Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕλλάδαΣτη βουλή η δικογραφία για τη λίστα Lagarde

Στη βουλή η δικογραφία για τη λίστα Lagarde

- Advertisement -

Του Παναγιώτη Στάθη

Στη Βουλή, λόγω "πρόσκρουσης στην ανάγκη διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων" διαβιβάζει τελικά σχεδόν ένα μήνα μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκ. Παντελής τη δικογραφία αλλά και τα ονόματα των 2059 προσώπων (φυσικών ή νομικών) που φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στην αποκαλούμενη λίστα Lagarde.

Η διαβίβαση γίνεται με τυπικό και λιτό κείμενο που δεν αναφέρεται ονομαστικά σε ονόματα υπουργών , αλλά η φράση «να διερευνήσετε τυχόν ευθύνες για τις συνθήκες παραλαβής αλλά και αξιοποίησης της επίμαχης λίστας», φωτογραφίζει προφανώς τους πρώην υπουργούς οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο

Αίσθηση βέβαια προκαλεί και η διατύπωση αναφορικά με τη λίστα «που φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από τις αντίστοιχες γαλλικές», καθώς προφανώς οι εισαγγελείς θα περιμένουν και την επανα-διαβίβαση της λίστας από τους Γάλλους.

- Advertisement -

Σχετικά πάντως με τους δυο πρώην υπουργούς, είχαν προηγηθεί οι αναφορές τους στη Βουλή σε βάρος των επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη οι οποίοι ενώπιον του εισαγγελέα επέστρεψαν τα πυρά και ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε έλαβαν (γραπτή ή προφορική) εντολή από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να διενεργήσουν έρευνα. Μαζί με τη δικογραφία διαβιβάστηκε και το memory stick με όλα τα ονόματα των καταθετών στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη.

 

Πηγή:www.capital.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ