Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΜΠΑΧΡΕΙΝ: Ο βασανιστής ήταν πριγκίπισσα

ΜΠΑΧΡΕΙΝ: Ο βασανιστής ήταν πριγκίπισσα

- Advertisement -
bahrain Για συμμετοχή σε βασανιστήρια πολιτών κατηγορείται πριγκίπισσα του Μπαχρέιν από γιατρούς που καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, επειδή ανέλαβαν την περίθαλψη διαδηλωτών του κινήματος λαϊκής αμφισβήτησης.

Ορισμένοι από τους 20 γιατρούς, που σύμφωνα με το ειδικό δικαστήριο της χώρας είναι ένοχοι για υποκίνηση ανατροπής της κυβέρνησης και πυροδότηση θρησκευτικών συγκρούσεων, αναγνώρισαν στο πρόσωπο της πριγκίπισσας Νούρα μπιν Ιμπραχίμ Αλ Χαλίφα «το βασανιστή τους». Υποστήριξαν επίσης ότι η πριγκίπισσα, που εργάζεται στη μυστική αστυνομία του Μπαχρέιν, έδειρε με μπαστούνια και έκανε ηλεκτροσόκ σε αντιφρονούντες συλληφθέντες.

Η 36χρονη γιατρός Νάντα Νταΐφ, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα «είχε ενεργό συμμετοχή» στη διαδικασία ανάκρισής της. «Με χαστούκισε, με έδειρε, με αποκαλούσε σιιτικό γουρούνι. Στη συνέχεια τοποθέτησε ηλεκτρόδια στα αυτιά μου και μου έκανε ηλεκτροσόκ» καταγγέλλει η Νταΐφ. Σε άλλες καταθέσεις τους οι γιατροί μιλούν για την «ωμή βία της πριγκίπισσας που κατηγορούσε τους διαδηλωτές για αμαύρωση της εικόνας του Μπαχρέιν».

Εκπρόσωπος του σουνιτικού βασιλείου αρνήθηκε να σχολιάσει τις στοχευμένες κατηγορίες των γιατρών, υποστηρίζοντας ότι όλες οι καταγγελίες θα διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία όμως έχει συσταθεί σύμφωνα με εντολές του βασιλιά Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα.

Σε παράλληλες εξελίξεις στη χώρα, 36 σιίτες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως και 25 ετών για υποθέσεις που συνδέονται με το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της σουνιτικής δυναστείας των Αλ Χαλίφα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ