Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΕντός ή εκτός Ευρωζώνης;

Εντός ή εκτός Ευρωζώνης;

- Advertisement -
diamatarisΤου Α.Η. Διαματάρη, εκδότη του Εθνικού Κήρυκα

Το «μεγάλο ερώτημα» που ανοιχτά ή υπογείως επιστραμμένα πλέον τίθεται είναι αν θα μπορέσει, τελικά, να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Οι απόψεις διίστανται.

Κερδίζει όμως έδαφος η άποψη που βλέπει, μελλοντικά, την Ελλάδα εκτός.

Κι αυτό για ένα συνδυασμό, συσσωρευμένων, πλέον, λόγων.

Ολα ξεκινούν από κάτι άυλο μεν αλλά και εκ των ων ουκ άνευ, κάτι που καθορίζει τις ανθρώπινες και τις διακρατικές σχέσεις, η εμπιστοσύνη. Μια αμέτρητης σημασίας αξία που απώλεσαν οι ελληνικές αρχές, που δύσκολα κερδίζεται αλλά εύκολα χάνεται.

Ολοι γνωρίζουν ότι στα δυο αυτά χρόνια η Αθήνα εφάρμοσε ένα μικρό ποσοστό από αυτά που είχαν συμφωνηθεί ως προϋπόθεση για τα δάνεια.

Είναι καιρός να ξεφύγουμε πια από την ψευδαίσθηση ότι παν μη Ελληνας βλάκας. Ολοι τους γνώριζαν και γνωρίζουν τι γίνεται. Απλά έκαναν υπομονή για δυο λόγους: Πρώτον, με την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε. Και δεύτερον, τους έδιναν σχοινί…

Η έλλειψη εμπιστοσύνης, όμως, αναπόφευκτα οδηγεί στην απαίτηση μέτρων που είναι απαξιωτικά για τη χώρα, όπως π.χ., ο επίτροπος, το ειδικό ταμείο, οι σταδιακές εκταμιεύσεις κ.τ.λ.

Αυτό με τη σειρά του επίσης αναπόφευκτα οδηγεί τον Ελληνα σε έκρηξη οργής εναντίον των δανειοδοτών τους, κυρίως της Γερμανίας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτή πληρώνει και τα περισσότερα.

Αυτό καθίσταται αμέσως γνωστό διεθνώς -π.χ. το κάψιμο της γερμανικής σημαίας ήταν η πρώτη φωτογραφία στη χθεσινή «WSJ»- και στον γερμανικό λαό, ο οποίος βέβαια αντιδρά στη σκέψη ότι και πληρώνει και τον βρίζουνε.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πολιτικοί της Γερμανίας σκληραίνουν τους όρους των δανείων για να μη θεωρηθούν ότι υποκύπτουν στο «ηθικό σφάλμα» να συντηρούν με τα λεφτά του λαού τους τους «άσωτους Ελληνες».

Αυτό απεικονίζουν οι ολοένα και πιο δηκτικές δηλώσεις της Μέρκελ αλλά και του Σαρκοζί.

Η Μέρκελ απεκάλυψε χθες και το εξής: «δεν θα συμμετέχω είπε- στο να σπρώξω την Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης».

Αρα, δημιουργείται ένα τέτοιο μέτωπο.

Τέλος, οι αγορές, συνεκτιμώντας όλα αυτά συμπεραίνουν, ότι αυξάνεται η πιθανότητα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το τι πρέπει να γίνει για να αποτραπεί η τραγωδία αυτή είναι γνωστό σε όλους.

Και πάντως, ας πάρει την απόφαση αυτή ο Ελληνας ψηφοφόρος και όχι ο Γερμανός.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ