Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΕπίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

- Advertisement -

Eπίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν ομάδες ανταρτών που εισέβαλαν στη φρουρούμενη περιοχή του διεθνούς αεροδρόμιου βορειο-ανατολικά της Καμπούλ τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη διευκρινίζοντας ότι ο στόχος τους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν. 

  Το αεροδρόμιο της Καμπούλ, που φρουρείται από πολλούς ένοπλους άνδρες, δέχεται πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ σε ένα μέρος του υπάρχει μεγάλη ξένη στρατιωτική βάση για τις ανάγκες του συνασπισμού του ΝΑΤΟ. Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιήθηκε καμιά πτήση σήμερα το πρωί.
 
Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφάλειας ενώ ο συναγερμός ήχησε στην αμερικανική πρεσβεία και από το μεγάφωνο ακούγονταν προειδοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για άσκηση. Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες, ενώ κατέλαβαν ένα κτίριο στην περιοχή βορειοανατολικά της αφγανικής πρωτεύουσας, με την αστυνομία να αντεπιτίθεται. 
 
Η αφγανική αστυνομία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα μεταξύ των πολιτών ή των δυνάμεων ασφαλείας που καταδίωξαν τους αντάρτες.
 
Η τελευταία επίθεση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έγινε στις 24 Μαΐου, όταν Ταλιμπάν ξεκίνησαν μια επτάωρη επιχείρηση αυτοκτονίας, στο κέντρο της πόλης. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις αντάρτες. Οι ένοπλοι είχαν καταφύγει, στο κτίριο του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου στεγάζονται και άλλες διεθνείς οργανώσεις. 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ