Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΟύτε «ένα σου ..ένα μου», ούτε όμως «άπου φωνάξει»!

Ούτε «ένα σου ..ένα μου», ούτε όμως «άπου φωνάξει»!

- Advertisement -

xristofias-dTου Γλαύκου Καριόλου

Έχω την ταπεινή άποψη ότι η παρουσίαση της μάλλον εξαγριωτικής ομιλίας-πρόκλησης  του Προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ στις 20:30  της Δευτέρας  27 Δεκεμβρίου 2010 που προβαλλόταν από το ΡΙΚ τον ΑΝΤΕΝΝΑ τον ΣΙΓΜΑ και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (ομιλία στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς σχόλια. Όπως έχουν οι ψηφοφόροι και φορολογούμενοι πολίτες υποχρεώσεις έναντι του Προέδρου του Κράτους έτσι και ο Πρόεδρος του Κράτους έχει υποχρεώσεις. Μια από αυτές είναι πολύ απλή.

Να αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος ότι πρέπει να είναι προσεχτικός όταν εισέρχεται δια τηλεοράσεως στο σπίτι μισού εκατομμυρίου νοικοκυριών και να φωνασκεί από τηλεοράσεως και να προκαλεί. Εκτός από την ένταση το ύφος και τόνο της φωνής, προκάλεσε εκστομίζοντας  «Να σταθούν μπροστά σαν Ωραίοι  Έλληνες όσοι είναι αντίθετοι προς την ομοσπονδία!!» Ποια ομοσπονδία κύριε Πρόεδρε;  την ομοσπονδία του Μακάριου, την ομοσπονδία του Κληρίδη, την ομοσπονδία του Βασιλείου μήπως την ομοσπονδία του Παπαδόπουλου ή την πρόσφατη ομοσπονδία του Χριστόφια; Κατά την άποψη μου ο Πρόεδρος το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2010, θα έπρεπε «σαν ωραίος Κομμουνιστής» να έλεγε ευθέως και ξεκάθαρα «όποιος είναι εναντίον της Ομοσπονδίας του Χριστόφια να βγεί και να το πει ξεκάθαρα!». Προσωπικά σαν ωραίος Κύπριος (με Κυπριακό και ΟΧΙ Ελληνικό διαβατήριο!) και σαν βέρος αριστερός Κερυνειώτης, στέκω μπροστά, σε απάντηση του Προέδρου και δηλώνω ότι είμαι εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως αυτή παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο Χριστόφια (από όσες πρόνοιες έχει παρουσιάσει δημόσια βέβαια!). Επίσης διαφωνώ με τον, από κάποιους, συστηματικό σφετερισμό του ονόματος της γνήσιας, πραγματικής Κυπριακής αριστεράς (μικρή σχέση με τα «όργανα» του ΑΚΕΛ) που το παράδειγμα στον τρόπο ζωής την συμπεριφορά και τις πράξεις αυτών των πραγματικών Κυπρίων αριστερών είναι ακόμη πολύ νωπό ευτυχώς στην μνήμη μας. Τόσο νωπό που ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι το χώμα που αυτοί (και όχι μόνο οι αριστεροί) πότισαν με ιδρώτα, αίμα και πολύ σκληρή δουλειά, όχι για τον εαυτό τους  αλλά για τις επόμενες γενιές Κυπρίων, ουδέποτε θα το έθεταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο στις ορέξεις της Οθωμανικής Τουρκίας, ούτε οι Ελληνόφωνοι Κύπριοι αριστεροί αλλά ούτε και οι Τουρκόφωνοι Κύπριοι αριστεροί.

- Advertisement -

ΚΑΝΕΝΑΣ γνήσιος Κύπριος πατριώτης  Μουσουλμάνος ή Χριστιανός δεν θα δεχόταν να κλέψει το σπίτι, την περιουσία, τα ατομικά δικαιώματα του άλλου και να υπάρχει τέτοιου βαθμού εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όταν οι Κερυνειώτες χίλιες οκτακόσιες είκοσι επτά διαφορετικές φορές δήλωσαν, δηλώνουν και θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν ευθαρσώς και δημοσίως γραπτώς, προφορικά και με κάθε ευκαιρία, ότι διαφωνούν με την  «Ομοσπονδία Χριστόφια» είναι νομίζω ανέντιμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκαλεί με αυτό τον τρόπο και να κοροϊδεύει/απειλεί συνεχώς τον από το 1974 διχοτομημένο, με.. ..διχοτόμηση!

Αντί αυτού άραγε δεν θα έπρεπε ο Πρόεδρος να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις σε κάθε Κύπριο φορολογούμενο πολίτη:  γιατί στον συγκεκριμένο καλαθοσφαιρικό αγώνα (και σε κάθε άλλο γεγονός με την Τουρκία) δεν υπήρχαν 500 αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας;  Άραγε ποια επιστημονική διάνοια  θα απαιτείτο ώστε να προβλευθεί ότι  30-40 κοινοί προδότες της πατρίδας κάτω από τον δήθεν μανδύα του χουλιγκανισμού  και με την απόλυτα βέβαιη κατ’εμένα ενδιάμεση υποκίνηση ή ακόμη και πληρωμή, απο τις Τουρκικές ειδικές υπηρεσίες, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ,  θα μπορούσαν να δώσουν την αιτία για μια ακόμα εισβολή και όχι μόνο; Εάν δε ο Πρόεδρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ήθελε να ακούσει για την Ομοσπονδία που αποδέχονται οι πλέον πληγωμένοι των τραυματισμένων Κυπρίων, δηλαδή οι Κερυνειώτες,  αντί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του να πολεμούν τους Κερυνειώτες και να τους περιθωριοποιούν με κάθε ευκαιρία και τρόπο,  θα έπρεπε να τους ακούσει πάρα πολύ προσεκτικά. Εξάλλου εκτός από τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, υπάρχουν και οι ..Κερυνειώτες αδελφοί μας  Κε Πρόεδρε !

Γλαύκος Καριόλου 

- Advertisement -

Κερύνεια. ΚΥΠΡΟΣ.

agora-dialogue

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ