Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήKουβέλης - Βενιζέλος: Στόχος η ανάπτυξη

Kουβέλης – Βενιζέλος: Στόχος η ανάπτυξη

- Advertisement -

 

Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το Eurogroup συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης. Στόχος για τους προέδρους της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, με το ζήτημα της ανάπτυξης και της ανεργίας να κυριαρχούν στην Ατζέντα.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης και την επαναγορά χρέους της Ελλάδας.

- Advertisement -

Ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε από τη συνάντηση λιγο μετά τις 11 δηλώνοντας προς του δημοσιογράφους ότι "η επαναγορά ομολόγων θα γίνει τις επόμενες μέρες" και διευκρίνησε: "Τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθούμε πάντα".

Δηλώσεις έκαναν και οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πέρας της συνάντησης, οι οποίοι απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού. Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε:  "Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό", ενώ δήλωσε ότι με το Eurogroup "δικαιώνεται η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς να στηρίξει την κυβέρνηση. Ωστόσο, το ζητούμενο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, αναγκαίο ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Αναφορικά με αναπτυξιακή διαδικασία, πρέπει να υπάρξει, σε σχέση πάντοτε και με την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας". 

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του δήλωσε πως "ζητούμενο τώρα είναι η ρευστότητα" και συμπλήρωσε: "Άμεσος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η επαναγορά των ομολόγων και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες".

"Μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: "Έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη". Σημείωσε επίσης ότι "πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες – όχι οι τραπεζίτες – ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά". Τόνισε επίσης  την ανάγκη να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει και τέλος δήλωσε: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή, ώστε να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση».

 

Φ.Κουβέλης: Προτεραιότητα στις πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ