Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΣωστή αλλά μισή η πρόταση για άρση απορρήτου περιουσιακής και οικονομικής κατάστασης...

Σωστή αλλά μισή η πρόταση για άρση απορρήτου περιουσιακής και οικονομικής κατάστασης των πολιτικών

- Advertisement -

money-payΓράφει ο  Νέαρχος.

Η πρωτοβουλία των 90 βουλευτών  για την πλήρη κατάργηση του απορρήτου της περιουσιακής και οικονομικής κατάστασης των πολιτικών είναι 100% προς την σωστή κατεύθυνση.

Είναι όμως απαραίτητο, αυτή η κατάργηση του περιουσιακού και οικονομικού απορρήτου να επεκταθεί και στους περιφερειάρχες, στους δημάρχους, στα συμβούλια αυτών, στους συνεταιριστικές, και στους γενικούς διευθυντές.

Σήμερα, ένας Συνεταιρισμός, ένας Δήμος, ή ακόμη μια Περιφέρεια, διαχειρίζονται πολλά περισσότερα κονδύλια και συναλλάσσονται απευθείας με περισσότερο κόσμο, από ότι ένας Βουλευτής που ενδεχομένως δεν θα πάρει και ποτέ κυβερνητικό πόστο.

- Advertisement -

Ειδικά, όσων αφορά τους δημοτικούς άρχοντες, είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι το σπορ της διαπλοκής και διαφθοράς είναι πολύ διαδεδομένο στους κύκλους τους.

Λόγο των διαπροσωπικών σχέσεων και του κλειστού των μικρών κοινωνιών, είναι πολύ δύσκολη η δημόσια καταγγελία των δημοτικών αρχόντων, γι αυτό τώρα,  που αρχίζει να διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και το στάτους των τοπικών αρχόντων,  πρέπει να γίνει αυτό το βήμα της πλήρους διαφάνειας των περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων τους, αλλά και των οικογενειών τους, γιατί είναι πολύ σύνηθες στην επαρχία, το φαινόμενο δήμαρχος και εργολάβος να είναι αδέρφια, ειδικά στην Κρήτη.

Σήμερα εδώ που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και χρόνος για χάσιμο.

Ευθύνη για την κατάσταση έχουν το σύνολο αυτών που ήταν στην διοίκηση του Κράτους.

Το μαζί τα φάγαμε, έχει μια δώσει αλήθειας, όταν αυτό το λέει ένα στέλεχος της διοικήσεις και απευθύνετε στα υπόλοιπα μέλη αυτής της διοικήσεις.

- Advertisement -

Ναι, μαζί τα έφαγαν οι δήμαρχοι, ναι μαζί τα έφαγαν οι συνεταιριστές, ναι μαζί τα έφαγαν οι πολιτικοί, οι υπόλοιποι δεν έφαγαν, γι αυτό και τώρα στην πρώτη κρίση, έκλισαν όλα τα μαγαζιά, και ο απλός κόσμος τρέχει στα συσσίτια.

Εγώ μέχρι τώρα, δεν είδα στα συσσίτια ούτε πρώην δήμαρχο, ούτε πρώην συνάδερφο του Πάγκαλου, αυτό με κάνει να πιστεύω, ότι όχι μόνο τα έφαγαν μαζί, αλλά έχουν και πολλά κριμένα, γι αυτό και δεν έχουν την ανάγκη των συσσιτίων τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, έστω και καθυστερημένα πρέπει να δεχτούμε καλοπροαίρετα την πρωτοβουλία που όμως προτρέπω να την επεκτείνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση για να είναι ολοκληρωμένη.

ΥΓ. Θα πρέπει να μάθουμε  αν υπάρχουν και τοπικοί άρχοντες, με λεφτά στην Ελβετία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ