Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΗ τέλεια θύελλα

Η τέλεια θύελλα

- Advertisement -

Tου οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, η εντεινόμενη απειλή έκρηξης της τεράστιας φούσκας ακινήτων στην Τουρκία, η τραγική οικονομική θέση των χωρών της Α. Ευρώπης, η ασυνεννοησία στην Ευρωζώνη, η γερμανική «παραφροσύνη», η κατάσταση της Ισπανίας και της Γαλλίας, η υπερχρέωση των νοικοκυριών της Ολλανδίας, η επικίνδυνη «εικόνα» του τραπεζικού κλάδου στη Δύση, η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ιαπωνία, ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις Η.Π.Α., καθώς επίσης η μείωση των εξαγωγών της Κίνας, συνηγορούν δυστυχώς υπέρ της τέλειας θύελλας – η οποία ελπίζουμε να αποφευχθεί, πριν είναι πολύ αργά για τον πλανήτη.

 

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, η οποία δυστυχώς χρεοκοπεί για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, πυροβολώντας ξανά τα πόδια της, η μη επίτευξη του στόχου επαναγοράς των ομολόγων είναι μάλλον δεδομένη – με αποτέλεσμα να επιτύχουν υψηλότερες τιμές πώλησης τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

- Advertisement -

Στα πλαίσια αυτά, εντός μίας αρνητικής διεθνούς αναπτυξιακής συγκυρίας δηλαδή και παρά τις συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας στην πατρίδα μας (οι οποίες αποτελούν έγκλημα όσον αφορά την κατανάλωση και το ΑΕΠ), ο πρωθυπουργός δηλώνει πως η Ελλάδα των 1,5 εκ. ανέργων «γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στη ανάπτυξη»!

Αν και ελπίζουμε ότι, ένας ακόμη «ηγέτης» δεν προσπαθεί για μία ακόμη φορά να διασπείρει ψευδείς ελπίδες, έτσι ώστε να οδηγηθεί αδιαμαρτύρητα η Ελλάδα στη λεηλασία του ιδιωτικού και δημοσίου πλούτου της, παραμένουμε ανήσυχοι – αφού δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε ρεαλιστικά την αισιοδοξία του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ