Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕλληνισμός ΔιασποράςΗν. ΠολιτείεςΕλληνική Πολιτεία, δια του Έλληνα πρέσβη Β. Κασκαρέλη και γνωστοί, διακεκριμένοι ομογενείς...

Ελληνική Πολιτεία, δια του Έλληνα πρέσβη Β. Κασκαρέλη και γνωστοί, διακεκριμένοι ομογενείς αποδοκιμάζουν δημόσια τις ατυχείς, υποτιμητικές και άκρως προσβλητικές για την Ελλάδα δηλώσεις του ΗλίαΤσεκερίδη, προέδρου Ομοσπονδίας Ελλ. Σωμ. ΝΥ.

- Advertisement -

Νέα Υόρκη. Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τις άστοχες και ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη, τις οποίες αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ το Π.Θ.   Ήδη χτές ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα για τις δηλώσεις Τσεκερίδη ο οποίος αποδίδει σε Έλληνες διπλωμάτες, δηλώσεις που διαψεύδονται πλέον και επίσημα με το πιο κατηγορηματικό τρόπο από τον κ. Βασίλειο Κασκαρέλη, πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ με επίσημη δήλωση του που κάνει προς το Π.Θ. Στις δηλώσεις του ο κ. Κασκαρέλης  αδειάζει με τον πλέον κατηγορηματρικό τρόπο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη ενώ με κομψό τρόπο επαναφέρει και   το ζήτημα της μη πρόσκλησης και του αποκλεισμού που επιχειρήθηκε προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή. Οι ακριβείς δηλώσεις του έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ έχουν ως εξής:

Βασίλης Κασκαρέλης: πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον

- Advertisement -

B_Kaskarelis2Οι παρελάσεις στις διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών οργανώνονται από τις τοπικές ομοσπονδίες της ομογένειας, κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες. Τόσο ο πρέσβης, όσο και οι κατά τόπους γενικοί πρόξενοι προσκαλούνται να μετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές και το θεωρούν μεγάλη τους τιμή, εξ ού και παρευρίσκονται. Από εκεί και πέρα, τόσο ο πρέσβης, η πρεσβεία ή το Γενικό προξενείο και ο Γενικός πρόξενος δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ούτε για τα άρματα, την εμφάνιση τους ή την σειρά τους στην παρέλαση, ούτε για το περιεχόμενο του λευκώματος που εκδίδεται με την ευκαιρία της παρέλασης και των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. Και σε αυτό το πλαίσιο εγώ, ως πρέσβης μετείχα στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πάω στην Βοστώνη και οι κατά τόπους πρέσβεις μετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες πολιτείες.

Επαναλαμβάνω ουδέποτε ετέθη θέμα ανάμειξης της πρεσβείας ή του προξενείου στην οργάνωση των εκδηλώσεων, στα λευκώματά τους και στο περιεχόμενο των λευκωμάτων τους. Για να είμαστε ακριβείς, καθόσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα που ετέθη,  η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής. Ο Πρωθυπουργός από την επομένη που ανέλαβε τα καθήκοντά του την Ελλάδα το 2009, είχε συνάντηση με τον κ. Erdogan, συνεχίζοντας μια πολιτική που είχε αρχίσει ως Υπουργός Εξωτερικών μέχρι το 2004, που είναι μια πολιτική που συνίσταται στην διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Άγκυρα, στην προσπάθεια συνεννοήσεως με την Άγκυρα επί διαφόρων ανοιχτών θεμάτων. Είναι γνωστό ότι γίνονται διερευνητικές επαφές εδώ και αρκετά χρόνια. Τελευταία, εξ όσων γνωρίζω, γίνονται με αυξημένους ρυθμούς, ενδεχομένως το καλοκαίρι, μετά το καλοκαίρι να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, και η όλη αυτή πολιτική βασίζεται σε χαμηλούς τόνους. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, εάν υπάρχει ερώτηση, μια στρατιωτική αναμέτρηση δεν τίθεται -αυτή τουλάχιστον την στιγμή-, πάνω στο τραπέζι και θα είναι προς ζημία όλων των εμπλεκομένων μερών.

Με τον κ. Τσεκερίδη γνωριστήκαμε στην παρέλαση. Ο κ. Τσεκερίδης θέλω να πιστεύω ότι δεν αναφέρεται στην πρεσβεία ή στο Γενικό προξενείο, όταν αναφέρεται στους έλληνες διπλωμάτες, αναφέρεται γενικά. Μπορεί να έχει και άλλες επαφές ή μπορεί να έχει μια δική του εκτίμηση της κατάστασης». Είπε ο έλληνας πρέσβης κ. Β. Κασκαρέλης. Ανώτεροι  διπλωματικοί κύκλοι συμπληρωματικά και σε όσα είπε official ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον Βασίλης Κασκαρέλης επεσήμαναν  πάντως ότι «τέτοιες τουλάχιστον άστοχες και ατυχέστατες δηλώσεις που εκθέτουν την χώρα και την εμφανίζουν αμυντικά αθωράκιστη κάνουν μεγάλη εθνική ζημιά στην χώρα ειδικά όταν προέρχονται από αξιωματούχους της ομογένειας. Προσβάλουν εθνικά την Ελλάδα τους έλληνες διπλωμάτες και τους έλληνες αξιωματικούς μας.  Αν μη τι άλλο εκθέτουν το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Καλά θα κάνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα να μη τα εξάγουν και τα κάνουν και πρόβλημα της πατρίδας. Ας λύσουν τα εσωτερικά μόνοι τους. Ουδείς ασχολείται μαζί τους χρόνια τώρα. Άλλοστε απαγορεύεται οποιαδήποτε ανάμιξη στα εσωτερικά οποιουδήποτε ΕλληνοΑμερικανικού ιδρύματος ή οργανισμού ανεξαρτήτως τι πρσεσβεύουν ή αν προβάλλουν την ελλάδα»! Σημείωσε η διπλωματική πηγή.   Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι «είναι αδιανόητο δικές τους ευθύνες οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων  και δικές τους εσωτερικές τριβές να τις μεταφέρουν και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο στους ώμους άλλων. Το γεγονός ότι δεν προέβαλαν τα εθνικά θέματα στην παρέλαση της Νέας Υόρκης  με οποιοδήποτε τρόπο αφορά δικές  τους και μόνον ευθύνες αποκλειστικά. Προφανώς ο κ. Τσεκερίδης σε στιγμή αδυναμίας εκείνη την στιγμή και για να αποφύγει το σκόπελο της κριτικής είπε κάτι νομίζοντας ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Αντιθέτως αν έχει αντιληφθεί του τι έχει διαπράξει έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από εκεί που δεν υπήρχε. Εκ του μη όντως δηλαδή. Αυτά που είπε όμως δυστυχώς εκτός του ότι δεν αληθεύουν, διότι ουδείς διπλωμάτης ή γενικός πρόξενος είχε οποιαδήποτε επφαφή ή επικοινωνία για αυτά τα ζητήματα της προβολής ή όχι των εθνικών θεμάτων, πολύ δε περισσότερο της ένταξης σε αυτά του ζητήματος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σας διαβεβαιώ για αυτά» μας είπε άλλη διπλωματική πηγή.

- Advertisement -

Εν τω μεταξύ, στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ με επίκεντρο την Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον,  υπάρχει προβληματισμός,  αναβρασμός και ανησυχία για όσα είπε στις δηλώσεις του ο κ. Τσεκερίδης την Πέμπτη 31.3.11 στο Σταθάκειο κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του απολογισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών στην 190η επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1821.  Δηλώσεις που αν μη τι άλλο εξέθεσαν τον ομογενειακό οργανισμό ξεσηκώντας ποικίλες αντιδράσεις σε όλη την Αμερική αλλά κυρίως  την Ελλάδα με σχόλια που καταδικάζουν  και άρθρα που καυτηριάζουν  τις ατυχείς δηλώσεις Τσεκερίδη. Δηλώσεις  και άρθρα που  κατέκλυσαν το ελληνικό διαδίκτυο.  Επιφανείς ομογενείς, πρώην  πρόεδροι και αξιωματούχοι του εν λόγω οργανισμού τοποθέτηθηκαν  με δημόσιες δηλώσεις τους και διαχώρισαν πλήρως την θέση τους από τις τουλάχιστον  άστοχες και ατυχείς δηλώσεις Τσεκερίδη, όπως χαρακτήρισαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του ομογενειακού οργανισμού. Δηλώσεις  που εκτός των άλλων  εκθέτουν την Ελλάδα στην γείτονα εμφανίζοντας την αθωράκιστη αμυντικά και εθνικά.

Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων της Ομογένειας στις ΗΠΑ.

Ανδρέας Σάββα, πρόεδρος συλλόγου  ελλήνων επιστημόνων Νέας Υόρκης.

andreas_sabba_-_copyΠρώτα να αναφέρω ότι δεν ήμουν παρών στην πανομογενειακή, αλλά πληροφορήθηκα για τις δηλώσεις αυτές από τρίτους, και από το διαδίκτυο,  αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα, δηλαδή δικαιολογούμαστε για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν συνθήματα από τον κόσμο, ή οργανωμένα συνθήματα, τι να πω; Είναι ακόμα ένα σκαλί πιο πίσω. Ο κόσμος περιμένει την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο να δείξουμε την δύναμή μας, την αγωνιστικότητά μας. αν πηγαίνουμε εκεί μόνο για να παρελαύνουμε σαν μαριονέτες και να δείχνουμε… τι να δείχνουμε δηλαδή; Από ότι είπατε, έχουν διαψευστεί ότι οι διπλωμάτες τα είπαν όλα αυτά, τότε είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την αδυναμία μας να περάσουμε ορισμένα συνθήματα. Ξέροντας τον κ. Τσεκερίδη για τους αγώνες των Ποντίων, ειλικρινά με κάνει να κάνω δεύτερες σκέψεις γι αυτόν.

Ακούστε Live την δήλωση του κ. Ανδρέα Σάββα

 

Βασίλειος Σταθάκος, επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων μείζονος ΝΥ.

Stathakos_Bill_Προσωπικά δεν άκουσα τις δηλώσεις, αλλά αφού ακούω ότι έγιναν μέσα σε Γενική συνέλευση σε ευρύτερο κοινό, νομίζω ότι έχουν μεγάλη σημασία οι τοποθετήσεις αυτές, όσον αφορά την ακεραιότητα –αν θέλετε- του Ελληνισμού. Γιατί περί ακεραιότητας πρέπει να μιλάμε. Ποτέ δεν υπήρξε εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, που να μην έχει σαν προτεραιότητα τα εθνικά θέματα. Προσωπικά το είχα αυτό εντοπίσει μετά την παρέλαση, διότι λόγω ασθενείας δεν παραβρέθηκα, και είπα πώς μπορεί να γίνει εθνική παρέλαση στην 5 Λεωφόρο, χωρίς να αναφερόμαστε στα εθνικά θέματα. Τώρα το τι ελέχθη, αν ελέχθησαν τέτοια πράγματα σε μια Γενική Συνέλευση είναι πρωτάκουστο. Είναι τελείως αρνητικό, τουλάχιστον προσβάλει την ομογένεια ευρύτερα. Ακούστε Live την δήλωση Βασίλειου. Σταθάκου

Δημήτρης Καλαμαράς: πρώην πρόεδρος

kalamaras_1_-_webΠρώτα από όλα, η συνάντηση που έγινε προ ημερών ήταν η πρώτη μετά την μεγάλη παρέλαση. Ήταν ευκαιρία για όσους δούλεψαν, βοήθησαν και θυσιάστηκαν για αυτή την παρέλαση να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για τα θετικά και τα αρνητικά για την οργάνωση και την δημιουργία της παρέλασης. Εκεί λοιπόν, από τα μπράβο που έλεγαν μερικοί για τον κόσμο και για τον παλμό που είχε η παρέλαση, ένα σοβαρό θέμα που σχολιάστηκε ήταν τα εθνικά μηνύματα που έλειψαν για πρώτη φορά –όσο τουλάχιστον θυμάμαι-   από την παρέλαση. Παράδειγμα: το Κυπριακό, το ζήτημα της Μακεδονίας, της Β. Ηπείρου, και ένα θέμα που ο κ. Παυλάκος, που διορίστηκε από τον ίδιο τον κ. Τσεκερίδη, ως υπεύθυνος της επιτροπής εθνικών θεμάτων, -και μπράβο του γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά και συνεχίζει να κάνει- αυτός ήταν που πρότεινε τον κ. Μαρκεζίνη για τελετάρχη της παρέλασης. Στην συζήτηση που είχαμε εκείνο το βράδυ (σ.σ. στην ομοσπονδία) ο κ. Παυλάκος αναφέρθηκε στο θέμα του Μαρκεζίνη, και ο ίδιος ο κ. Τσεκερίδης δεν ήθελε να μπει σε συζήτηση στο θέμα αυτό. Δηλαδή όλα είναι κλειστά, η διαφάνεια δεν υπάρχει στην Ομοσπονδία, προπαντός σε αυτή την διοίκηση. Για παράδειγμα στο πλαίσιο της παρέλασης τα τελευταία 3-4 χρόνια που είμαστε στην διοίκηση και στην οργανωτική επιτροπή της παρέλασης, καλούσαμε ΔΣ για να προετοιμαστούμε 1-2 βορές την εβδομάδα. Η παρούσα διοίκηση καλεί 1 φορά το μήνα ΔΣ και παίρνει αποφάσεις από μόνη της, χωρίς να εγκριθούν από το ΔΣ, ούτε από την Γενική συνέλευση. Δηλαδή στα κλειστά γραφεία του κ. Τσεκερίδη με την δήθεν ομάδα του. Τώρα όταν ρωτήθηκε για την οικονομική ζώνη στην περιοχή της Ελλάδος πήρε μια θέση –πιστεύω- ανεύθυνη, χωρίς να μιλήσει με κανέναν και αυτή είναι πάντοτε η στρατηγική του κ. Τσεκερίδη, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, δεν απαντάει, δεν συζητάει και λέει ότι όλα είναι εντάξει. Αλλά αυτά που καταλάβαμε μετά είναι ότι οι άνθρωποι που δήθεν έλεγε, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης που είπε ο κ. Τσεκερίδης ότι τους μίλησε και αυτοί δεν ήθελαν να βάλουν το θέμα της οικονομικής ζώνης στα θέματα της παρέλασης, μου φαίνεται, από όσα έχω καταλάβει μέχρις στιγμής, ότι δεν αληθεύουν. Δηλαδή δεν μίλησε με κανέναν, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν θέμα για δικούς τους λόγους που κανένας δεν ξέρει –εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω- ποιους λόγους είχε ο κ. Τσεκερίδης να μην το βάλει θέμα της παρέλασης.

Τώρα, σχετικά με τις δηλώσεις του περί αδυναμίας της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την Τουρκία, και να ήταν αυτή η αλήθεια, ο κ. Τσεκερίδης ως δήθεν υπεύθυνος για την ομογένεια, θα έπρεπε να πει δικαιολογημένα ότι «δεν μπορούμε να το κουβεντιάσουμε αυτό, είναι ένα σοβαρό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, και δεν πρέπει να μιληθεί». Αν ήταν αυτή η απάντηση, σέβομαι μια ακόμη φορά την ψευτοδιαφάνεια της διοίκησης αυτής. Αλλά απαντώντας στην ερώτηση, δηλαδή έβγαλε την Ελλάδα ξεβράκωτη,  χωρίς διπλωματία, χωρίς πολιτική, χωρίς άμυνα. Επειδή η Ελλάδα έχει οικονομικές δυσκολίες, τα δικαιώματά της θα τα πουλήσει, θα τα ξεχάσει; Αυτό που δείχνει ένας άνθρωπος που είναι σε τέτοια θέση, πρέπει να έχει ευθύνες, πρέπει να έχει λογική.

Ακούστε Live την δήλωση Δημήτρη Καλαμαρά

Ντίνος Ράλλης, πρ. πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως στην 5η λεωφόρο της ΝΥ.

rallisΉμουν παρών σε αυτή την άτυχη δήλωση, την οποία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αιφνιδιάστηκα και αναρωτιόμουν πώς ο κ. Τσεκερίδης κάνει τέτοιες δηλώσεις που εμπλέκονται διπλωματικά στελέχη, χωρίς βέβαια να τα κατονομάζει. Έχει μεγάλη σημασία αυτή η δήλωση και πιστεύω ο κ. Τσεκερίδης να βγει και να διευκρινίσει τι συμβαίνει ακριβώς, διότι δημιουργείται μεγάλο εθνικό πρόβλημα με αυτές τις δηλώσεις. Ο. Τσεκερίδης είναι ένας σοβαρός κύριος και ελπίζω να διευκρινίσει αυτές τις δηλώσεις του, διότι δεν τιμούν ούτε την ομοσπονδία, ούτε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Ακούστε Live την δήλωση Ν. Ράλλη

 

 

Δημήτρης Δημητρίου: επικεφαλής της ελέγχουσας μειοψηφίας του ΔΣ

Dimitrios_Dimitriou2Ήταν  μια ανεύθυνη δήλωση, η οποία χαρακτηρίζει άτομο με ηττοπάθεια. Άτομα τα οποία ηγούνται του ελληνισμού δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται από αυτή την ηττοπάθεια. Και αν είναι πραγματική δήλωση, θα ήθελα να ξέρω ποιος την έκανε, ποιος έλληνας διπλωμάτης είχε το θράσος να πει αυτά τα πράγματα. εκπλήσσομαι και θα το συζητήσουμε οπωσδήποτε μέσα στο ΔΣ και πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει ούτε καν να τα σκεφτόμαστε. Θεωρώ ότι το θέμα θα έρθει οπωσδήποτε και στην γενική Συνέλευση, από πολλά άτομα, όχι μόνο από την ομάδα του ΔΣ, αλλά από έλληνες απλούς ομογενείς ή από μέλη –αντιπροσώπους συλλόγων.

Ακούστε Live την δήλωση

Ειλικρινά δεν έπρεπε να ειπωθεί όπως ακριβώς ελέχθη, έστω και αν υπήρχε υποτεθεί ότι υπήρξε κάποια  συνομιλία με κάποιον διπλωματικό και του εξέφρασε κάτι παρόμοιο. Και αν έγινε κάτι τέτοιο πιστεύω ότι ήταν σε ιδιωτικό κύκλο, εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο επαναλαμβάνω διότι πολύ μαφιβάλω, και αυτό βέβαια που ελέχθη δημόσια, παρουσία πολλών δημοσιογράφων και ομογενών, δεν έπρεπε να λεχθεί.     Αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε να λεχθούν καθόλου. Εκείνο που με πείραξε είναι μπορεί ο καθένα να πει την προσωπική του γνώμη, αλλά το να αναφερθεί ότι μίλησε με έλληνες διπλωμάτες και του είπαν αυτό, εκθέτει τους διπλωμάτες μας, και πιστεύω ότι αν κληθεί να πει ποιος ήταν ο διπλωμάτης που του το είπε, θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Θόδωρος Παυλάκος, πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων.

T_PavlakosΕπειδή είμαι πρόεδρος, όπως είπατε της επιτροπής εθνικών θεμάτων, και σέβομαι την επιτροπή μου και τα μέλη της, θα κάνουμε την συνεδρίαση που έχουμε προγραμματίσει και μετά την συνεδρίαση θα σας ενημερώσουμε, και ίσως προτείνω να κάνουμε μια συνέντευξη τύπου, ώστε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας στο θέμα. Εύχομαι να το σεβαστείτε αυτό και να περιμένετε μέχρι να συνεδριάσω με την επιτροπή μου.

Ακούστε Live την δήλωση του Θ. Παυλάκου

 

 

Γ. Γεωργόπουλος: πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας 1996-2000

G_GeorgopoulosΠραγματικά εξεπλάγην όταν άκουσα και διάβασα αυτά τα πράγματα, διότι τον Ηλία τον Τσεκερίδη τον χαρακτηρίζει κάποια σοβαρότητα, διότι πάντα ήταν λιγομίλητος. Απορώ πώς έκανε τις δηλώσεις αυτές, τις οποίες θεωρώ άστοχες δηλώσεις, όσον αφορά την διπλωματία μας εδώ, την στιγμή που έχει ζήσει καταστάσεις που οι Έλληνες της Διασποράς εδώ έχουν φέρει μεγάλες επιτυχίες, όχι μόνο στα εθνικά μας θέματα έναντι των Τούρκων, αλλά και των Σκοπιανών κτλ.    Ειλικρινά είμαι έκπληκτος, με βρίσκετε στην πολεοδομία της ΝΥ αυτής την στιγμή, έχω κόσμο μπροστά μου, αλλά δεν έχω λόγους να υποστηρίξω τα λεγόμενα του Ηλία του Τσεκερίδη, του φίλου μου. Θα του τηλεφωνήσω για να μάθω κάτω από ποιες συνθήκες έκανε αυτές τις δηλώσεις, τις οποίες όπως σας είπα και στην αρχή της θεωρώ πολύ άστοχες. Ακούστε Live τη δήλωση του Γ. Γεωργόπουλου

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ