Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΣκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

- Advertisement -

 

Σχέδιο αντιμετώπισης των πιέσεων από την πλευρά της τρόικας, και κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών και της συνεδρίασης του Eurogroup που θα εγκρίνει τη δόση του Μαρτίου. Το ζήτημα των απολύσεων για την τρόικα είναι ανοικτό, αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είχε χθες σύσκεψη για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

 Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα ότι επιτυγχάνεται ο στόχος της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2013, οι οποίοι θα καλύψουν κενές θέσεις, χωρίς να είναι αναγκαίες οι απολύσεις, πέραν φυσικά των επιόρκων. Ηδη έχουν απομακρυνθεί 889 τέτοιοι υπάλληλοι. Επίσης, θα παρουσιάσει εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα υπερκαλυφθεί ο στόχος για μείωση κατά 150.000 των απασχολουμένων στο Δημόσιο έως το 2015 (σε σχέση με το 2010).

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι αποχώρησαν από το Δημόσιο περίπου 33-37.000 εργαζόμενοι, όταν ο στόχος ήταν 20.000. Δεδομένων αυτών, θα ζητήσει από την τρόικα να μην επιμείνει, καθώς οι απολύσεις θα προκαλέσουν ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. Θεωρεί, δε, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση των πιέσεων από την πλευρά των δανειστών.

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ