Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςGPO: H ΝΔ προηγείται με 1,8% του ΣΥΡΙΖΑ

GPO: H ΝΔ προηγείται με 1,8% του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της «Ανατροπής» από την GPO, επιβεβαιώνει την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το νέο γκάλοπ, η ΝΔ έχει προβάδισμα σχεδόν 2 μονάδων, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινούνται τα άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα,  21,3% καταγράφεται για τη ΝΔ και 19,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 10,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,4%, το ΚΚΕ 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 5,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα ήταν κοντά ή πάνω από το 1%. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) συγκεντρώνει 1%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 0,9% και το ΛΑ.Ο.Σ. 0,9%. Ένα 1,9% απάντησε Άλλο Κόμμα (4,1%). Λευκό / Άκυρο / Αποχή απάντησε το 6,3% (6,1%), ενώ αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,3% των ερωτηθέντων (15,6%).

- Advertisement -

Αναφορικά με τη διαχρονικότητα της ψήφου φαίνεται ότι η ΝΔ δείχνει ανοδική πορεία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 22,3% και τις 2,2% με τις οποίες προηγούνταν τον περασμένο Νοέμβριο έχει πέσει σχεδόν 3 μονάδες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ