Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΟλοκληρώνει τις επαφές του ο Αλ. Τσίπρας

Ολοκληρώνει τις επαφές του ο Αλ. Τσίπρας

- Advertisement -

tsipras_venizelosΟλοκληρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον κύκλο των επαφών του, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, σημείωσε πως δεν υφίσταται θέμα σχηματισμού κυβέρνησης από το αντιμνημονιακό μέτωπο, αφού όπως είπε, δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία.

Αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και θα κλείσει τις επαφές του με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

- Advertisement -

{youtube width=”640″ height=”510″}Qk5YJc6TgHs{/youtube}

Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου, «καθιστώντας σαφή την ανάγκη η νέα Βουλή να αποκαταστήσει το θεσμικό κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και του δικηγορικού λειτουργήματος και να άρει τη φοροεισπρακτική στοχοποίηση των Ελλήνων δικηγόρων από το νομοθετικό έργο της απελθούσας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο στις 13.00, προφανώς για να καταθέσει την εντολή.

Απόψε και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και θα αναφερθεί στις προοπτικές που διαγράφονται για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα.

Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά πως «αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν». «Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά πρωτίστως το περιεχόμενό της. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει δηλώσεις μετάνοιας, ζητάμε να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας», δήλωσε αναφερόμενος στο αίτημά του για αποστολή νέων επιστολών από Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά στην ΕΕ, με τις οποίες να αναιρούν τις δεσμεύσεις τους για πιστή τήρηση του μνημονίου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, υπήρξε μια διερευνητική επικοινωνία με τη γαλλική πλευρά. Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

- Advertisement -

Στο Βερολίνο, ερωτηθείς εάν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απάντησε πως η καγκελάριος «συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Από την καγκελαρία πάντως διευκρινίστηκε ότι δεν έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα για την κυρία Μέρκελ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ