Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαKenneth Rogoff - Χάρβαρντ: "Το ευρώ θα ζήσει εάν η Ελλάδα μείνει...

Kenneth Rogoff – Χάρβαρντ: “Το ευρώ θα ζήσει εάν η Ελλάδα μείνει εκτός”

- Advertisement -

 

Ο Καθηγητής Οικονομικών του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρογκοφ (Kenneth Rogoff), δήλωσε πως το ευρώ μπορεί να επιβιώσει εάν τα κράτη μέλη δημιουργήσουν μια πιο στενή πολιτική ένωση και αφήσουν χώρες όπως η Ελλάδα σε «εξωτερική τροχιά»!

«Η καλύτερή μου πρόβλεψη είναι ότι το ευρώ θα παραμείνει αλλά όλες οι χώρες που βρίσκονται τώρα σε αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή. Θα χρειαστούν μια πιο στενή ένωση και να βάλλουν κάποιες χώρες όπως την Ελλάδα, σε μια τροχιά εκτός του ευρώ για μεγάλο διάστημα», τόνισε μιλώντας στο Bloomberg από το Νταβός. «Εκτιμώ ότι η Ευρώπη έχει φθάσει σε ένα σημείο μεγαλύτερης ευελιξίας, αλλά που είναι η ανάπτυξη. Εάν δεν υπάρχει ανάπτυξη, πώς μπορείς να πεις ότι τελείωσε το πρόβλημα του χρέους, για να μην αναφέρω και τα προβλήματα διακυβέρνηση; Έχουν βελτιωθεί τα πράγματα αλλά είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το τέλος της κρίσης», τόνισε.
Δήλωσε δε πως η Ευρώπη χρειάζεται μια κεντρική κυβέρνηση. «Κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση,δεν μπορεί να υπάρχουν 17 κυβερνήσεις που θα πρέπει να αποφασίζουν, δεν μπορεί να υπάρχουν τόσες φωνές. Τουλάχιστον χρειάζεται μια πιο στενή πολιτική ομοσπονδοποίηση, σαν αυτή του Καναδά, εάν όχι των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν βρίσκονται καθόλου κοντά σε αυτό, και δεν νομίζω ότι το ενιαίο νόμισμα είναι βιώσιμο χωρίς αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ