα μας δώσουν πληροφορίες. Αν αληθεύουν όλα όσα πληροφορούμεθα, τότε βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει αντιμετωπίσει η Ελληνική κοινότητα στην Νέα Υόρκη και η ΕλληνοΟρθόδοξη κοινότητα στις ΗΠΑ. Σας διαβεβαιώνουμε θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκάνουμε την υπόθεση αυτή, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξανά δει εδώ στην πολιτεία της ΝΥ. Να πείτε στον έλληνα δημοσιογράφο που αποκάλυψε την υπόθεση ότι καθημερινά ελληνικής καταγωγής υπάλληλοι μεταφράζουν τα μεγάλα γεμάτα χρήσιμες πληροφορίες κείμενα και ρεπορτάζ του. Διαβεβαιώστε τον ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος. Και ο νόμος είναι αυστηρός σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν και εφόσον αποδειχθούν όλα αυτά τα τερατώδη που καταγγέλλονται» .

 

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Ο κατάλογος των μαρτύρων και των καταγγελόντων καθημερινά όλο και μεγαλώνει και πλέον είναι περισσότεροι  των επτά(κατά άλλους ξεπερνούν τις 15). Οι μαρτυρίες και καταγγελίες που θα κληθεί να ακούσει και να λάβει η Πατριαρχική Εξαρχία τα προσεχή 24ωρα με συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν στην έκνομη, κατά τους καταγγέλλοντες, σεξουαλική δράση πέρα και πάνω από τους Ιερούς κανόνες του φερόμενου ως δράστη και πρωταγωνιστή κ. Παϊσίου…  Η Πατριαρχική Εξαρχία το Σάββατο θα βρεθεί ενώπιον του ομογενή καταγέλλοντα Κ.Β. ο οποίος με ενυπόγραφη καταγγελία του περιγράφει ανήκουστα και  ανομολογήτα ομαδικά όργια την οποία πρώτοι εδώ στο GreekAmericanNewsAgency.com αποκαλύψαμε με τις συγκλονιστικές αφοπλιστικές περιγραφές που σοκάρουν.  

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Στους προσεχώς προσερχόμενους, μάρτυρες και καταγγέλλοντες,  ενώπιον των αστυνομικών αρχών, και προφανώς ενώπιον και της Πατριαρχικής Εξαρχίας στην οποία αρνείται να εμφανισθεί,  και αυτό αποκαλύπτεται για πρώτη φορά- συμπεριλαμβάνεται και το όνομα νεαρού 28χρονου- το όνομα του οποίου παραμένει -και θα παραμείνει για λόγους ασφαλείας- επτασφράγιστο μυστικό, αν και μας είναι γνωστό φυσικά δεν διακινδυνεύουμε ούτε και αυτού τα αρχικά να αναφέρουμε- που φέρεται προ ετών να παρενοχλήθηκε από τον κ. Παϊσιο. Πρόκειται για στενό συγγενή μέλους της εκκλησιαστικής κοινότητας της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης.  

- Advertisement -

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Πατριαρχική Εξαρχία επίσης αναμένεται να καλέσει ενώπιον της τον ομογενή κ. Δ.Σ, ο οποίος προς ενός έτους κατήγγειλε με ενυπόγραφη επιστολή του όσα του ανέφερε κληρικός πατήρ Γεράσιμος, της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, εναντίον του κ. Παϊσίου για περιστατικό που φέρεται να είδε με τα ίδια του τα μάτια(ο κληρικός) σε ξενοδοχείο κοντινής περιοχής  εντός της πολιτείας της ΝΥ, όπου διαθέτει μετόχι η Ιερά Πατρ. Μονή δίπλα σε ξενοδοχείο σύμφωνα με όσα τότε είχαν καταγγελθεί, είδε την νεαρή μοναχή και έναν ακόμα νεαρό να μεταβαίουν στα ιδιαίτερα δώματα του κ. Παϊσίου… Το περιστατικό που σήμερα αποκαλύπτουμε ήρθε σε γνώση του Επισκόπου Ααπαμείας και αμέσως ενημέρωσε τον κ. Παϊσιο… Λίγες ημέρες μετά ο κληρικός ανακάλεσε την μαρτυρία του και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς ποτέ να ερευνηθεί… Ανάλογα περιστατικά έχουν περιέλθει ήδη σε γνώση της Πατριαρχικής Εξαρχίας, η οποία άναυδη ακούει μεταξύ πολλών άλλων και τον ορυμαγδό κατεθυνόμενων και καθοδηγούμενων “ύμνων” για το πρόσωπο του κ. Παϊσίου, και προτροπών προς το Πατριαρχείο “να φέρει πίσω τον απολυαγαπημένο μας Μητροπολίτη μας” από “πιστούς” φανατικούς και “εθελοντές”, όπως χαρακτηριστικά ήταν από τα πρώτα που αναγκαστικά σήμερα 11 11 2010 άκουσαν τα μέλη της  της Πατρ. Εξαρχίας…  

Εν τω μεταξύ με απόλυτη μυστικότητα και μακριά από τα διαπεραστικά και κατασκοπευτικά μάτια των συγγενών του κ. Παϊσίου που έχουν εγκατασταθεί,  εντός και πέριξ(εντός αυτοκινήτων)  του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης στην Αστόρια,  όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει, η Πατριαρχική Εξαρχία έχει αρχίσει και λαμβάνει καταθέσεις από μια σειρά προσώπων προκειμένου να διερευνήσουν το βάθος του προβλήματος και του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει. Χτες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας βρέθηκαν εκτός Νέας Υόρκης για αρκετές ώρες προκειμένου να λάβουν μαρτυρίες και καταθέσεις από την οικογένεια του πατρός  Ιακώβου Φιτζπάτρικ.  Η οικογένεια Φίτζπάτρικ τα μέλη της οποίας, μέσα σε βαρύ κλίμα και κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση για το ανείπωτο δράμα που ζουν,  κατέθεταν επί πολλές ώρες και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να καταθέσει και έτερο μέλος της οικογένειας που γνωρίζει πολλά για την έκνομη και παράνομη κατά τους ιερούς κανόνες σεξουαλική δράση του κ. Παϊσίου.

Υπενθυμίζεται ότι την πλήρη αλήθεια για γεγονότα που τον αφορούν πρώτα από όλα,  ως πατέρα, στον πατέρα Ιακώβο αποκαλύψαμε προ ημερών. Λίγες ημέρες μετά  το Σάββατο 6  Νοεμβρίου η νεαρή 26χρονη μοναχή Χριστονύμφη (κατά κόσμον Σάρα Φιτζπάτρικ) πήγε και κατέθεσε επί πολλές ώρες, σχεδόν δραπετεύοντας από το μοναστήρι των οργίων επί της οδού Ditmars  και 43 street στην Αστόρια της ΝΥ. Το περιέχομενο της κατάθεσης, αν και μας είναι γνωστό κατά το μεγαλύτερο μέρος, εν τούτοις  παραμένει απόρρητο και θα το σεβαστούμε λόγω της ιδιαιτέροτητος της υπόθεσης…

Agia_Eirini_NY_PaisiosΗ Πατριαρχική Εξαρχία με απόλυτη μυστικότητα έχει αρχίσει και ειδοποιεί μάρτυρες κλειδιά  στην συγκλονιστική υπόθεση και το σκάνδαλο Παϊσίου που  από τις 28 Οκτωβρίου 2010 έχει αποκαλύψει το GreekAmericanNewsAgency.com αφήνοντας  εμβρόντητη την κοινή γνώση σε Αμερική και Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκπληκτο μπροστά στον κυκεώνα των αποκαλύψεων που καθημερινά καταφθάνουν στους ανθρώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου που παρακολουθούν με αγωνία της εξελίξεις και τα διαδραματιζόμενα συστήνοντας στα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας  για ακόμα μια φορά διακριτικότητα, μυστικότητα και ασφάλεια όσων προσέρχονται να καταθέσουν.  Σήμερα 11 Νοεμβρίου αύριο 12 και σε μια συγκεκριμένη εξαιρετική περίπτωση μάρτυρα κλειδί σε αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο που συγκλονίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Σάββατο 13  την Κυριακή 14 Νοεμβρίου,  μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Πατριαρχική Εξαρχία θα συνεχίσει να λαμβάνει καταθέσεις μακράν της τοποθεσίας των γραφείων  και του Ιερού ναού της  Αγίας Ειρήνης. Πιο συγκεκριμένα, η Πατριαρχική Εξαρχία δέχεται σε ακρόαση για την λήψη καταθέσεων ή καταγγελιών σήμερα Πέμπτη από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., την Παρασκευή 12/11/2010 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 2μ.μ. μέχρι τις 6μ.μ. Το ωράριο αυτό είναι δυνατό να παραταθεί, αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η Πατριαρχική Εξαρχία θα δέχεται σε ακρόαση και την επόμενη εβδομάδα, σε ώρες που θα ανακοινωθούν και από Άμβωνος στην θεία Λειτουργία της Κυριακής, της οποίας θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων, κ. Νικήτας, ενώ καθόλη την διάρκεια της ημέρας οι δυο ιερομόναχοι Πέτρος και Κύριλλος, ηγούμενοι αντίστοιχα της Μονής Αγ. Γρηγορίου του Αγ. Όρους και Αγ. Ιωάννου, Essex στην Μεγάλη Βρετανία, θα εξομολογούν τους πιστούς στο καθεδρικό ναό της Αγ. Ειρήνης. Από πηγή, πλησίον της Πατριαρχικής Εξαρχίας ζητήθηκε να μεταφερθεί προς τα έξω και να δημοσιοποιηθεί, ως θερμή παράκληση για την τήρηση της διαδικασίας, ο καθένας που θα προσέρχεται, είτε ως μάρτυρας, είτε ως καταγγέλλων να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, αν πρόκειται για Έλληνα υπήκοο ή διαβατήριο, αν πρόκειται για Αμερικανό πολίτη. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να είναι σύντομοι και περιεκτικοί στις καταθέσεις τους. Και ως δική μας υπόμνηση, επειδή τηρούνται πρακτικά και ακολουθείται αυστηρά νόμιμη διαδικασία, καλό θα ήταν να λάβουν υπ’ όψιν τους όλοι οι προσερχόμενοι, είτε ως μάρτυρες, είτε ως καταγγέλλοντες ότι για όσα καταθέσουν είναι υπόλογοι και υπόκεινται στους νόμους της αμερικανικής νομοθεσίας, σε περίπτωση που ψευδομαρτυρήσουν.     

Iera_Moni_Ditmars_PaisiosΟι καταθέσεις και η διαδικασίας λήψης μαρτυριών θα γίνουν    σε μέρος που μας είναι γνωστό, έχουμε  ήδη κληθεί να καταθέσουμε μια σειρά στοιχείων αλλά σεβόμενοι την διαδικασία και τις δεσμεύσεις μας και προκειμένου να μη πληγεί το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας, η οποία προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις μας με την αποστολή Πατριαρχικής Εξαρχίας, έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα αποκαλύψουμε για την ασφάλεια των μαρτύρων και των καταγγελλόντων, οι οποίοι κατατρομοκρατούνται τα τελευταία 24ωρα από φίλους πιστούς φανατικούς και μέλη της οικογένειας Λουλουγουρά που έχουν καταφθάσει στην Νέα Υόρκη. Πάντως είναι πλησίον και εντός της περιοχής της Αστόριας σε γνωστό ιδιόκτητο κτήριο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής, στο οποίο από σήμερα θα δέχονται τα μέλη της πατριαρχικής Εξαρχίας όσους έχουν να καταθέσουν κάτι… Εκ των πρώτων που προσήλθαν να καταθέσουν σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας είναι γνωστοί υποστηριχτές του κ. Παϊσίου, ενώ αρκετοί εκ των μαρτύρων και καταγγελλόντων ή θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης  θα προσέλθουν  σε άγνωστο και εντελώς διαφορετικό μέρος για την δική τους ασφάλεια και την αποφυγή περαιτέρων προβλημάτων από απειλές και ενδεχόμενη στοχοποίηση τους, όπως συμβαίνει κατά τα τελευταία 24ωρα. 

Mitr_Paisios_San_iriniΠληροφορίες μας διασταυρωμένες που ήδη έχουν καταφθάσει και στο Φανάρι,  και ας το λάβει σοβαρά υπόψη  του το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα μέλη της 3μελούς Πατριαρχικής Εξαρχίας,  ανέφεραν ότι με βάρδιες συγκεκριμένα άτομα που έχουμε επισημάνει παρακολουθούν σχεδόν κάθε βήμα της Πατριαρχικής Εξαρχίας με προφανή  στόχο να ενημερώνουν τον κ. Παϊσιο αφενός και αφετέρου να αρχίζει κλίμα τρομοκρατίας με τηλέφωνα και απειλές, ενώ κάποιοι εξ αυτών ως κίνηση δύναμης και εκφοβισμού των μαρτύρων και των καταγγελλόντων φωτογραφίζουν, όπως αποκαλύψαμε, όποιον μπαίνει στα γραφεία της Αγίας Ειρήνης στην Αστόρια της ΝΥ απέναντι του Ιερού Ναού επί της 23ης λεωφόρου. Για το θέμα αυτό καθώς και για την επιλογή του δικηγόρου Αναστάσιου Σαρίκα( συνεργάτης του κ. Γεωργίου  Ραζή  και δικηγόρος του «κατηγορούμενου» και καταγγελλόμενου κ. Παϊσίου) ήδη ετοιμάζονται επιστολές διαμαρτυρίας από μάρτυρες και καταγγέλλοντες, που θέτουν μείζον ζήτημα για το αδιάβλητο και την απόλυτη μυστικότητα της διαδικασίας  των ενεργειών της Πατριαρχικής Εξαρχίας.

paisios_mitropolitisΕμείς ωστόσο, θα αναφέρουμε ένα περιστατικό  το οποίο αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά και έχει την ειδική ξεχωριστή σημασία και μάλλον θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της η Πατριαρχική Εξαρχία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακριβώς διότι θέτει σε μεγάλο κίνδυνο και εν αμφιβόλω την όλη διαδικασία καθώς και ενδεχομένως να υπάρξουν επιπτώσεις- ήδη σήμερα είδαμε το πρώτο κρούσμα όπως θα δείτε παρακάτω με συγκεκριμένο κατευθυνόμενο και με σκοπό, δημοσίευμα τοπικής ομογενειακής εφημερίδας- είναι το γεγονός ότι ο κ. Αναστάσιος Σαρίκας διακεκριμένος κατά τα άλλα ΕλληνοΑμερικανός δικηγόρος είναι δικηγόρος και του κ. Αθανάσιου Κουρτέση, γνωστού επίσης ραδιοφωνικού παραγωγού στην Ελληνική Κοινότητα της Νέας Υόρκης ο οποίος όμως ήδη τα τελευταία 24ωρα μέσα από την καθημερινή εκπομπή του, όχι απλώς έχει εκδράμει και πάρει θέση υπέρ του κ. Παϊσίου με εξεζητημένες φράσεις και σχόλια που απάδουν ακόμα και να αναφερθούν σε δημόσιο λόγο,διασύροντας θύματα και καταγγέλλοντες με το πρόσχημα ότι βλάπτουν την Εκκλησία με όσα λένε και όσα καταγγέλλουν…

Agia_Eirni_NY_grafeiaΟ Κάθε ένας θα μπορούσε να σκεφθεί εύλογα. Σύμπτωση κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια! Οι γνωρίζοντες τα γενόμενα και διαδραματιζόμενα στα της Ελληνικής Κοινότητας μόνο ως σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι τέτοιο… Ο μόνος που δεν το γνωρίζει αυτό, όπως και πολλά άλλα είναι τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας που εν αγνοία τους προχώρησαν στην πρόσληψη του εν λόγω, και επαναλαμβάνουμε διακεκριμένου κατά τα άλλα ελληνοαμερικανού δικηγόρου. Μια συνεργασία όμως που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την διαδικασία της έρευνας, αφού ήδη, όπως σας προαναφέραμε, ετοιμάζονται επιστολές διαμαρτυρίας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την  Πατριαρχική Εξαρχία. Το καλύτερο μάλλον για το αδιάβλητο της διαδικασίας θα ήταν για την παροχή συμβουλών και κάθε άλλης νομικής υποστήριξης να συνεργασθεί η Πατριαρχική Εξαρχία με εντελώς άσχετο και ανεπηρεάστο από και προς  την Ελληνική Κοινότητα, νομικό αν θέλει να κυλήσουν όλα ομαλά και σε πλαίσιο νομιμότητας που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν… 

paisios_new_york_agia_eiriniΈνα δεύτερο σαφές δείγμα του τι συμβαίνει, αφήνοντας έκπληκτο το Φανάρι και τους Αρχιερείς του που παγωμένοι παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα,  το οποίο ήδη ενημερώθηκε  σήμερα κιόλας και εντός των προσεχών ωρών, αναμένεται να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες ως προς το ποιοι και πώς κινούνται έντονα παρασκηνιακά στην υπόθεση αυτή, πέρα από κλίμα φόβου και απειλών που αποκαλύψαμε, αλλά δείχνουν και τις γνωστές υπόγειες διαδρομές των γκρίζων και σκοτεινών κύκλων που κινούνται εντός και πέριξ του κ. Παϊσίου,  είναι το γεγονός ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Παϊσίου που έχουν πρόσβαση στους λογαρισμούς της Ιεράς Μονής, διέρρευσαν προς τους γνωστούς δημόσιους υποστηριχτές του μέσω διαδικτύου και “γνωστών”  για το ρόλο τους σε  μικρής εμβέλειας και μειωμένου κύρους και ήθους διακινητές ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών, πού  ακριβώς στην Αθήνα  διαμένει ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος.

Bhshop_VikentiosΕμείς να πούμε ότι πράγματι ο κ. Βικέντιος, όπως μας επιβεβαίωσε πηγή μας, διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, και με άδεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφού δεν έχει ούτε μισθό ούτε πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς εν αντιθέσει προς τον κ. Παϊσιο, πληρώνει το αντίτιμο του ξενοδοχείου διαμονής, όπως συμβαίνει πάντα εδώ και 40 χρόνια της διακονίας και ποιμαντορίας. Πράξη απολύτως φυσιολογική και νόμιμη, εν αντιθέσει με τον κ. Παΐσιο που, όπως θα δουμε τα προσεχή 24ωρα και θα φανεί και από την πορεία των ερευνών στα οικονομικά της Μονής, μόνο πένητας, ασκητικός  και φτωχός δεν θα μπορούσε χαρακτηρισθεί ο (κατά τα καταγγελλόμενα έκκλητος) βίος και η πολιτεία του ανδρός, ο οποίος επέλεγε ακριβά ξενοδοχεία διαμονής όπως πρόσφατα, το περασμένο καλοκαίρι,  έμεινε στο Μακεδονία Palace, τον περασμένο Σεπτέμβριο συνοδευόμενος από 6 κληρικούς των οποίων όλα τα έξοδα πλήρωσε ως επίδειξη δύναμης (του γνωστού ΕλληνοΑμερικανικού ταπεραμέντου) και ξόδευσε προκλητικά περισσότερα από 20.000$ μέσα σε λιγότερο από πέντε ημέρες διαμονής, αφήνοντας έκπληκτους τους πατριαρχικούς που το ανακάλυψαν κατά τον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων… Η ίδια πηγή μας διαβεβαίβωσε ότι πράγματι η κάρτα της Ιεράς Μονής δόθηκε ως εγγύηση, όπως συμβαίνει πάντα, αλλά ο κ. Βικέντιος με τον οποίο δεν κατέστη ακόμα δυνατόν να επικοινωνήσουμε, δεν έχει χρεώσει την κάρτα, αντιθέτως έχει πληρώσει με μετρητά προς 60 ευρώ την ημέρα την κράτηση του απλού μονόκλινου δωματίου. Ο κ. Βικέντιος, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και έχουμε διασταυρώσει από έγκυρες πηγές, επίσης κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη στο Φανάρι επίσης δεν χρεώσε την κάρτα της Μονής, εν αντιθέσει προς τον κ. Παϊσιο που χρέωσε την κάρτα της Μονής, όχι μόνο για τα έξοδα του ιδίου αλλά της συνοδείας του(π. Δωρόθεου Τζεβελέκα, κτλ.)   

Paisios_Agia_Eirini_XrysvalantouΚαι το παραπάνω δείγμα (για τον κ. Βικέντιο) της “διαρροής” προς συγκεκριμένους κύκλους δείχνουν ότι σε αυτή την υπόθεση, παίζονται και διακυβεύονται πάρα πολλά, για αυτό και, όπως εξ αρχής έχουμε αναφέρει,  το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που δεν επιθυμεί καμία απολύτως εμπλοκή στα εσωτερικά της ομογένειας, τα δρώμενα και διαπλεκόμενα θα προσθέταμε εμείς, δεν επέλεξε ως έξαρχο τον κ. Δημήτριο. Ακριβώς, γιατί πράγματι παίζονται και “επενδύονται” πολλά(…) και από πολλούς, αφού πέρα από την ουσία της όλης υπόθεσης του σκανδάλου που αποκαλύψαμε και που έτσι και αλλιώς ήδη έχει επιληφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτό που πέρα και πάνω από όλα κρίνεται είναι η αξιοπιστία των δήθεν ομογενειακών ΜΜΕ, τα οποία χρόνια τώρα έχουν μεταβληθεί σε κέντρα δημοσίων σχέσεων και προβολής των γνωστών κύκλων (προεδροπαραγόντων, ηγετών και σωτήρων της Ελληνικής Κοινότητας)… Παραθεωρώντας εντελώς κάθε έννοια δικαίου και ήθους με την βαθιά σήψη και ηθική απόπτωση που φαίνεται να έχει διαποτίσει τον κοινωνικό ιστό της λεγόμενης οργανωμένης ομογένειας (των 100, 200 το πολύ 300 ατόμων που αυτο προβάλονται ως ΕλληνοΑμερικανική ηγεσία). Πόσο μάλλον δυστυχώς φαίνεται να είναι ανύπαρκτη, η όποια ηθική και δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αυτά όλα, όπως και πολλά άλλα που εντός των προσεχών ωρών, θα αποκαλύψουμε είναι που ανησυχούν το Φανάρι, το οποίο με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί την έκβαση και των πορεία των ερευνών, αφού έτσι και αλλιώς καθημερινά ενημέρωνονται από την Πατριαρχική Εξαρχία.   

Ενω τω μεταξύ σήμερα  ο τηλεοπτικός σταθμός Alter Channel  που παρακολουθεί το θέμα και μετέδωσε πρώτος εκ των ελληνικών σταθμών την είδηση και αποκάλυψη της μαρτυρίας του Ανδρέα Γεωργίου, επρόκειτο να μεταδώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Άκη Παυλόπουλο ρεπορτάζ με το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Παϊσιος προς τον σταθμό. Ο ίδιος ο κ. Παΐσιος, αν και ο σταθμός έστειλε κάμερα να του πάρει δήλωση, αρνήθηκε να εμφανισθεί και από του θυροτηλεφώνου επανέλαβε ότι είναι αθώος των κατηγοριών και καταγγελιών, αρνούμενος ωστόσο αν εμφανισθεί ενώπιον της κάμερας, εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές πια και δημοσίως ότι “θα πληρώσουν όλοι οι σκευωροί και όσοι τον εμπλέκουν σε όλα αυτά’.

Ο Σταθμός, όπως και άλλοι ελληνικοί σταθμοί εφημερίδες, site και ραδιόφωνα παρακολουθούν την υπόθεση εκ του σύνεγγυς και μετά τον δεύτερο γύρω των περιφερειακών και αυτοδοιηκητικών εκλογών θα αρχίσουν να φαίνονται πολλά από τα σχετικά ρεπορτάζ που ετοιμάζονται από έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους…  

Απόστολος Ζουπανιώτης (Greek News)   πιστός ζηλωτής του  «Μητροπολίτη»  Παϊσίου από την σκευωρία κατά Παϊσίου και την «αθωότητα» του σήμερα 11 Νοεμβρίου (2010) πανηγυρίζει για την δήθεν “παραγραφή” αδικημάτων του κ. Παϊσίου…

Apostolis_Zoupaniotis_-_mikroΕνδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα  και επιβεβαιώνοντας όσα σας γράφουμε  και σας λέμε, προειδοποιώντας  ότι θα δείτε να γράφονται, να διακινούνται (μέσω email) και να λέγονται,  πολλά αδιασταύρωτα  και  κυρίως ψευδή  αυτές τις ημέρες, είναι το σημερινό(11 11 2010) και μάλιστα  έκτακτο δημοσίευμα του Απόστολου Ζουπανιώτη ( της  εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας  GreekNews). Σε επικοινωνία με αξιόπιστη ανώτερη πηγή μας  που έχει γνώση των στοιχείων και των  μέχρι στιγμής καταθέσεων, όταν ρωτήσαμε να μας σχολιάσει  τα όσα γράφει ο κ. Ζουπανιώτης μας είπε “γιατί δεν ρωτάτε τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου, αν έχουν την ίδια εικόνα με όσα γράφει ο Απόστολης Ζουπανιώτης; Αν σας πουν ότι ευσταθούν, τότε γράψτε αυτό που θα σας πουν εκείνοι. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τι γράφει ο κάθε ένας από εσάς. Η Αστυνομία, όπως ξέρετε, και οι Αμερικανικές αρχές δεν λειτουργούν με αυτή την νοοτροπία (σ.σ. των διαρροών  εννοεί όπως στην Ελλάδα), εδώ όλα κινούνται με απόλυτη μυστικότητα όπως και εσύ έχεις γράψει. Με μεγάλη ασφάλεια και προ πάντων με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου και μυστικού της όλη  διαδικασίας… τώρα από πού και πώς προέκυψε τι θα κάνει η αστυνομία και το έμαθε ο κύριος αυτός και δεν το ξέρουμε εμείς ακόμα; τι να σας πω; με εσάς τους δημοσιογράφους κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι κάνετε και τι σκοπιμότητες εξυπηρετείτε…”   

Δημοσίευμα που ο ίδιος- όπως προέκυψε από επικοινωνία και ρεπορτάζ που κάναμε  προώθησε και προς συγκεκριμένα εκκλησιαστικά portals) προκειμένου α) να δημιουργήσει αναστροφή του ήδη βεβαρημένου κλίματος εναντίον του κ. Παϊσίου, στην τοπική κοινωνία της Νέας Υόρκης στην ΕλληνοΑμερικκανική κοινότητα  και όπου αλλού έχει μετόχια η Ιερά Πατριαρχική Μονής της Αγ. Ειρήνης,  έδαφος και κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου   β)   να επηρεάσουν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Πατριαρχική Εξαρχία, δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό πίεσης,  γ) να  αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη σε  Ελλάδα και Αμερική που σαστισμένη παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα, και δ) αλλά κυρίως να προκαλέσει  σύγχυση σε  γνωστά  ελληνικά ΜΜΕ  που ήδη ψάχνουν την υπόθεση. Μάλιστα γνωστή μεγάλης κυκλοφορίας  ελληνική εφημερίδα στέλνει  ανταποκριτή στην Νέα Υόρκη- προκειμένου να διερευνήσει την όλη υπόθεση. Το  «έκτακτο» δημοσίευμα   και διάτρητο από την αρχή ως το τέλος  ρεπορτάζ   του κ. Απόστολου Ζουπανιώτη  της τοπικής εβδομαδιαίας  μειωμένου κύρους και  εμβέλειας και ανύπαρκτης επιρροής προς την κοινωνία (πολιτικά και κοινωνικά)   GreekNews, Βλέπουν πλέον όλοι και στο Οικουμενικό  Πατριαρχείο την σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν αρχιερείς από το Φανάρι.

Δημοσίευμα, το οποίο, όπως θα δείτε επιχειρεί να βγάλει «αθώο» το κ. Παϊσιο. Υπενθυμίζεται ότι ευθείς εξ αρχής, όταν ξέσπασε  η κρίση αυτή και τα σκάνδαλα που αποκλειστικά αποκάλυψε το GreekAmericanNewsAgency.com και προειδοποιούσαμε του τι πρόκειται να ακολουθήσει σε όλα τα επίπεδα,  ο κ. Απόστολος  Ζουπανιώτης, γνωστός για τις επ’ αμοιβή (δια καταχωρίσεων και  όχι μόνο αλλά και με στήριξη από τις ενορίες και τις κοινότητες της Ιεράς Αρχ. Αμερικής)  υπηρεσίες που προσφέρει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εδώ και χρόνια, είχε ταχθεί υπέρ της αθωότητας  Παϊσίου βλέποντας και δάκτυλο Θεόληπτου στην κρίση της Χρυσοβαλάντου επιχειρώντας να προκαταβάλει την κοινή γνώμη της ελληνικής κοινότητας στην ΝΥ και στις ΗΠΑ (όσοι δηλαδή τον διαβάζουν μέσω διαδικτύου) αλλά όχι, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο έτσι και αλλιώς έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του για την υπόθεση και το μέγεθος του σκανδάλου. Μάλιστα, όπως σημειώσαμε προ ημερών, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν πλέον εικόνα και αναζητούν διάδοχη κατάσταση για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή  Μονή της Αγίας Ειρήνης και τα ανά τις ΗΠΑ μετόχια της.

Πάντως χαρακτηριστικό του πώς αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο –και θα επιμένουμε να γράφουμε ότι ουδείς εκ ευρισκόμενων στο Φανάρι Αρχιερέων ή Αρχιμαδριτών  μιλά  ή αντιμετωπίζει ως αξιόπιστο τον κ.  Απόστολο Ζουπανιώτη πλην ενός εξωθεσμικού λαϊκού με τον οποίο συχνά μιλά, είναι ότι, όταν συνεκλήθη η Πατριαρχική Σύνοδος στο Φανάρι στις 2 Νοεμβρίου  ο κ. Παϊσιος μοίραζε στα γραφεία των Αρχιερέων και στα  ταχυδρομικά κυτία τις εφημερίδες του κ. Ζουπανιώτη,  με τα σαφώς υπέρ του μεροληπτικά τοποθετημένα πύρινα  άρθρα. Όμως  όλοι οι αρχιερείς τον παρατήρησαν και τον ήλεγξαν για αυτή του την ενέργεια(τον κ. Παϊσιο)  και με εντολή άνωθεν, όλα τα τεμάχια της  GreekNews μαζεύτηκαν από κάθε σημείο που τα άφηνε ο κ. Παϊσιος.

Μάλιστα παλιός αρχιερέας του θρόνου που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Κοινότητα, αλλά και τον ρόλο του συγκεκριμένου κ. Ζουπανιώτη,  στην υπόθεση του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, καθώς και την γνωστή εν συνεχεία «προσύλωση» του προς τον διάδοχο του Αρχ. Δημήτριο (ένεκεν και της οικονομικής υποστήριξης της Ιεράς Αρχ. Αμερικής προς το έντυπο του) έλεγε χαρακτηριστικά εντός της Πατριαρχικής Συνόδου «ας σοβαρευτούμε και ας κάνουμε την δική μας δουλειά, οι δημοσιογράφοι έχουν κριθεί με τα έργα και τα  κείμενα τους …εδώ όμως πληγώνεται το κύρος της Μητέρας Εκκλησίας. Πλήττεται το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αν στο ελάχιστον αληθεύουν όσα έχουν αποκαλυφθεί και όσα ακούσαμε στο γραφείο του Αρχιγραμματέα(σ.σ. νωρίτερα είχαν ακούσει κάποια ηχητικά ντοκουμέντα από μαρτυρίες και διαβάσει ενυπόγραφες  καταγγελίες εις βάρος τους κ. Παϊσίου που, όπως έχουμε αποκαλύψει, φροντίσαμε να αποσταλούν εγκαίρως και πριν προβούμε σε αποκαλύψεις) τότε βρισκόμαστε προ μιας μεγάλης και σοβαρής υπόθεσης, την οποία μπορεί να διαλευκάνει όσο περισσότερο φως πέσει. Και κατά την δική μου γνώμη αυτό μπορεί να γίνει και συμφωνώ με τον Παναγιότατο,  μόνον αν σταλεί εξαρχία στην Νέα Υόρκη να διαπιστώσουμε τι αληθεύει και τι όχι από τα γραφόμενα σε αυτή την ιστοσελίδα(σ.σ εννοεί το greekamericanewsagency.com) ή ευρισκόμεθα όντως προ μιας πολύ περιπεπλεγμένης υπόθεσης. Όπως και να έχει, οφείλει να διερευνηθεί εις βάθος » Για να συμπληρώσει αμέσως μετά στο ίδιος μήκος κύματος και εμφανώς αποστασιοποιημένος  από όσα μέχρι πρότινος έγραφε ο κ. Απόστολος Ζουπανιώτης,    ο ίδιος ο Οικουμενικός  Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος «οι δημοσιογράφοι κάνουν την δική τους δουλειά και δεν μπορούμε να λάβουμε θέση επί των απόψεων και των κρίσεων τους… Εδώ έχουμε να εξετάσουμε μια πολύ σοβαρή  υπόθεση με βάση και  κριτήρια μας τους Ιερούς κανόνες».

Σε ότι αφορά τώρα τα όσα αναφέρει σήμερα 11. 11. 2010  στο  «έκτακτο  ρεπορτάζ» του  ο κύριος Απόστολος  Ζουπανιώτης,  ο οποίος να υπενθυμίσουμε προέβαλε τον κ. Παϊσιο για πολλά χρόνια μέσω της τοπικής εφημερίδας του (άρα είχε και έχει οικονομικό συμφέρον να στηρίζει τον κ. Παϊσιο) επ αμοιβής, εμείς θα ξανά τονίσουμε ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα φέρουν μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές…  Πρέπει να πούμε ότι σε ότι αφορά  α)  για το αν θα απαγγελθούν ή όχι κατηγορίες εις βάρος του κ. Παϊσίου, δεν είναι δυνατόν να γίνει γνωστό αφενός διότι οι αστυνομικές έρευνες  κινούνται σε άκρα μυστικότητα και κάτω από πολύ διακριτικές ενέργειες και αφετέρου δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια(πχ.  απαγγελία κατηγορία και έκδοση εντάλματος σύλληψης)  πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών και κυρίως πριν ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων όπου αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα με προσελεύσεις μαρτύρων και ατόμων που δηλώνουν ή υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Β) ανακριβώς αναφέρεται ότι τα αδικήματα, όπως αυτό της παιδεραστίας έχει παραγραφεί. Εντελώς ανακριβές και ψευδές. Στη  Αμερική  το αδίκημα της παιδεραστίας (αν και εφόσον υιοθετηθεί) δεν παραγράφεται(βλ. υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης θυμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Προτεσταντικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας).  Γ) η υπόθεση με το ανήλικο 13χρονο σήμερα αγόρι, γιό γνωστής – γνωστότατης – οικογένειας και μέχρι πρότινος  ενεργό  ρόλο στα διαδραματιζόμενα της Αγίας Ειρήνης ακόμα διερευνάται αν και  η οικογένεια –όταν καταγγέλθηκε η υπόθεση και όχι πάντως πρόσφατα αλλά αρκετά πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο και βγουν την δημοσιότητα οι αποκαλύψεις  από το πρακτορείο μας αλλά  γνωρίζαμε σε βάθος την συγκεκριμένη υπόθεση- απευθύνθηκε και σε ψυχολόγους, αλλά όντως δεν προέκυψε κάτι από τα όσα περιέγραφε το ανήλικο παιδάκι 6 ετών τότε και βαθιά ταλαιπωρημένο από μεγάλη περιπέτεια στην υγεία του… Έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση έμεινε ανοιχτή αλλά ποτέ δεν μπήκε στο αρχείο γιατί εν τω μεταξύ υπήρξαν και άλλες καταγγελίες που σε προσεχές ρεπορτάζ μας θα αποκαλύψουμε, όπως πάντα με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα. Δ) όσο για την κατάθεση της νεαρής 26χρονης μοναχής Χριστονύμφης(κατά κόσμον Σάρα Φιτζπάτρικ) εμείς προς το παρόν θα εξακολουθήσουμε όπως υποσχεθήκαμε στην ίδια, στην οικογένεια της και στον πατέρα Ιάκωβο,  να την προστατεύουμε και να την κρατάμε μακριά και ανέπαφη από όλη αυτή την λάσπη της θλιβερής υπόθεσης που άθελα της ενεπλάκη…

Και τέλος ο 48χρονος που αναφέρει ο κ. Απόστολος Ζουπανιώτης, παραπέμποντας ευθέως στον 48χρονο Ανδρέα Γεωργίου ουδέποτε κατέθεσε στην αστυνομία στην  ΝΥ(τμήμα 114 της Αστόριας)  αφού μόλις χτες(10 11 2010), όπως αποκαλύψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, έφθασε στην Νέα Υόρκη κάτω από απόλυτη μυστικότητα και αναμένεται εντός των προσεχών 24ωρων να προσέλθει να καταθέσει και στην αστυνομία αλλά και στην Πατριαρχική Εξαρχία.

Και το ακόμα χειρότερο σε αυτό το «έκτακτο ρεπορτάζ» του κ. Ζουπανιώτη που αν μη τι άλλο δείχνει και το ήθος του,  είναι  οι κρίσεις και τα σχόλια και η μεγάλη πρεμούρα του, όχι να σταθεί δίπλα αλληλέγγυος στα φερόμενα ως θύματα ή τους καταγγέλλοντες, όπως οφείλει να κάνει  ένας  έντιμος, ανεξάρτητος, και αδέσμευτος(έννοιες άγνωστες τον εν λόγω «κύριο») δημοσιογράφος αλλά φροντίσει με χυδαίους υπαινιγμούς εναντίον των θυμάτων σπεύδει να δείξει και να καταδείξει ότι παραγράφηκαν (αν  όντως τελέσθηκαν τα όποια  αδικήματα από τον κ. Παϊσιο)  και να πανηγυρίσει  σπεύδοντας να αθωώσει τον κ. Παϊσιο…

Εμείς ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια όλα αυτά που καταγγέλλονται επώνυμα και ενυπόγραφα και όπως εξ αρχής έχουμε τονίσει ότι ναι μεν δεν υιοθετούμε αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μην αποκαλύψουμε και να τα κρατήσουμε μακριά από το φως της δημοσιότητας. Γιατί αν –λέμε αν – μια στο απειροελάχιστο, για να εκμηδενίσουμε και τις πιθανότητες να σκεφθεί κάποιος πονηρά, αληθεύουν έστω και το 1/10 αυτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Ιεράρχης της Πατριαρχικής Συνόδου,  τότε θα  ήμασταν υπόλογοι συγκάλυψης και συνένοχοι σε ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας και κατά της ίδιας της Εκκλησίας και της πίστης μας. Μακάρι να μην επαληθευθεί τίποτα και όλα να είναι μια πλεκτάνη και κακή συγκυρία τραγικών και σατανικών  συμπτώσεων με μαρτυρίες και καταγγελίες εναντίον του κ. Παϊσίου από άσχετους σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπους μεταξύ τους.. Μακάρι, εμείς το ευχόμαστε… Αν όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, τότε απλά για ακόμα μια φορά ο κ. Ζουπανιώτης, όπως εξετέθη προ ημερών, ο ίδιος και οι συν αυτώ (ομονοούντες και ομοϊδεάτες υποστηριχτές Παϊσίου), όταν υποστήριζε ότι όλα είναι σκευωρία του  Θεοφιλέστατου Επισκόπου Απαμείας κ. Βικεντίου και του γράφοντος(Α.Σ.) και υπογράφοντος αυτή την δημοσιογραφική έρευνα που προκάλεσε την αποστολή της Πατριαρχικής Εξαρχίας, και τώρα σιγά – σιγά  αποστασιοποιείται ως προς του τι προβλέπουν οι κανόνες (για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που πλέον είναι σαφή και προκύπτουν από 10αδες μαρτυρίες εις βάρος του κ. Παϊσίου) έτσι θα έχει  εκτεθεί για ακόμα μια φορά, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί (συν)ομονοούντες και (συν)υποστηριχτές, «εθελοντές» και «πιστοί»  την  εκστρατεία και σταυροφορία  υπεράσπισης του κ. Παϊσίου από τον κ. Απόστολο Ζουπανιώτη… κρίμα.

Κρίμα… δυστυχώς δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ ότι η σήψη, η ηθική διαφθορά, απόπτωση και ανηθικότητα θα έφτανε μέχρι αυτού του σημείου να πανηγυρίζει κάποιος δημόσια (πέραν των άλλων σκοπιμοτήτων) και δη δήθεν αριστερός του κ@λου θα έφθανε μέχρι αυτού του σημείου… Να πανηγυρίζει για την δήθεν παραγραφή αδικημάτων του όποιου κ. Παϊσιου… Κρίμα. Ελεεινότητες και βρομιές.  Βρομιές που εκθέτουν απλά τους εμπνευστές και διαδοδίες τους. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ποιοι και με ποιο τρόπο από εδώ οι της ομογένειας διαφθαρμένοι και κατάδικοι να πανηγυρίσουν μαζί με τον κύριο Ζουπανιώτη… όμοιος ομοίω αεί πελάζει… Κρίμα. Εμείς, τι άλλο να πούμε. Διαβάστε και εκείνους που σήμερα… όπως ο κ. Ζουπανιώτης και οι συν αυτώ πανηγυρίζουν για την τυχόν παραγραφή αδικημάτων (που έτσι και αλλιώς δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο, είναι απλά παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπιμότητα αν τεκμηριωθεί και στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παιδεραστίας). Ιδού τι έγραφε σχετικά με αυτή την υπόθεση…

7 Νοεμβρίου 2010

Στα χέρια της Εξαρχίας και η διοίκηση της Χρυσοβαλάντου


31 οκτωβρίου


Χρυσοβαλάντου: Τυάνων Παϊσιος: «Είναι κακοήθειες και σκευωρίες»


Μια στο καρφί… και μια στο πέταλο


24 Οκτωβρίου

«Δάκτυλος» Θεόληπτου στην κρίση της Χρυσοβαλάντου …


10 Οκτωβρίου


Μια στο καρφί… και μια στο πέταλο


Διαβάζετε και εμάς εδώ,  κρίση έχετε νουν και αντίληψη διαθέτετε. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα σας. Και να θυμάστε: πάγια θέση και πεποίθηση μας, κανείς δεν είναι αθώος ή ένοχος μέχρι αποδείξεων του εναντίον! Ουδείς  μπορεί επομένως  να καταδικασθεί και από κανέναν μέχρι τελικής ετυμηγορίας της δικαιοσύνης (αν ποτέ  τελικά φτάσει στο ακροατήριο αυτή η υπόθεση. Αλλά και ουδείς εξ ημών μπορεί έστω και για την μια των πιθανοτήτων της αλήθειας και τον κίνδυνο αποσιώπησης και συγκάλυψής της μπορεί να αποσιωπήσει ή πολύ περισσότερο να αποσιωπήσει τόσο φρικτές μαρτυρίες και καταγγελίες. Μια τέτοια επιλογή-της αποσιώπησης- από οποιονδήποτε ισοδυναμεί με ένα διαρκές έγκλημα και συνενοχή! Και για να κλείνουμε, όπως προείπαμε για πολύ λίγο θα αλλάξουμε τους ρυθμούς των αποκαλύψεων και της δημοσιοποίησης άλλων στοιχείων μαρτυριών και ντοκουμέντων, και τούτο για να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο της Πατριαρχικής Εξαρχίας, όσο για το έργο των αστυνομικών και διωκτικών αρχών στην Νέα Υόρκη, αυτό προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα της έρευνας –αν δεν συγκαλυφθεί λόγω και άλλων υψηλών πολιτικών συμφερόντων- θα φέρει προ εκπλήξεων αρκετούς από εκείνους που σήμερα 11 11 2010  πανηγυρίζουν για την δήθεν παραγραφή των όποιων αδικημάτων του κ. Παϊσίου. Αλλά αυτό που όλοι ξεχνάμε είναι ότι ακόμα και αν εντός της κοσμικής δικαιοσύνης ή ακόμα και της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης υπάρχει και η μεγάλη δικαιοσύνη του Θεού. Αυτή είναι αλάνθαστη και αδιάψευστη.  Αυτό ας μη το ξεχνάμε αυτό ποτέ! Κρίνοντες και Κρινόμενοι… 

Α. Σ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ