Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΣυμπροσευχή και συντονισμός δράσης Καθολικών και Ορθοδόξων για την απελευθέρωση των δυο...

Συμπροσευχή και συντονισμός δράσης Καθολικών και Ορθοδόξων για την απελευθέρωση των δυο απαχθέντων Ιεραρχών

- Advertisement -

1Του Μάνου Χατζηγιάννη 

O καρδινάλιος Timothy Dolan,  Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήσε μια ειδική συγκέντρωση στις 2 Μαΐου, στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου για την ασφάλεια και την ευημερία του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του συροϊακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη,  οι οποίοι πρόσφατα απήχθησαν στη Συρία.

Ο καρδινάλιος Ντόλαν κάλεσε τους ηγέτες από την Ορθόδοξη κοινότητα και άλλους ηγέτες της Καθολικής για να ενώσουν τις προσευχές τους για την ταχεία επιστροφή των δύο απαχθέντων Ιεραρχών. Τον Αρχιεπισκόπο Αμερικής κ. Δημήτριο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Σεβαστιανός της Ζήλα συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Αξιωματούχο Mark Arey. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Mor Cyril Aphrem Karim και ο αιδεσιμότατος Eli Shabo εκπροσώπησαν την Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Αρχιερέας John Jillions  εκπροσώπησε την OCA.

- Advertisement -

Άλλοι Καθολικοί ηγέτες που συμμετείχαν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Francis Chullikatt, Μόνιμος Παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Επίσκοπος William Murphy από το Rockville Centre, ο Επίσκοπος Γρηγόριος Mansour από το Επαρχείο των Μαρωνιτών  και ο σεβασμιότατος Ιωάννης Kozar, πρόεδρος της Καθολικής Ομοσπονδίας Εγγύς Ανατολής . Τέλος ο Fatima Shama, Επίτροπος της  Υποθέσεων Μετανάστευσης του Κοινοβουλίου, εκπροσώπησε το γραφείο του Δημάρχου.

Κατόπιν, ο Καρδινάλιος Dolan φιλοξένησε όλους τους κληρικούς στην κατοικία του για να εξετάσουν την κατάσταση και να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι διάφορες χριστιανικές Εκκλησίες μπορούν να εργαστούν μαζί για την απελευθέρωση των Ιεραρχών, καθώς επίσης και για την βελτίωση των συνθηκών όλων των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή. ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ