Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΠροάγγελος εξελίξεων ο Λιάνης;

Προάγγελος εξελίξεων ο Λιάνης;

- Advertisement -

LianisΤου Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Λένε ότι ένας δημοσιογράφος που δεν έχει κάνει ρεπορτάζ, απέχει μακράν από τον σφυγμό της κοινωνίας. Με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μεταφέρει στο κείμενό του, τα υπόγεια ρεύματα, που σπανίως αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί, παρά μόνο όταν… πέσουν πάνω τους.

Φανταστείτε τώρα έναν δημοσιογράφο, που καθιερώθηκε ως σημαντικός ρεπόρτερ, και πέρασε στη συνέχεια στον στίβο της πολιτικής. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της απευθείας επαφής με τους πολίτες, δύσκολα χάνεται. Και το απέδειξε αυτό ο Γιώργος Λιάνης, που μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε δυο κομβικής σημασίας ζητήματα.

- Advertisement -

Το πρώτο, και πιο σημαντικό: Ζήτησε να γίνει έλεγχος στα κομματικά ταμεία, ώστε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ τις όποιες σκιές το αφορούν στη συνείδηση των πολιτών, μετά και το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Το δεύτερο, και εξίσου σημαντικό, έστω κι αν η οπτική του είναι εσωτερική, κοιτάζει δηλαδή πρωτίστως μέσα στο ΠΑΣΟΚ: Να προχωρήσει το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αλλαγή του Καταστατικού του. Και να επιτρέπονται οι διαφορετικές τάσεις, όπως για παράδειγμα η Αριστερή Πρωτοβουλία, την οποία εκπροσωπεί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σε μια δύσκολη πολιτικά εποχή για το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Λιάνης ανοίγει ευαίσθητα ζητήματα. Γιατί, για να γίνει αλλαγή του Καταστατικού, πρέπει να προηγηθεί Συνέδριο. Και αν γίνει Συνέδριο, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους διαμαρτύρονται για αλλαγή της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, να… το βροντοφωνάξουν, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ