Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΟικονομίαΡεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

- Advertisement -

 «Πρόσω ολοταχώς» κινείται ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα καθώς ήδη καταγράφηκε νέο ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΠ. Παράλληλα, κατέπλευσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Disney Cruises και το αεροδρόμιο Ηρακλείου ετοιμάζει… Cruise Terminal. Η πρώτη ευχάριστη είδηση, ωστόσο, «κατέπλευσε» στον ΟΛΠ, όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε ιστορικό ψηλό διακίνησης κρουαζιερόπλοιων και επιβατών στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ειδικότερα, στον ΟΛΠ έφτασαν ταυτόχρονα οκτώ κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων πέντε «νέας γενιάς» τα οποία μετέφεραν 15.000 επιβάτες. Το νέο «ιστορικό υψηλό» διακίνησης πλοίων και επιβατών στο πρώτο λιμάνι της χώρας, δικαιώνει τις προσπάθειες της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. για νέες επενδύσεις, ποιοτική εξυπηρέτηση (ISO), ασφάλεια (νέο ISPS) και υποδομές (νέος Σταθμός «Θεμιστοκλέους»).

Ο Μίκυ στον… ΟΛΠ
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Disney Cruises υποδέχθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στον Πειραιά οι επικεφαλής του ΟΛΠ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος χαρακτήρισε τον ερχομό στο Λιμάνι του Πειραιά του Disney Magic ως ένα σημαντικό γεγονός για την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

- Advertisement -

2.380 επιβάτες
Το κρουαζιερόπλοιο της Disney μετέφερε 2.380 επιβάτες και 1.005 μέλη πληρώματος. Η απόφαση της Disney Cruise Line να εντάξει στο πρόγραμμά της από το 2013 τον Πειραιά και τα ελληνικά νησιά επιβεβαιώνει τη σταθερή ανοδική πορεία της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ελλάδα ως μοναδικό τόπο προορισμού που παρέχει ποιότητα, ασφάλεια και διαθέτει φυσικές ομορφιές και διαχρονικό πολιτισμό.

Terminal στο Ηράκλειο
Ξεχωριστή υποδομή για κρουαζιέρες αποκτά το αεροδρόμιο Ηρακλείου! Το σχέδιο για cruise terminal στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αφορά στην επέκταση του κτιρίου του αεροδρομίου προς ανατολικά με την κατασκευή διώροφου μεταλλικού κτιρίου χωρητικότητας 400 ατόμων, που θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για τους επισκέπτες που θα πραγματοποιούν κρουαζιέρα με εταιρείες που θα έχουν σαν home port το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η μελέτη χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη της ΥΠΑ πολύ καλή και και τέθηκε χρονοδιάγραμμα ενός μηνός για την παράδοση και της μελέτης εφαρμογής ώστε να εγκριθεί από τον αρμόδιο τεχνικό συμβούλιο, με σκοπό στη συνέχεια να εξευρεθούν περίπου 2 εκατ. ευρώ και να δημοπρατηθεί το έργο, το οποίο θα είναι πρωτοποριακό όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και τα διεθνή, και βέβαια αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα στον χώρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

«Πραγματικά έχουμε κάνει βήματα μπροστά για να υλοποιηθεί το σχέδιο, το όραμά μας», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπρας, που επισήμανε επίσης ότι το όλο project και οι μέχρι σήμερα ενέργειες καταδεικνύουν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα σε λιμάνι και αεροδρόμιο και βέβαια προωθήθηκε τάχιστα και λόγω των προσπαθειών του αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα.

Γιώργος Ανδρής

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ