Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΕδώ είναι Ελλάδα, όχι Β. Αφρική: ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ...

Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Β. Αφρική: ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

- Advertisement -
Χαίρε Δύναμη του Πολίτη,

Βλέπω πως ως ομάδα δεν το βάζετε κάτω, αλλά ούτε έχετε την απαιτούμενη γνώση. Πρώτον πολίτες δεν υπάρχουν πάνω σε τούτον τον πλανήτη, ότι και να μας λέει ο Geoffrey του ΠΑΣΟΚ ή ο Αντώνης Σαμαράς της ΝΔ ή το όνομα της ομάδος σας.

Είμαστε όλες και όλοι πειθήνιοι υπήκοοι, μέσα σε ένα σύστημα δεσποτικής κομματοκρατίας. Και ναι, εμείς οι ίδιοι νομιμοποιούμε το σύστημα τούτο, με την ψήφο μας σε κάθε εκλογές.

Δεύτερον, Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που προτείνετε (http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/), έστω και αν είναι ειρηνική, δεν είναι τίποτε άλλο από χάσιμο χρόνου. Και αμφιβάλλω αν πράγματι μπορεί να γίνει ειρηνικά.

Είναι χάσιμο χρόνου, διότι η αυθεντικά ελληνική δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: δημοκρατία μιάς κοινωνίας πεπαιδευμένων, έστω και βιωματικά, ή πρωτίστως βιωματικά αν θέλετε, πολιτών. Δημοκρατία δεν είναι η άνομη λαοκρατία ενός λαού, που έχει πλήρως χάσει την ικανότητα μίας άκρα ελληνικής ιστορικά ιδιαιτερότητας, δηλαδή της κοινωνικής και πολιτικής μας αυτοθέσμισης.

Όπως ακριβώς η NASA έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την ικανότητα να προσεδαφίζει αστροναύτες στο φεγγάρι, έτσι και ο ελληνικός μας λαός έχουμε πλέον χάσει την ικανότητά μας γιά κοινωνική και πολιτική αυτοθέσμιση, τουλάχιστον μετά τον πόλεμο του 1946-1949. Αιτήματα μπορεί να έχει ο κάθε λαθρομετανάστης και είναι σεβαστά.

Έχει όμως δικαίωμα ένας λαθρομετανάστης ή ένας τουρίστας να μετατρέπει τα πολιτικά αιτήματά του σε πράξη; Με ποιόν ακριβώς νόμιμο μηχανισμό;

Πριν αρχίσουμε τις καταλήψεις, δεν πρέπει πρώτα να θεσμίσουμε νομικά και νόμιμα την κοινωνία μας, ως πειθήνιοι υπήκοοι που είμαστε, σε δήμο πολιτών; Όχι λοιπόν στην άτοπη κατάληψη που προτείνετε. 

Μία άτοπη κατάληψη, από έναν λαό που πρέπει πρώτα να θεσμοθετηθεί νομικά και νόμιμα σε δήμο πολιτών. Και μετά να μάθει πως να είναι ξανά ο ιδιοκτήτης του πολιτικού μας συστήματος, εντολέας και όχι εντολοδόχος όπως είναι τώρα.

Ώσπου να γίνουν όμως όλα τούτα, η κατάληψη που προτείνετε είναι άτοπη, άχρηστη και προβοκατορική, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις σας. Όχι λοιπόν!
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ