Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΟ Πάπας που δεν ήθελε να γίνει Πάπας

Ο Πάπας που δεν ήθελε να γίνει Πάπας

- Advertisement -

Ο καρδινάλιος από την Αργεντινή, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, δεν ήθελε να γίνει πάπας, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στα ΜΜΕ της Αργεντινής της αδελφής του.

"Αγαπάει το Μπουένος Άιρες και του άρεσε να μένει στο Μπουένος Άιρες", είπε σε δημοσιογράφους στο δυτικό προάστιο του Μπουένος Άιρες Ιτουζάινγκο η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο.

Ωστόσο, η ίδια είπε ότι "είχε χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του", όταν εξελέγη την Τετάρτη πάπας και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.

 

- Advertisement -

Η Μπεργκόλιο έκλαψε όταν άκουσε την είδηση στην τηλεόραση, αλλά δεν σχεδιάζει να μεταβεί στη Ρώμη. Δεν βλέπει συχνά τον αδελφό της, αλλά οι δυο τους έχουν "μόνιμη" τηλεφωνική επικοινωνία. Ωστόσο, από την ημέρα της εκλογής του και μέχρι την ημέρα της συνέντευξης δεν είχαν μιλήσει.

Η αδελφή του πάπα Φραγκίσκου είπε ότι δεν γνωρίζει πού θα επικεντρωθεί ο Ποντίφικας, αλλά ανέφερε "τους φτωχούς, τους αδύναμους, όσους έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κακομεταχείριση, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά" ως τους ανθρώπους εκείνους στους οποίους έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ιερωμένος.

Η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο ανέφερε και ένα περιστατικό για την συνάντηση που είχε με τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β' όταν έγινε καρδινάλιος ο αδελφός της.

Το βλέμμα του Ιωάννη Παύλου–είπε η ίδια–έκρυβε τόση πολλή αγάπη, αλλά ταυτόχρονα και "απέραντη μοναξιά".

"Παρότι το βλέμμα του αδελφού μου κρύβει αγάπη, δεν θα ήθελα να κρύβει και μοναξιά", δήλωσε η Μπεργκόλιο παραδεχόμενη ότι αυτό είναι εγωιστικό καθώς βασίζεται στην αγάπη προς τον αδελφό της.

- Advertisement -

 

Στη γωνία για τις Μαλβίνες στριμώχνει η πρόεδρος της Αργεντινής τον Πάπα

Στη… γωνία έχει στριμώξει τον νέο Πάπα Φραγκίσκο η πρόεδρος της Αργεντινής για τα νησιά Φόκλαντ ζητώντας του να κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα προκειμένου οι Μαλβίνες, όπως τα αποκαλούν οι συμπατριώτες της ,να περάσουν σε χέρια Αργεντινών.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, η Κριστίνα Φερνάντες – Κίρχνερ, του ζήτησε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των χωρών για το καυτό αυτό θέμα.

Πάντως, η διεκδίκηση των νήσων Φόκλαντ από το Μπουένος Αιρες είναι το μόνο «σημείο» στο οποίο συμφωνούν οι δύο τους.

Πριν από ένα χρόνο, ο νέος Πάπας είχε αποκαλέσει επίσημα τους Άγγλους «σφετεριστές» δηλώνοντας πως τα νησιά Φόκλαντ αποτελούν μνημείο για όσους έδωσαν την ζωή τους στον πόλεμο του 1982.

Τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου, ο τότε καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργόγλιο, είχε μιλήσει στους πιστούς σχετικά με την σύγκρουση στα Φόκλαντ αναφέροντας ότι κανείς Αργεντινός δεν πρέπει να ξεχάσει τους ήρωες που πολέμησαν για να κρατήσουν ελεύθερο ότι τους ανήκει δικαιωματικά.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Αργεντινής χαρακτήρισε πριν από λίγα 24ωρα ως παρωδία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπου οι κάτοικοι των νήσων Φόκλαντ ψήφισαν με την συντριπτική πλειοψηφία του 98,8%, υπέρ της διατήρησης των νησιών στη βρετανική επικράτεια.

Το δημοψήφισμα που έγινε με τις… ευλογίες της βρετανικής κυβέρνησης αποτελεί σαφές μήνυμα στην Αργεντινή η οποία το έχει χαρακτηρίσει ως βρετανική προσπάθεια χειραγώγησης. 

πηγή

Δημοσιεύματα για τον νέο Ποντίφικα, Φραγκίσκο τον Α. 

«Εγινε Πάπας επειδή απέρριψα την πρόταση γάμου του»

Φραγκίσκος Α': «Ο Πάπας της φτωχογειτονιάς»

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ